Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2024

Folli Follie: Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι *Τελειώνει η κόντρα ΕΛΛΑΚΤΩΡ με Καλλιτσάντση *Tips για ΕΤΕ, Alpha

Folli Follie: Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι *Τελειώνει η κόντρα ΕΛΛΑΚΤΩΡ με Καλλιτσάντση *Tips για ΕΤΕ, Alpha

FOLLI-FOLLIE: Γιατί να σας το κρύψουμε; Μεγάλη (και δυσάρεστη) έκπληξη σε νομικούς αλλά και δικαστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση για την οικογένεια Κουτσολιούτσου, που φαίνεται να τους ρίχνει όλους στα… μαλακά.

Κάνεις το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Χρηματιστηρίου; Λίγα χρονάκια καταδίκη και ίσως να μην πας καθόλου φυλακή. Τόσο καλά.

Απορίες έχει προκαλέσει η απόρριψη από την εισαγγελέα της κατηγορίας της «εγκληματικής οργάνωσης», παρότι είναι εμφανές ότι υπήρχε αγαστή συνεννόηση πολλών ατόμων, διότι, λέει, από τα μουσαντένια στοιχεία ωφελήθηκε η εταιρεία και όχι τα μέλη της ομάδας!

Σαν να λέμε το έκαναν… υπέρ τρίτων και για να κρατάνε ψηλά τη σημαία, παρότι οι ίδιοι κατηγορούνται και για χειραγώγηση της μετοχής, από την οποία προφανώς κάποιοι επωφελούνταν.

Ομοίως δεν υφίσταται, λέει, κατά την εισαγγελέα, και θέμα απάτης. Παρότι είναι γνωστό ότι επί πολλά χρόνια οι επενδυτές «εξαπατούνταν» από μουσαντένιους ισολογισμούς, σε γνώση όλων των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Μας διαφεύγει πώς γίνεται να μην υπάρχει απάτη σε μια τέτοια υπόθεση, που πάμπολλοι επενδυτές έμειναν με τις μετοχές στο χέρι, αλλά εμείς δεν είμαστε βέβαια εισαγγελείς.

Κοινό νου έχουμε μόνο.

 

FOLLI FOLLIE ΙΙ: Περιττό να σας πούμε ότι η αγορά μιλάει ήδη για υπόθεση που πάει να περάσει… στο ντούκου. Δηλαδή ότι μπορεί να επικρατήσει ένα αφήγημα του τύπου «εμείς η οικογένεια κάναμε το περίπτερο κολοσσό, εντάξει βάλαμε και λίγο το χέρι στη μαρμίτα, αλλά δεν έγινε και τίποτα τρομερό».

Δεν είναι σίγουρο, καθότι την απόφαση θα την πάρουν οι δικαστές και όχι η εισαγγελέας. Το τελευταίο διάστημα έχει συμβεί σε πολλές υποθέσεις, ακόμη και πρώτης γραμμής, να είναι προκλητικά «επιεικής», για να το πούμε χαριτωμένα, η εισαγγελική πρόταση, αλλά να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι δικαστές.

Θα δούμε τι θα γίνει και σ' αυτή την περίπτωση. Αν πάντως πάει όπως πάει ως τώρα η υπόθεση, θα γελάσει (πικρά) και το παρδαλό κατσίκι, στον χώρο της αγοράς -και όχι μόνο!

Θυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τώρα τελευταία προκύπτουν εισαγγελικές εισηγήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις που προκαλούν αυτό που λέμε «το κοινό περί δικαίου αίσθημα», όπως και ότι έχει απαιτηθεί μέχρι και η συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να μαζευτεί η κατάσταση. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τη δίκη για το Μάτι.

Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, με βάση τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, κατά τα λοιπά όμως δεν τρέχει κάστανο!

 

ΣΥΡΙΖΑ: Τάδε έφη Κασσελάκης σε συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη: «Συναντώ τρομερά ταλέντα όπου πάω. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα κομμάτια της αδιαμεσολάβητης παρουσίας μου μέσα στην κοινωνία. Έρχεται κόσμος και λέει: ξέρεις έχω μία εταιρεία με IT, 50 άτομα, πώς μπορώ να βοηθήσω; Έχω εκείνο, έχω κάνει το άλλο. Και σιγά σιγά συγκροτούμε ένα κίνημα από τη βάση της κοινωνίας».

Να, κάτι τέτοια ακούν (και διαβάζουν) οι «κομματικοί» του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και τους ζώνουν τα φίδια για τη δική τους θέση στην επόμενη μετεκλογική ημέρα…

Πάντως, όταν είπαν στον Στέφανο ότι είναι γουρλής γιατί ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον ΠΑΟΚ μόλις λίγη ώρα πριν το ματς, έδωσε… σεμνή και ταπεινή απάντηση: «Τι να πω, δεν ξέρω, δεν πιστεύω πολύ σ’ αυτά, αλλά ναι, χαιρέτησα την αποστολή στο Μακεδονία Παλλάς και είχαμε και μια σύντομη συνομιλία με τον Μπράντον Τόμας, που είδατε ότι σκόραρε κιόλας, άρα όλα καλά».

Πώς απάντησε στην… προειδοποίηση ότι θα του ζητήσουν συνάντηση και οι παίκτες του Άρη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το Κύπελλο; «Έχω και πολιτικές υποχρεώσεις!», που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το… νέο γούρι.

 

OPTIMA: Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου η τράπεζα και στη συνέχεια η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η μετοχή χθες βρέθηκε στο επίκεντρο profit taking. Εκλεισε στα 11,4 ευρώ με πτώση 2,4% και συναλλαγές που ξεπέρασαν σε αξία τα 2 εκατ. ευρώ (έγινε κι ένα πακέτο αξίας σχεδόν 700 χιλιάδων ευρώ). Βέβαια, εξακολουθεί να γράφει κέρδη 49% στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη τριμηνιαία αναθεώρηση ο τίτλος εντάχθηκε στον δείκτη MSCI Small Cap, με την αλλαγή να τίθεται σε ισχύ από τις 3 Ιουνίου.

Για τον τίτλο η Pantelakis Securities πρόσφατα έδωσε τιμή-στόχο τα 11 ευρώ.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Το business plan της τράπεζας προβλέπει μια από τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις ως προς την αποκλιμάκωση των επιτοκίων φέτος, καθώς εκτιμά ότι στο τέλος του έτους το επιτόκιο διευκόλυνσης καταθέσεων θα υποχωρήσει στο 3%.

Συντηρητική αποδείχθηκε ήδη η πρόβλεψη για αύξηση της συμμετοχής των προθεσμιακών στο 25% του συνολικού μείγματος καταθέσεων. Στις 31/3/2024 η συμμετοχή των προθεσμιακών στο μείγμα καταθέσεων παρέμεινε καθηλωμένη στο 19%, στα ίδια επίπεδα, δηλαδή, με αυτά της 30ής Σεπτεμβρίου 2023. 

Υ.Γ. Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, μετά τις ευρωεκλογές θα ληφθεί η απόφαση για το εάν το placement θα τρέξει το φθινόπωρο ή θα επιχειρηθεί επίσπευση της διαδικασίας...

 

ALPHA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 169,45 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Συμμετοχών, θυγατρικής της Alpha Bank, η οποία με τη σειρά της ελέγχει τις χρηματοοικονομικές θυγατρικές του ομίλου (Alpha Leasing, ABC Factors, Alpha Finance, Alpha Asset Management).

Προφανώς, η ΑΜΚ σχετίζεται αφενός με την ολοκλήρωση της συναλλαγής Skyline και του project Andros, αφετέρου με το πεδίο συνεργασίας που ανοίγει βάσει της συμφωνίας με τη UniCredit.

Υ.Γ. Τρεις ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, με τα συνολικά κέρδη να προσεγγίζουν το 7%.

 

FOURLIS: Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης γνωστοποιεί μεγέθη τριμήνου ο όμιλος. Η αγορά περιμένει να δει πώς ξεκίνησε η χρονιά, καθώς η διοίκηση του ομίλου επιφυλάχτηκε πρόσφατα να διατυπώσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Μια πρώτη εκτίμηση αφορούσε κύκλο εργασιών που θα κινηθεί το 2024 στα 600 εκατ. ευρώ.

Χαμηλές πτήσεις για τη μετοχή, με οριακά αρνητικό πρόσημο σε βάθος μήνα, τριμήνου και εξαμήνου.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κατόπιν αιτήματος της Reggeborgh, η οποία κατέχει το 45,16% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, προστέθηκε στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης ως 15ο θέμα η συμβιβαστική επίλυση της διένεξης με την πλευρά του πρώην μεγαλομετόχου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστάσιου Καλλιτσάντση.

Ειδικότερα, το Δ.Σ ζητά εξουσιοδότηση από τους μετόχους προκειμένου να διαπραγματευθεί και να υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης των υπό εκκρεμότητα δικαστικών ή μη διαφορών, μεταξύ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των κυρίων Αναστάσιου Καλλιτσάντση, Ιωάννη Μωραΐτη και συνδεδεμένων με αυτούς προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v