Στο ΣΜΕ Σεπτεμβρίου του FT 20 το ενδιαφέρον

Τα θεωρητικά τους επίπεδα προσέγγισαν τα 5.726 ΣΜΕ του FT 20, ενώ στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα 661 συμβόλαια διατήρησαν ελαφρύ premium. Υποτονική η δραστηριότητα στα stock futures, αφού στον ΟΤΕ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα συμβόλαιο και στην Alpha Bank μόλις 30.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Υποτονική η σημερινή συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξεως του 0,02% κλείνοντας στις 1.116,67 μονάδες. Πραγματοποιήθηκαν 5.726 συμβόλαια σε τιμές που έκλεισαν το premium που διατηρούσαν και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα. Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στον -1 πόντο, ενώ το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,55% κλείνοντας στις 242,26 μονάδες. Πραγματοποιήθηκαν 661 συμβόλαια σε τιμές που κυρίως λόγω της χαμηλής ρευστότητας διατήρησαν μικρό premium. To spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών διατηρήθηκε στον -1 πόντο.

Το implied volatility για τα ΑΤΜ options του FT-20 κινήθηκε στο 22%-25%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.345 calls και 1.291 puts.

Ιδιαίτερα υποτονική και η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ επί μετοχών. Ενδεικτικά στο stock future του ΟΤΕ δεν πραγματοποιήθηκε καμία πράξη, ενώ στην Alpha Βank πραγματοποιήθηκαν μόλις 30 συμβόλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v