Premium για τα ΣΜΕ στον FT20

Με premium κινήθηκαν τα ΣΜΕ του FT 20 λόγω της κάλυψης των short θέσεων, ενώ τα 527 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στον Mid 40 κινήθηκαν επίσης σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους. Στα stock futures αύξηση στην εμπορευσιμότητα παρατηρήθηκε στον ΟΤΕ, λόγω της μετακύλισης θέσεων.

To σχόλιο της Μarfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με άνοδο της τάξεως του 0,34% στις 2.043,10 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης.

Η έντονη κίνηση της αγοράς αύξησε και την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων. Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 11.287 συμβόλαια σε τιμές που κινήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους κυρίως λόγω του short cοvering. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα (8.175 συμβόλαια), ενώ το spread παρέμεινε στους 0,25 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο της τάξεως 0,34% κλείνοντας στις 227,66 μονάδες, ενώ τα 527 συμβόλαια που πραγματοποιήθηκαν κινήθηκαν και εδώ σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures οι τιμές διαπραγμάτευσης όλων των ΣΜΕ επί μετοχών κινήθηκαν σε επίπεδα που προσέγγισαν τα θεωρητικά τους, ενώ αύξηση στην εμπορευσιμότητα σε σχέση με χτες παρατηρήθηκε στο ΣΜΕ του ΟΤΕ(776 συμβόλαια) κυρίως λόγω του roll-over.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v