Με discount 0,5% το ΣΜΕ Σεπτεμβρίου στο FT 20

Σταθερά σε discount της τάξεως του 0,5% δαπραγματευόταν το ΣΜΕ Σεπτεμβρίου στον FT 20, ενώ στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα 350 ΣΜΕ Σεπτεμβρίου διαπραγματεύονταν επίσης σε discount. Στα stock futures σε εβδομαδιαία βάση είχαμε το κλείσιμο περίπου 500 συμβολαίων στο συμβόλαιο του ΟΤΕ.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε ήπιους τόνους κύλησε η εβδομάδα που μας πέρασε, με τον Γ.Δ. για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, να κινείται ανοδικά και να ενισχύεται κατά 1,34%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν επικεντρωμένο σε συγκεκριμένους τίτλους, ενώ και πάλι οι διεθνείς εξελίξεις ήταν στο επίκεντρο. Οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο στα συμβόλαια όσο και στους υποκείμενους δείκτες η διακύμανση ήταν πολύ μικρή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,24%, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις μετοχές του ΟΤΕ και της Alpha Bank. Η MSCI ανακοίνωσε ότι αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής του ΟΤΕ στον δείκτη MSCI Greece, δημιουργώντας έτσι ζήτηση για μετοχή της εταιρείας. Αντίθετα Τιτάν και Αλουμίνιο Ελλάδος δέχθηκαν πιέσεις συμπιέζοντας τα κέρδη του δείκτη.

Στα ΣΜΕ του FT-20 είχαμε την λήξη των συμβολαίων Αυγούστου, με 2.500 συμβόλαια να οδηγούνται στην λήξη, ενώ άλλα 1.500 συμβόλαια έκλεισαν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, με το ανοικτό ενδιαφέρον να διαμορφώνεται πλέον σε 14.000 συμβόλαια.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδος το συμβόλαιο του Αυγούστου διαπραγματευόταν στις θεωρητικές τους τιμές, ενώ στην λήξη άνοιξε premium, ενώ το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου διαπραγματεύονταν σταθερά σε discount της τάξεως του 0,50%.



Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, είχε καλύτερη απόδοση, καθώς ενισχύθηκε κατά 1,81%, με τις μετοχές των Επιχειρήσεων Αττικής και της Τεχνικής Ολυμπιακής να δίνουν ώθηση στον δείκτη, ενώ Ηρακλής και ΙΑΣΩ ήταν από τις λίγες μετοχές του δείκτη που δέχθηκαν πιέσεις.

Στα ΣΜΕ του FT-40 για άλλη μια εβδομάδα, η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε αισθητά χαμηλά επίπεδα, με 570 συμβόλαια να οδηγούνται σε λήξη, ενώ άλλα 150 έκλεισαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύτηκε σε discount με την συναλλακτική δραστηριότητα να φτάνει τα 350 συμβόλαια.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών σε εβδομαδιαία βάση είχαμε το κλείσιμο περίπου 500 συμβολαίων στο συμβόλαιο του ΟΤΕ, μειώνοντας το open interest κατά 35%.

Κατά τα άλλα, τα συμβόλαια της Alpha και της Ιntracom παρουσίασαν ενδοσυνεδριακές μεταβολές αυξάνοντας παράλληλα την συναλλάκτικη τους δραστηριότητα. Όλα τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε discount.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v