Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ του FT20

Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα βρέθηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το συμβόλαιο του Ιουνίου να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Discount της τάξης του 1% διατήρησαν τα συμβόλαια της μεσαίας.

Το σχόλιο της Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.142,39 μονάδες καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,37%. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για την μετοχή του ΟΤΕ βοήθησε τον FT-20 μειώσει τις αρχικές του απώλειες, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που μετά από έντονες πιέσεις έκλεισε την Παρασκευή στα 20,22 ευρώ.

Η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη έγινε σε τιμές που μείωσαν το discount προς τα μέσα της εβδομάδας και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Με το ΣΜΕ του Ιουλίου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους 2,5 πόντους.

Το open interest αντίστοιχα παρουσίασε εβδομαδιαία αύξηση κατά 2.290 συμβόλαια προσεγγίζοντας τις 17.992 θέσεις.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1,65%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 249,22 μονάδες. Η μετοχή του Ιασώ συνέβαλε κατά μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την πτώση ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατήρησαν discount της τάξεως του 1,0%. Εξαίρεση αποτέλεσε η συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου οι τιμές κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα. Το open interest αντίστοιχα παρουσίασε αύξηση κατά 295 συμβόλαια προσεγγίζοντας τις 2.509 θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v