Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2024

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης Vs Διαμαντοπούλου -Η ατάκα Βρεττού για τις παρατάσεις -Μινωικές: Τα κέρδη και η... επιφύλαξη

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης Vs Διαμαντοπούλου -Η ατάκα Βρεττού για τις παρατάσεις -Μινωικές: Τα κέρδη και η... επιφύλαξη

ΠΑΣΟΚ: Την υποψηφιότητά της, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε εχθές η Αννα Διαμαντοπούλου, με τους υποψήφιους για την πράσινη «καρέκλα» να ανάγονται πλέον σε οκτώ.

Εις εξ αυτών, ο Μιχάλης Κατρίνης, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση, δήλωνε σε συνέντευξή του στο Open ότι «ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί. Τα κόμματα έχουν αρχές και αξίες. Δεν είναι κέντρα διερχομένων για να φεύγει κάποιος, να πηγαίνει απέναντι και μετά, με την ίδια ευκολία, να επιστρέφει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η μάχη είναι πολιτική και όχι προσωπική», φωτογραφίζοντας πρακτικά τη συντρόφισσα Αννα.

Διερωτήθηκε δε αν «ένα μικρομεσαίο κόμμα που βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο φθοράς, αναπόφευκτα προορίζεται για συνιστώσα σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως αυτό θέλουν κάποιοι;».

Η συντρόφισσα Αννα πάντως μίλησε στην ανακοίνωσή της για «ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Και ο νοών νοείτο… 

 

 

ΠΑΣΟΚ ΙΙ: «Περισσότεροι καταντήσαμε να είναι οι στρατηγοί παρά οι στρατιώτες», σχολίαζε πικρόχολα στέλεχος του Κινήματος, με αφορμή την όγδοη στη σειρά υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.

Πάντως, πριν καν προλάβει να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα της κας Διαμαντοπούλου, άρχισαν τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα». Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Ανανεωτικής Αριστεράς (συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), ο οποίος στηρίζει ανοικτά τον Χάρη Δούκα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυρία Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο για «περσινά ξινά σταφύλια από μία άλλη εποχή».

Μάλλον έχουμε πολλά ακόμα να δούμε έως τις 6 Οκτωβρίου!

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Μπορεί οι Αλβανοί να… έκαναν πίσω, εγκρίνοντας τελικά την πενθήμερη άδεια του Φρέντι Μπελέρη από τις φυλακές του Φίερι για να παρευρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο οι προκλήσεις τους δεν έχουν τελειωμό. Επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο τις αλυτρωτικές τους διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση στο μνημείο «Τριαντάφυλλο της Τσαμουριάς», δίπλα στα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να τιμήσουν την -κατ’ αυτούς- «Γενοκτονία των Τσάμηδων».

Μάλιστα, το παρών έδωσε -για πρώτη φορά- και ο πρόεδρος της χώρας Μπαϊράμ Μπεγκάι, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα για το 2025.

Η συγκεκριμένη παρουσία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με διπλωματικές πηγές να μιλούν για «ασυμβίβαστη με την ιστορική αλήθεια πράξη» που υπονομεύει τις σχέσεις των δύο χωρών.

 

DESIGNER OUTLET ATHENS: Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 18,27 εκατ. ευρώ, μέσω κεφαλαιοποίησης ισόποσης απαίτησης της μητρικής Lamda Malls προχώρησε η Designer Outlet Athens (σ.σ. Εκπτωτικό Χωριό Αθήνας).

Πρόκειται για το υπόλοιπο δανείου 19 εκατ. ευρώ, που είχε χορηγήσει ο πρώην ιδιοκτήτης της Designer Outlet, MGE Hellenic Investments και το οποίο αναλήφθηκε από τον όμιλο Lamda. 

 

PROFILE: Ένα ακόμη ιστορικό υψηλό για τη μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Η μετοχή «έπιασε» για πρώτη φορά τα 5,38 ευρώ με άνοδο άνω του 6,5% και τζίρο… blue chip καθώς ξεπέρασε τα 500 χιλ. ευρώ… 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Οι μετακομίσεις... κοστίζουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Όπως έμαθε η στήλη, το εν λόγω υπουργείο αποφάσισε να αναθέσει με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, τις εργασίες μεταφοράς αρχείων, επίπλων, μηχανημάτων, κατεστραμμένων υλικών, ηλεκτρονικών συσκευών και λοιπών υλικών του για τα κτίριά του επί της Νίκης 5-7, της πλατείας Κάνιγγος και της Μεσογείων 14-18, έως του ποσού των 26.580 ευρώ που μαζί με τον Φ.Π.Α. θα φτάσει τα 32.959,20 ευρώ. Η σύμβαση είναι ετήσια (2024-2025).

Επίσης, το ίδιο υπουργείο ενέκρινε πριν λίγες ώρες και τη δέσμευση πίστωσης ύψους 10.371,84 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας.

 

ATTICA BANK: Δίπλα δίπλα κάθονταν στην πρώτη θέση των επίσημων καλεσμένων στη γενική συνέλευση της τράπεζας οι δύο βασικοί μέτοχοι: ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης και ο Αλέξανδρος Εξάρχου της Thrivest Holdings. 

Οι δύο άνδρες αντάλλασσαν πού και πού καμία κουβέντα σε καλό κλίμα, καθώς η συνεργασία τους αναμένεται να αποδώσει ίσως και σήμερα την πολυπόθητη (και επίσημα) συμφωνία των μετόχων, η οποία αφορά τη δέσμευσή τους στον στόχο της κεφαλαιακής στήριξης του εν δυνάμει πέμπτου τραπεζικού πόλου. 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Βank, Ελένη Βρεττού, ανέφερε ότι πολύ θα ήθελε να είχε από εχθές τη συμφωνία στα χέρια της, ωστόσο έστειλε έμμεσο μήνυμα προς τους δύο μετόχους ότι δεν επιθυμεί άλλη παράταση.

Μάλιστα, απευθύνθηκε στην υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου λέγοντας, «κα Παπακωνσταντίνου, εγώ δεν πρόκειται να ζητήσω άλλη παράταση».

 

ΜΕΡΚΕΛ: Τρία χρόνια μετά την απόσυρσή της από την ευρωπαϊκή πολιτική, η Ανγκελα Μέρκελ ξεκινά νέα «καριέρα», αυτή τη φορά… τηλεοπτική.

Η επί σειρά ετών Γερμανίδα καγκελάριος πρωταγωνιστεί σε σειρά στην… ιταλική τηλεόραση, κυνηγώντας εγκληματίες και λύνοντας μυστήρια με τον σκύλο της, ονόματι Χέλμουτ.

Η περσόνα της Mrs Merkel θα παίξει στην κρατική τηλεόραση της RAI, έχοντας ήδη κάνει μεγάλο σουξέ στη Γερμανία.

Βασισμένη στις νουβέλες του Ντέιβιντ Σάφιερ, η σειρά συνδυάζει κωμωδία και μυστήριο, με ένα απλό κόνσεπτ: Η Ανγκελα Μέρκελ, έχοντας αποχωρήσει από την πολιτική, αποσύρεται στη γενέτειρά της, το Ούκερμαρκ, με τον σύζυγό της. Ωστόσο… βαριέται αμέσως τη νέα της ζωή και ξεκινά νέες περιπέτειες, διερευνώντας άλυτα εγκλήματα!

Κάτι μας λέει ότι δεν θα έχει επιτυχία στην… Ελλάδα.

 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Σημαντική αύξηση λειτουργικής και καθαρής κερδοφορίας εμφάνισε το 2023 η ακτοπλοϊκή εταιρεία Μινωικές Γραμμές, μέλος του ομίλου Γκριμάλντι. Ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκε σε 113 εκατ. ευρώ έναντι 92,5 εκατ. ευρώ το 2022, χάρη στη νηολόγηση ιδιόκτητου πλοίου στις γραμμές Αδριατικής. 

Το κόστος πωληθέντων υποχώρησε, λόγω της χαμηλότερης τιμής πετρελαίου, επαναφέροντας το μικτό περιθώριο σε επίπεδα άνω του 20% (σ.σ. 21,2%) από μόλις 2,47% την αμέσως προηγούμενη χρονιά.  

Τα EBITDA υπερδεκαπλασιάστηκαν (26,1 εκατ. ευρώ) με το περιθώριο να διαμορφώνεται σε 23%, ενώ ο όμιλος έκλεισε τη χρήση με καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ από ζημιές 18,3 εκατ. ευρώ το 2022. 

Μέρισμα δεν δύναται να διανείμει λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Ο ορκωτός (Deloitte) διατυπώνει γνώμη με επιφύλαξη, λόγω του χρονίζοντος θέματος, με απαιτήσεις 19,1 εκατ. ευρώ για τις οποίες έχει σχηματιστεί πρόβλεψη 10,24 εκατ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v