Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
To TXΣ, οι τράπεζες και οι νάρκες - Ο Ηρακλής και η κρίσιμη λεπτομέρεια - Τουριστική εταιρεία σε SPV της Alpha

ΕΜΠΟΡΙΟ: Νευρική κρίση προκάλεσε στην αγορά η συνεχής μετάθεση του ανοίγματος των καταστημάτων μια Κυριακή.

Η υπόθεση θύμισε το ελληνικό δημόσιο στα… καλύτερά του. Αρχικά είχε αποφασιστεί η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου. Μεσημέρι Σαββάτου το ΥΠΑΝ τη μετέφερε μία εβδομάδα αργότερα, λόγω της κακοκαιρίας «Εύα».

Μάλλον δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι 13 Νοεμβρίου ήταν ο Μαραθώνιος της Αθήνας και κατά συνέπεια το κέντρο απροσπέλαστο. Οπότε «κάηκε» και αυτό το σενάριο και νέα ημερομηνία ορίστηκε η 27η Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά την Black Friday.

Η ανεξήγητη εκτίναξη στα εταιρικά έσοδα - Πόσο δίκαιο είναι το discount της Premia - Ανεβαίνει κατηγορία η Unibios

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Νέο «καμπανάκι» για απαιτούμενες πρόσθετες αυξήσεις τιμολογίων στον κλάδο αυτοκινήτου έλαβαν οι ασφαλιστικές εταιρείες από τα στοιχεία του 2021, όπως αυτά απεικονίστηκαν σε πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το 2021, η συχνότητα των ατυχημάτων ανέβηκε από το 7,92% στο 8,88%, το μέσο κόστος ζημιάς διατηρήθηκε περίπου σταθερό (1.142 από 1,165 ευρώ) και ο δείκτης ζημιών στην κάλυψη αστικής ευθύνης που συμπεριλαμβάνει αναλογιστικά-στατιστικά αποθέματα (loss ratio) σκαρφάλωσε από το 56,63% στο 63,74%.

Υποκλοπές: Όσο πάει γίνεται και… καλύτερο - Διπλή κίνηση από Πειραιώς - Καίει σήμερα η τιμή του ρεύματος

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Νέες στιγμές δόξας γνωρίζει και πάλι η χονδρική τιμή του ρεύματος. Σήμερα, Τετάρτη, η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη, με 274,07 ευρώ τη μεγαβατώρα, όταν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία παρουσιάζει μείωση.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο είναι αλλού. Η μεσοσταθμική χονδρεμπορική τιμή στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και σήμερα διαμορφώνεται στα 281,17 ευρώ τη μεγαβατώρα, όταν στο ίδιο διάστημα του 2021 ήταν στα 99,34 ευρώ τη μεγαβατώρα! Δηλαδή, κοντά τρεις φορές επάνω!

Η εκδήλωση της Axia και τα χαμόγελα - Κίνδυνος σοβαρής κρίσης στα Δυτικά Βαλκάνια - Σφηνάκια για Πετρόπουλο, Cenergy

EVENT AXIA: Εκτιμήσεις θετικές έως ενθουσιώδεις μοιράστηκαν εκπρόσωποι του τουρισμού, αλλά και της αξιοποίησης ακινήτων στα αντίστοιχα «στρογγυλά τραπέζια» που φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση της AXIA Ventures.

Παρά τις υπαρκτές αβεβαιότητες και τη σκιά της ύφεσης πάνω από τις μεγάλες οικονομίες, τόσο ο Α. Ανδρεάδης (Sani/Ikos) και ο Α. Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), όσο και ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης συνομολόγησαν πως σε μακροπρόθεσμη βάση το ελληνικό τουριστικό προϊόν εμφανίζει τις καλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη και μάλιστα με βιώσιμο τρόπο.

Κουρεύει προσδοκίες για τις τιμές ζώνης το ΥΠΟΙΚ - Ζεστά 60 εκατ. στην Avax - Σφηνάκια για Briq, Profile, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank

JUMBO: Ολα τα φόντα για να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού έχει η αλυσίδα. Δεν είναι βέβαια σούπερ μάρκετ και δεν διαθέτει όλα τα είδη από τη λίστα των 51 κωδικών. Ωστόσο ο τζίρος που πραγματοποιεί στην Ελλάδα από προϊόντα που πωλεί και ένα τυπικό σούπερ μάρκετ μάλλον υπερβαίνουν τα 90 εκατ. ευρώ.

Είναι το όριο πάνω από το όποιο μια αλυσίδα υποχρεούται να προσφέρει «καλάθι».

 

EUROBANK: Στην πώληση του 99,99% της εταιρείας Elliade Tower, η οποία κατέχει 10ώροφο κτίριο γραφείων, επιφάνειας 10 χιλ. τ.μ., στο Βουκουρέστι προχώρησε τον Οκτώβριο η τράπεζα. Το κτήριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρουμανικών μέσων, αγοράστηκε από την One United Properties, έναντι τιμήματος 9,5 εκατ. ευρώ και είναι μισθωμένο κατά 50%.

v