Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες και ΟΤΕ

Η σχετική ηρεμία στις ευρωαγορές διευκολύνει την επανάκαμψη του Χ.Α. πάνω από τις 1.000 μονάδες. Κινητικότητα στις τράπεζες με αφορμή την έλευση της τρόικας. Κέρδη για Εθνική, Alpha, OTE, MIG.

Στρώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον ρυθμό των τραπεζών αρχίζει να κινείται το Χ.Α.

Σταθεροποιητικές έως ελαφρώς ανοδικές τάσεις
επικρατούσαν πριν από λίγο στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, στην ιταλική αγορά αλλά και στην αγορά συναλλάγματος.

Στο Χ.Α. αφυπνίζεται το ενδιαφέρον μερίδας «ισχυρών χεριών» για τον τραπεζικό κλάδο. Με υπεραπόδοση και των τεσσάρων συστημικών, ο FTSE Large Cap επανακάμπτει προς τις 335 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.005 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών, μετά από 1 ώρα συνεδρίασης, στα 10,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία 1,8 εκατ. στον ΟΤΕ, 1,7 εκατ. στην Alpha Bank και 1,6 εκατ. ευρώ στην Εθνική.

Για τον ΟΤΕ λίγο έως πολύ η εικόνα της μετοχής του Οργανισμού είναι γνωστή στους βραχυπρόθεσμους παίκτες εδώ και μερικές ημέρες. Και τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν καλά και η επικείμενη ένταξη στον Eurostoxx 600 (από τις 18/3) αρέσει στην αγορά.

Αυτά βέβαια είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί και είχαν αποτυπωθεί στην τελευταία ανοδική αντίδραση προς τα 6,30 ευρώ.

Ωστόσο, η έλευση της τρόικας στην Αθήνα επιταχύνει τις εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού.

Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως μέχρι την Κυριακή, το αργότερο τη Δευτέρα, θα έχει απαντηθεί το πρώτο από τα σημαντικά ερωτήματα-εκκρεμότητες που αφορούν τον κλάδο.

Εκτιμά πως θα υπάρξει και επίσημα η απάντηση της τρόικας στο αίτημα της ΤτΕ, του ΤΧΣ αλλά και της ΕΕΤ για εύλογη παράταση της περιόδου αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.

Η στήλη, ακόμη και σε συνεδριάσεις δύσκολες, όπου ο κλάδος… κατακρημνιζόταν με αφορμή φήμες και διαρροές για αρνητική στάση της τρόικας στο εύλογο αίτημα της ελληνικής πλευράς, είχε ξεκάθαρη και χαμηλών τόνων θέση. Αυτά για την Ιστορία…

Νωρίτερα η μετοχή της Εθνικής αντιδρούσε έως το 0,995 ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της δομής και των προσώπων του νέου σχήματος.

Η μετοχή της Alpha Bank αντέδρασε έως το 1,07 ευρώ, της Πειραιώς έως το 0,276 ευρώ και της Eurobank έως το 0,437 ευρώ.

Αφορμής δοθείσης ενισχύονται και οι μετοχές των Μυτιληναίου, MIG, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Ελληνικών Πετρελαίων, ΔΕΗ, Folli Follie.

Στην περιοχή των 1.170 μονάδων ο FT Mid, με τις μετοχές των εταιριών Fourlis, Σωληνουργεία Κορίνθου, Πλαστικά Θράκης, Intracom, ΕΒΖ, ΕΥΑΘ να ενισχύονται έως 2,99%, στην περίπτωση των Πλαστικών Θράκης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v