Περιορισμένο το ενδιαφέρον στο ΧΠΑ

Κοντά στις θεωρητικές τους τιμές διαπραγματεύονταν τα ΣΜΕ του Αυγούστου στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς το roll-over δημιουργεί πίεση στο συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου που διαπραγματεύεται σε discount 1%. Περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα για τα ΣΜΕ στο Mid 40 και στα μετοχικά, με εξαίρεση το ΣΜΕ του ΟΤΕ.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Υποτονική η σημερινή συνεδίαση με τον όγκο να προσεγγίζει μόλις τα 47 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.131,67 μονάδες, 0,21% χαμηλότερα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.089,11 μονάδες 0,40% χαμηλότερα. Συνεχίστηκε η πίεση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ υποχώρησε και η Alpha bank που είχε ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα.

Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της 3Ε, ενώ συνεχίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για την Πάναφον.

Τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύονταν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές, καθώς το roll-over δημιουργεί πίεση στο συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου που διαπραγματεύεται σε discount 1%.

Το spread μεταξύ Αυγούστου - Σεπτεμβρίου άνοιξε και διαπραγματεύεται στις +3,50 μονάδες. Πραγματοποιήθηκαν 8.259 συμβόλαια μέρος των οποίων προέρχεται απο roll-over.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ακολούθηκε ανεξάρτητη πορεία κλείνοντας με θετικό πρόσημο στις 235,97 μονάδες, 0,55% υψηλότερα.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ σημαντικό βάρος στην ενίσχυση του δείκτη είχε και η μετοχή της Chipita.

Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή του Ιασώ και της Γενικής Τράπεζας. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με μόλις 844 συμβόλαια. Το spread διαπραγματευόταν στις +1 μονάδες.

Περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα για τα ΣΜΕ επι μετοχών με εξαίρεση το συμβόλαιο του ΟΤΕ (295 συμβόλαια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v