ΧΠΑ: Discount για τα ΣΜΕ στο FT 20

Με discount στα ΣΜΕ του FT 20 ολοκλήρωθηκε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο παραγώγων, ενώ με discount 1,8% διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ Αυγούστου του Mid 40. Μέτρια η συναλλακτική δραστηριότητα για την αγορά των options.

To σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με άνοδο της τάξεως του 0,81%, στις 2.153,81 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στην μετοχή του ΟΠΑΠ που κατέγραψε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα μειώνοντας τις αρχικές απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.097,66 μονάδες, 0,95% υψηλότερα. Ενισχύθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank να σημειώνουν κέρδη, ενώ συνεχίστηκε η πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ.

Τα συμβόλαια ανοίξαν discount καθώς ο υποκείμενος δείκτης δεν κατόρθωσε να διασπάσει την περιοχή των 1.100 μονάδων. Πραγματοποιήθηκαν 10.778 συμβόλαια, ενώ έντονο ήταν το spread trading κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Χαρακτηριστικό ήταν το άνοιγμα του spread προς το τέλος της συνεδρίασης που πλησίασε του +2,75 πόντους, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διαπραγματευόταν κοντά στους -0,25.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 244,24 μονάδες, 1,23% υψηλότερα. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του ΙΑΣΩ και της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή των ΚΑΕ εξαιτίας των εξελίξεων.

Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount που για το δεύτερο μήνα πλησίαζε το 1,8%. Πραγματοποιήθηκαν 1.748 συμβόλαια.

Μέτρια ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για την αγορά των options. Πραγματοποιήθηκαν 2.196 calls και 2.945 puts. Άνοιξε το bid-offer spread καθώς θέσεις Ιουλίου έκλεισαν εξαιτίας την αυριανής λήξης με αποτέλεσμα το volatility να κυμαίνεται μεταξύ 25%-29%.

Περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα για τα ΣΜΕ επί μετοχών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα συμβόλαια του ΟΤΕ (259) και της Εθνικής (130).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v