Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Mytilineos: To επερχόμενο «shake up» και η λέξη-κλειδί *Tips για το νέο deal της ΔΕΛΤΑ *H Μινέρβα, οι εξαγορές και το τίμημα

ΔΕΛΤΑ: Αρχές του 2023 θα ολοκληρωθεί το deal της γαλακτοβιομηχανίας με την εταιρεία Κουρέλλας, από τα Γρεβενά. Με βάση τη συμφωνία, η ΔΕΛΤΑ αποκτά το 70% της περιφερειακής γαλακτοβιομηχανίας και με 30% παραμένει μέσα ο ιδρυτής της.

Στα asset της εξαγορασθείσας εταιρείας είναι η συνεργασία με 90 οργανικά αγροκτηνοτροφικά νοικοκυριά, τα οποία καλλιεργούν 20.000 στρέμματα σιτηρών, οσπρίων και διαφόρων άλλων ζωοτροφών, για να αυτοτροφοδοτήσει το σύστημα με την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών, το δίκτυο συλλογής γάλακτος, αποθήκευσης, παστερίωσης, επεξεργασίας κ.λπ. και η ετήσια παραγωγή άνω των 850 τόνων τελικού προϊόντος, το 80% των οποίων διατίθεται σε χώρες της Ευρώπης.

Πού θα κριθεί η ΑΜΚ της Lavipharm - Τι «περιμένει» η Fourlis - Σφηνάκια για ΕΤΕ, Eurobank, Πειραιώς

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στις 19 Δεκεμβρίου πληροφορούμαστε ότι θα συζητηθεί η προσφυγή της BYD (αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εισηγμένη Π. Πετρόπουλος) για την απόρριψη της τεχνικής της προσφοράς στον διαγωνισμό των 250 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μέτρων και ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ., προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι Κινέζοι «έχουν να δώσουν απαντήσεις» και πως υπάρχουν σαφείς πιθανότητες θετικής (γι’ αυτούς) έκβασης της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι η απάντηση στην προσφυγή αποτελεί θέμα λίγων ημερών μετά τη συζήτησή της στις 19 Δεκεμβρίου.

Υποκλοπές: Η κρίσιμη ερώτηση της ALCO- Αττικη Οδος: Εστειλε μήνυμα το Μαξίμου-Πωλητήριο και… εξελίξεις στη Famar

ALPHA BANK-PAULSON. Δεν υπάρχει, σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, συμφωνία, μεταξύ Reggeborgh (Holterman) και Paulson, για την αγορά από τον πρώτο του ποσοστού, που κατέχει ο δεύτερος στην Alpha Bank.

Από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και η Reggeborgh δημοσιοποίησε ότι το ποσοστό της στην Alpha ξεπέρασε το 5%, αναγράφεται συχνά-πυκνά πρόθεση της να ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό.

Για τη Reggeborgh και την τράπεζα περισσότερο νόημα θα έκανε να αγοράσουν οι Ολλανδοί μέρος ή το σύνολο του ποσοστού, που διατηρεί το ΤΧΣ στην Alpha, εφόσον προχωρήσει άμεσα η αποεπένδυση του Ταμείου.

Οι Βρυξέλλες και τα (πιο) δύσκολα για τράπεζες-Μπόνους Watsa σε Σαρρηγεωργίου-Πότε αποφασίζει το CVC για Δωδώνη

CVC. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 θα αποφασιστεί η τύχη της επένδυσης στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη λέει στη στήλη στέλεχος του fund.

Και γιατί μπαίνει το ορόσημο του πρώτου τριμήνου; Τότε ολοκληρώνεται το 18μηνο από τη συμφωνία που έχουν υπογράψει τα δυο μέρη βάσει της οποίας το fund μπορεί να εξέλθει και η άλλη πλευρά να πάρει πίσω το ποσοστό της, υποστηρίζει ο ίδιος.

Τώρα σε ποια τιμή θα γίνει η αποτίμηση, αν τελικά τα δύο μέρη αποφασίσουν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, παραμένει άγνωστο. Αν ακολουθηθούν τα δεδομένα κατά την περίοδο της «εισόδου» θα είναι μια ή άλλη.

Εκλογές: Εν αρχή η… συγκυβέρνηση - Το σίριαλ «υποκλοπές» και η έλλειψη αντιπρότασης - Δύο όροφοι καίνε την Μπλε Κέδρος

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Ανακινείται το θέμα του ξενοδοχείου Coco mat της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στην Ακρόπολη, το ύψος του οποίου είχε κριθεί ως παράνομο και το ΣτΕ είχε αποφασίσει την κατεδάφιση των επιπλέον ορόφων ήδη από το 2019.

Η ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Ευμορφίδη το καλοκαίρι του 2022, όταν και ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή και η είσοδος της εταιρείας στο ΧΑ (μετά από παρατάσεις), υποστήριζε ότι όλα τα πολεοδομικά θέματα της εταιρείας έχουν λυθεί, ενώ για τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ έχει «νομικά εργαλεία» για να υποστηρίξει τις αντιρρήσεις της.

v