ΧΠΑ: Discount 0,5% για FT-20 και 1,0% για FT-40

Περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στο ΧΠΑ, όπου τα ΣΜΕ του FT - 20 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε discount 0,5% περίπου, ενώ στα ΣΜΕ του FT - 40 το discount διαμορφώθηκε στο 1,0%. Τα ΣΜΕ του ΟΤΕ και της Panafon συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

To θετικό κλίμα στο εξωτερικό και το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν τον γενικό δείκτη σε άνοδο της τάξεως του 1,35% στις 2.193,72 μονάδες.

Η μικρή διακύμανση της αγοράς κράτησε σε χαμηλά επίπεδα και την συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-20. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 5.542 συμβόλαια σε τιμές που άνοιξαν προς το τέλος της συνεδρίασης το discount κοντά στο 0,5%. Το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε για το πρώτο συμβόλαιο, ενώ το spread κινήθηκε στους 2,25 πόντους.

Στον FT-40 πραγματοποιήθηκαν 1.535 συμβόλαια σε τιμές που διατήρησαν discount της τάξεως του 1,0%. Αξιοημείωτη αύξηση παρατηρήθηκε στην συναλλακτική δραστηριότητα στο ΣΜΕ του Αυγούστου κυρίως λόγω συναλλαγών βάσει spread.

ΣΜΕ της Panafon και του ΟΤΕ συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 215 και 123 συμβόλαια αντίστοιχα, ενώ με εξαίρεση τη Εθνική τράπεζα που διατηρήθηκε σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους, τα υπόλοιπα stock futures διαπραγματευόντουσαν σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους. Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 25%-27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v