Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα χαμηλά έτους η Σοφοκλέους

Σε νέα χαμηλά έτους υποχωρεί το Χ.Α., με τον FTSE 25 να «δοκιμάζει» και τις 280 μονάδες. «Άδειασμα» έως 4,3% στον ΟΤΕ και 7% στη ΔΕΗ. Υπό συνεχή πίεση μετοχές εταιριών με έκθεση στην κυπριακή οικονομία.

Σταθεροποιητικά με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι τώρα, κινείται το Χ.Α. Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στην περιοχή των 865 μονάδων (-2,1%) και στις 280 μονάδες ο FTSE 25 κατά 1,8% χαμηλότερα και εντός του εύρους των 280 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών στα μέτρια επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία 6,2 εκατ. έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή του ΟΤΕ και περίπου 4,2 εκατ. στη μετοχή της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως στις 11:00 ο τζίρος κυμαινόταν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Χαμηλότερες τιμές για ΟΤΕ, έως τα 4,58 ευρώ, για ΔΕΗ, έως τα 5,58 ευρώ, ενώ γύρισε στο κόκκινο και ο ΟΠΑΠ στα 6,54 ευρώ.

Εξισορροπητικά λειτουργεί, μέχρι τώρα, η 3E που αντέδρασε έως τα 20,83 ευρώ (στις 11.20).

Μετά τις 12.00 οι πωλητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία σε ΟΤΕ αλλά και Alpha Bank, Eurobank, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, βαρύνοντας έτσι περισσότερο στους βασικούς δείκτες.

Λόγω της κρισιμότητας των συνεδριάσεων «ανεβάσαμε» νωρίτερα στον Εκηβόλο διάγραμμα του FTSE 25 (από τα στοιχεία της eZMarket) με έμφαση στην περιοχή των 270-280 μονάδων.

Συνεχίζονται οι πιέσεις σε μετοχές εταιριών που έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη έκθεση στην κυπριακή αγορά. Ενδεικτική η περίπτωση της Jumbo, καθώς διορθώνει κατά 3,25% μετρώντας συνολικά απώλειες περίπου 15% από την ημέρα που ξέσπασε η κυπριακή κρίση.

Απώλειες 7% και για τη μετοχή της Intralot, που και έκθεση στην κυπριακή αγορά έχει αλλά και με το διαγωνισμό του ΟΠΑΠ εμπλέκεται.

Υπό πίεση η μετοχή της Ελλάκτωρ αλλά και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση των Fourlis, Intrakat, ΓΕΚ Τέρνα, Σωληνουργείων Κορίνθου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v