ΧΠΑ: Με premium 0,40% τα ΣΜΕ του FT20

Premium της τάξης του 0,40% διατήρησαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα βρέθηκαν τα ΣΜΕ της μεσαίας. Η μετακύλιση από το ΣΜΕ του Ιουλίου στον επόμενο μήνα, αύξησε τον όγκο στο συμβόλαιο του Αυγούστου.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ



Αυξημένη ήταν, σε σχέση με χτες, η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων. Στον FT-20, πραγματοποιήθηκαν 6.853 συμβόλαια σε τιμές που ”γύρισαν” σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικά τους διατηρώντας premium της τάξεως του 0,40%.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών μειώθηκε προσεγγίζοντας τον -1 πόντο, ενώ το roll-over από το ΣΜΕ του Ιουλίου στον επόμενο μήνα αύξησε και τον όγκο στο ΣΜΕ του Αυγούστου.

Στον FT-40 πραγματοποιήθηκαν 1.076 συμβόλαια σε τιμές που έκλεισαν προς το τέλος της συνεδρίασης το premium που διατηρούσαν και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους 1,25 πόντους.

Στα stock futures, η Intracom συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, όπου πραγματοποιήθηκαν 147 συμβόλαια σε τιμές, που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το implied volatility για τα ΑΤΜ calls του FT-20 κινήθηκε στο 24%-27%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.756 calls και 1.593 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v