Premium για τα ΣΜΕ του FT20

Μικρό premium διαμόρφωσαν τα συμβόλαια του FT20, ενώ discount καταγράφηκε για τα ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στις μετοχές της Alpha Bank, της ΕΕΕΚ και της Panafon.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με πτώση της τάξεως του 0,88% στις 2.143,21 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης. Η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων προσέγγισε υψηλότερα, σε σχέση με χτες, επίπεδα. Στον FT-20, πραγματοποιήθηκαν 8.710 συμβόλαια σε τιμές, που κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα των θεωρητικών τους.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους -0,75 πόντους ενώ το ΣΜΕ του Ιουλίου συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. O δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 241,24 μονάδες- 1,15% χαμηλότερα από χτες. Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε στα υποτονικά επίπεδα των προηγουμένων ημερών.

Πραγματοποιήθηκαν 855 συμβόλαια σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους, ενώ το spread κινήθηκε στον 1 πόντο.

Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures. To μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τα ΣΜΕ της Alpha Bank, της ΕΕΕΚ και της Panafon.

To implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, προσεγγίζοντας το 25%-28%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.501 calls και 4.024 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v