Discount στα ΣΜΕ του FT20

Με discount κοντά στο 1%, το οποίο περιόρισαν προς το τέλος της συνεδρίασης, διαπραγματεύονταν τα ΣΜΕ του Σεπετεμβρίου στον FT 20. Πραγματοποιήθηκαν 10.629 συμβόλαια, ενώ το spread άνοιξε με αποτέλεσμα το roll-over να γίνεται στους +5 πόντους, ευνοώντας τις long θέσεις.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις μετοχές της Alpha Bank, της Εθνικής και του ΟΤΕ οδήγησε τον γενικό δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα κλείνοντας στις 2.148,58 μονάδες, 0,79% υψηλότερα, σε αντίθεση με τις ευρωπαικές αγορές που πιέζονταν απο το πρωί.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.098,64 μονάδες, 0,88% υψηλότερα. Τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύονταν σε discount κοντά στο 1% το οποίο όμως περιόρισαν προς το τέλος της συνεδρίασης.

Πραγματοποιήθηκαν 10.629 συμβόλαια, ενώ το spread άνοιξε με αποτέλεσμα το roll-over να γίνεται στους +5 πόντους, ευνοώντας τις long θέσεις.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κλείνοντας στις 238,10 μονάδες, 0,90% υψηλότερα. Συνεχίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής και της ΕΠΑΤT, ενώ υποχώρηση σημειώσαν η μετοχή του Mαίλλη και της Chipita. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount (1%), ενώ το roll-over πραγματοποιήθηκε στους +1,50 πόντους.

Αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας σημειώθηκε στα ΣΜΕ επί μετοχών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές της Alpha Bank (250), OTE(306), Intrakom (140) εξαιτίας της κίνησης των υποκείμενων μετοχών.

Την Παρασκευή λήγουν τα συμβόλαια του Αυγούστου με το συνολικό open interest για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να πλησιάζει τα 18.900 και το opent interest του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης να διαμορφώνεται στα 1.600 συμβόλαια.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το συμβόλαιο του Ιουλίου είχε λήξει στις 1.082 μονάδες σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα απο αυτά του συμβολαίου του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v