Στα θεωρητικά τους επίπεδα τα ΣΜΕ του FT 20

Tα θεωρητικά τους επίπεδα προσέγγισαν τα ΣΜΕ του FT 20, κλείνοντας το discount των προηγούμενων ημερών, ενώ αντίστοιχα κινήθηκαν και τα 337 συμβόλαια του Mid 40. Ιδιαίτερα αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΧΠΑ.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά Παραγώγων. Συγκεκριμένα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,20%) πραγματοποιήθηκαν 8.999 συμβόλαια σε τιμές που έκλεισαν το discount των προηγουμένων ημερών και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Με το ΣΜΕ του Αυγούστου να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον το roll-over στο ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε σε spread που κινήθηκε στον 0,5 πόντο.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 232,29 μονάδες με άνοδο της τάξεως του 0,16%. Η διαπραγμάτευση των 337 συμβολαίων που πραγματοποιήθηκαν στον υποκείμενο δείκτη, έγινε σε τιμές που διατηρήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα. Το spread αντίστοιχα κινήθηκε στον 1,50 πόντο.

Το implied volatility για τα ATM options του FT-20 παρέμεινε κοντά στο 27%-29%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.886 calls και 2.154 puts. Ανύπαρκτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα options του FT-40 όπου πραγματοποιήθηκε 1 call.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v