Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οι σκιές στο τραπεζικό project «Solar» *Παγκρήτια-Χανίων: Το διαζύγιο και οι ρήτρες *Νέα επεισόδια στην υπόθεση Κυπριώτη

ΑΔΜΗΕ: Επιμένει σε υψηλότερο ρυθμιζόμενο έσοδο (WACC) ο ΑΔΜΗΕ για τα έργα που έχει προγραμματίσει την περίοδο 2022-2025. Και έχει και λόγους που τον έκαναν να υποβάλει, πέρσι τον Οκτώβριο, αίτημα αναθεώρησης της απόφασης της ΡΑΕ, που όρισε WACC στο 6,1%.

Ο Διαχειριστής ζητά ρυθμιζόμενο έσοδο στο 8,51%, γιατί: η πιο βασική παράμετρος υπολογισμού του WACC, δηλαδή η απόδοση επένδυσης χωρίς κίνδυνο (όπου ως risk free έχει ληφθεί το γερμανικό δεκαετές ομόλογο), είχε εκτιμηθεί από τη ΡΑΕ στο 0,5%, ενώ το ποσοστό αυτό, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του 2022, υπερδιπλασιάστηκε και έκλεισε κατά μέσο όρο στο 1,1%.

ΔΕΗ: Γιατί πάει πίσω η Πτολεμαΐδα 5 - Οι σόμπες που βγήκαν... προσφορά - Σφηνάκια για ναυτιλία, καλό λάδι και ελληνικό ουίσκι!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Στην Target Marine του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού ανήκει το φορτηγό Glory που προκάλεσε συναγερμό χθες, όταν προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ, ξυπνώντας μνήμες από το 2021, όταν το Ever Given έκλεισε την κρίσιμη ναυτική οδό για έξι ολόκληρες ημέρες.

Στην περίπτωση του Glory, όμως, που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά στην Κίνα, η αποκόλληση ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες.

Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά…

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Για προσπάθεια δυσφήμισης του ελληνικού ελαιολάδου καταγγέλλει το διεθνές περιοδικό Olive Oil Times η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας.

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι στόχοι και ο φόβος της κάλπης - Συνεχόμενα… σφυριά για Αρβανιτίδη - Τα επιτόκια και οι μισές αλήθειες

ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ. Η θυγατρική, με την παλαιά επωνυμία «Ανεμόστρατα ΑΠΕ», θα αποτελέσει, όπως αναμενόταν, τον υποδοχέα του κλάδου Κατασκευών του ομίλου Μυτιληναίος.

Ήδη η εταιρική της επωνυμία από ΜΕΤΚΑ Βιομηχανική Κατασκευαστική (πρώην Ανεμόστρατα ΑΠΕ) τροποποιήθηκε σε ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, ενώ διευρύνθηκε ο σκοπός της.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ. Στα χέρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη ο φάκελος του deal της αλυσίδας Μασούτη με τη Family. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η υπό κρίση συγκέντρωση αφορά τον αποκλειστικό έλεγχο από τη Δ. Μασούτης επί καταστημάτων της αλυσίδας Family.

Η μάχη της Κρήτης για τις πολυεθνικές της μόδας - Τα σούπερ μάρκετ και το φλουρί - Σφηνάκια για Λανακάμ και αποταμίευση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ούτε τα… Φώτα δεν μας απάλλαξαν από την πανευρωπαϊκή πρωτιά στις τιμές ρεύματος στην Ευρώπη. Με την τιμή στα 207 ευρώ η μεγαβατώρα, παρά την αργία που συνεπάγεται μειωμένη ζήτηση, η χώρα μας συνέχισε να παραμένει ακριβότερη στη Γηραιά Ηπειρο, ένα σερί που ξεκίνησε πριν την αλλαγή του χρόνου.

Οχι βέβαια πως άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Το Σάββατο, η Ελλάδα διατήρησε την πρωτιά (236 ευρώ η μεγαβατώρα έναντι 192 της Ιταλίας, 89 ευρώ της Γερμανίας και 24 ευρώ σε Πορτογαλία-Ισπανία). Ιδια εικόνα και την Κυριακή, με την Ελλάδα στα 218 ευρώ, την Ιταλία στα 164 και Γερμανία-Γαλλία στα 68 ευρώ.

Παγωτά Δωδώνη: Στα «βράχια» η διάσωση - «Χρυσό παιχνίδι» 60'' στη Wall Street - Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, Viva και ΓΕΦΥΡΑ

B&F: Στις 16.1.2023 θα συνεχιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση του σχεδίου μερικής διάσπασης, της έκθεσης αποτίμησης του κλάδου ακινήτων και του ισολογισμού μετασχηματισμού της 31.12.2021.

Η συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της συνεδρίασης της 28.12.2022 αφού χθες, που είχε προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση, ζήτησε αναβολή ο Βασίλης Μπιθαράς, βασικός μέτοχος με 34,54% και συνιδρυτής -μαζί με τη σύζυγό του- του brand BSB και του ομίλου B&F, που αντιπροσωπεύει και το brand γυναικείας ένδυσης Lynne.

v