Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα πτώση με πιέσεις σε τράπεζες, ΟΠΑΠ

Όλο και χαμηλότερα προς τις 940 μονάδες ο ΓΔ και προς τις 310 ο Ftse Large Cap. Νέες πιέσεις αυτήν τη φορά σε ΟΠΑΠ (έως 4,7%) αλλά και σε ETE, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Προσπάθεια διαφοροποίησης από την Alpha Bank.

Συνέχεια στο αρνητικό σερί, παρά την αρχική προσπάθεια. Ισχνή η αντίδραση των βασικών δεικτών και μετοχών, με τον Ftse Large Cap να καλύπτει μόλις το χθεσινό κενό, για να διορθώσει από τις 318,8 μονάδες.

Λίγα πράγματα από τη στιγμή που λίγο μετά τις 10.45 μέτριες ρευστοποιήσεις ήταν αρκετές για το γύρισμα του δείκτη. Έως τις 311 ο Large Cap, έως τις 948 ο Γενικός Δείκτης, που όλο και πλησιάζει την περιοχή των 940 μονάδων.

Σε μία μάλλο αναμενόμενη καθοδική κίνηση, με αρκετούς παίκτες -όπως φαίνεται και από το ΧΠΑ- να έχουν ποντάρει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Νέο χαμηλό στο 0,818 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, και μάλιστα με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές. Ενδεικτικό το ότι στις 12.30 ο τζίρος ήταν στα 19 εκατ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν 1,2 εκατ. στην ΕΤΕ και 3 εκατ. στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Για τον Οργανισμό η Euroxx προβλέπει κέρδη 496 εκατ. ευρώ (για το 2012) - τα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά τη συνεδρίαση.

Μέχρι τώρα η μετοχή κυμαίνεται στο εύρος των 6,63-6,87 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές και πτώση που ξεπερνά το 3% (λίγο μετά τις 11.10). Προφανώς η βαρύτητα του ομίλου επηρεάζει τη διαμόρφωση και τη στάθμιση των δύο βασικών δεικτών, καθώς απώλειες γράφουν επίσης ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.

Μικρές απώλειεςστα 20,3 ευρώ για την μετοχή της Coca Cola 3E.

Κινήσεις περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, από τη στιγμή που η αγορά δεν έχει ρυθμό, ούτε κάποιο κίνητρο να περιμένει ή να ποντάρει. Γεγονός που αποτυπώνεται στη σημαντική υποχώρηση των συναλλαγών (σε σχέση με τον μέσο όρο τζίρου Ιανουαρίου - μέσα Φεβρουαρίου).

Μικρές διακυμάνσεις και για Marfin Investment Group, Motor Oil, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο.

Ενδεικτική της άπνοιας η... κινητικότητα σε μετοχές ακόμη και του Ftse Large Cap. Μόλις 211(!) κομμάτια στον ΟΛΠ (στις 12.30), 179 στη μετοχή της Eurobank Properties, στη Frigoglass άλλα 814 και 2.694 τεμάχια στον Τιτάνα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v