Με premium τα ΣΜΕ του FT20 για το Σεπτέμβριο

Με premium, που αποδίδεται στην εντολή αγοράς στο συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, εμφανίζοντας υψηλά επίπεδα συναλλακτικής δραστηριότητας. Με διακυμάνσεις το premium στα ΣΜΕ του Mid 40.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.087,14 μονάδες καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 2,27%.

Ρευστοποιήσεις κυρίως σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου(Εurobank, Εθνική,) οδήγησαν τον υποκείμενο δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ και της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-20 κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι τιμές διαπραγμάτευσης διατηρήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους, διατηρώντας το premium της προηγούμενης εβδομάδας.

Το premium οφείλεται κυρίως σε μεγάλη εντολή αγοράς στο συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, που ενεργοποιείται κάτω απο τις 1.120 μονάδες. Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε σε αρνητικό πρόσημο (-0,75 πόντους), ενώ το ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 3,52%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 235,03 μονάδες. Τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτήν την πτώση είχαν η Ολυμπιακή τεχνική και η Chipita, που, κυρίως λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, δέχτηκαν έντονες πιέσεις.

Στον αντίποδα, την θετικότερη συμβολή στον υποκείμενο δείκτη είχαν οι μετοχές του Ηρακλή και του Γερμανού. Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του FT-40 διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι έντονες αυξομειώσεις του premium οφείλονταν κυρίως στην χαμηλή ρευστότητα. Το spread, αντίστοιχα, μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στον 1 πόντο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v