Με premium στα ΣΜΕ του FT20 έκλεισε η εβδομάδα

Σε επίπεδα ελαφρώς ανώτερα των θεωρητικών τους γύρισαν οι τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του FT 20, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στα ΣΜΕ του Mid 40 οι τιμές διαπραγμάτευσης γύρισαν σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα των θεωρητικών τους.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

H πίεση ειδικά στις μετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής Tράπεζας οδήγησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2.137,40 μονάδες, 2,75% χαμηλότερα από την προηγούμενη Παρασκευή.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το discount που διατηρούσαν και γύρισαν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,71%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 242,47 μονάδες. Οι μετοχές της Ολυμπιακής Tεχνικής και των Επ. Αττικής είχαν την μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Logic-Dis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 διατηρήθηκε σε υποτονικά επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης έκλεισαν το premium που διατηρούσαν στις αρχές της εβδομάδας και γύρισαν σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures παρατηρήθηκε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα κατά την διάρκεια της εβδομάδας για τα ΣΜΕ της Panafon και της Intracom ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης κινήθηκαν για όλα τα ΣΜΕ επί μετοχών σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v