Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρέσινγκ διαρκείας για τον τραπεζικό δείκτη

Μαζεύονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στις τράπεζες. Επανέρχονται ο Γ.Δ. προς τις 970 και ο FTSE-25 προς τις 320 μονάδες. Οι πωλητές επιμένουν κυρίως στην ΕΤΕ και λιγότερο στη Eurobank. Υπεραποδίδουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Μαζεύονται οι απώλειες στο Χ.Α., με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ ο Γενικός Δείκτης περνά οριακά θετικός προς τις 970 μονάδες.

Η προσφορά στις τράπεζες έχει μειωθεί αισθητά στην Alpha Bank και στην Πειραιώς, παραμένει όμως μεγάλη στην Εθνική και στη Eurobank.

Η προσφορά επιχειρήθηκε να απορροφηθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη στο διάστημα 11.05-11.10 και η δεύτερη λίγο μετά τις 12.20, οπότε οι βασικοί δείκτες άρχισαν σταδιακά να ενισχύονται.

Σημειώνουμε πως για τον Γ.Δ. ελάχιστη τιμή ημέρας καταγράφεται στις 956,17 μονάδες και για τον FTSE Large Cap στις 314,70. Από τεχνική πλευρά, έχουμε, μέχρι στιγμής γι’ αυτήν την εβδομάδα, δύο ενδοσυνεδριακά χαμηλότερα των 318 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών περίπου στις 13.20 φτάνει στα 20,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα μισά άλλαξαν χέρια την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Περίπου στις 13.20 έγιναν αρκετές πράξεις στη μετοχή της Alpha Bank σε θετικές τιμές και έως το 0,885 ευρώ. Στο 0,22 ευρώ κυμαίνεται η Πειραιώς, που νωρίτερα υποχώρησε έως το 0,211 ευρώ.

Επιμένουν όμως οι ρευστοποιήσεις κι οι πιέσεις στην Εθνική, η οποία υποχωρεί κατά 3,99% και κατά 2,17% στη Eurobank. Είναι ενδεικτικό πως στην Εθνική έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 3,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. στην Alpha Bank.

Υψηλός τζίρος σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ που κινούνται ανοδικά προς τα 5,94 ευρώ και τα 6,95 ευρώ αντίστοιχα. Σταθερά ανοδική η φορά μετοχών των MIG, Jumbo, Ελλάκτωρ, Μέτκα, Μυτιληναίου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, Ελληνικών Πετρελαίων, Folli Follie Group.

Μικρή άνοδος και για τον FT Mid, που επανακάμπτει προς τις 1.100 μονάδες. Μετοχές του δείκτη που ενισχύονται είναι Fourlis, Intracom, ΓΕΚ Τέρνα, Επίλεκτος, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Αύριο, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, για τα οποία η Euroxx προβλέπει κέρδη 496 εκατ. ευρώ (-7,7%) και μέρισμα 0,55 ευρώ που αντιστοιχεί σε 7,9% μερισματαπόδοση.

Νέα τιμή-στόχο στα 8,2 ευρώ από 5,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Alpha Finance, διατηρώντας την πρόβλεψη για απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς. Σύμφωνα πάντα με την Alpha Finance, οι προσεκτικές επιλογές θα χαρακτηρίσουν και το 2013. Ως κορυφαίες ξεχωρίζει τις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Frigoglass και Μυτιληναίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v