Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αυτόνομη πορεία η Σοφοκλέους

Σε διαφορετικό μήκος κύματος έναντι των ξένων αγορών το Χρηματιστήριο. Κινήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους "κράτησαν" τον Γενικό Δείκτη. Η ανατροπή σκηνικού στην ΕΤΕ (+1%), και η στήριξη από ΟΠΑΠ (+4,6%) και 3Ε (+1,8%).

Με πραγματικά... εκπληκτικές κινήσεις και εντολές σχετικού ειδικού βάρους σε Δεικτοβαρείς τίτλους, ισχυροί παίκτες συνεχίζουν να διαμορφώνουν το πρόσημο και την πορεία του Γενικού Δείκτη.

Παραδείγματος χάριν, χθες την σχετική στήριξη του Δείκτη ανέλαβαν ΔΕΗ και ΟΤΕ, δύο τίτλοι που σήμερα δεν “είδαν” το θετικό πρόσημο, ούτε σε μία στιγμή της συνεδρίασης.
Το “μενού” του “rotation” έλεγε σήμερα ΟΠΑΠ και Coca-Cola.

Ο πρώτος τίτλος, αν και στην δύσκολη αρχή της συνεδρίασης υποχώρησε μέχρι τα 6,26 ευρώ (ύστατη στήριξη τα 6,20 ευρώ), με απώλειες 3,69%, μετά τις 13.05 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα, μέσω των δημοπρασιών έκλεισε και στο υψηλό ημέρας (!)
 
“Έτερος Καπαδόκης”, ο τίτλος της Coca-Cola που αρχικά υποχώρησε μέχρι τα 19,40 ευρώ (-1,02%) και ήταν ο πρώτος τίτλος από τον 25αρη που γύρισε σε θετικό πρόσημο και το διατήρησε μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Όμως ένα αναπάντεχο “κουδούνιασμα” με τρεις “ανοιχτές” εντολές πώλησης, συνολικά 1560 τεμαχίων, ήταν αρκετές προκειμένου ο τίτλος να περιμένει τις τελικές δημοπρασίες στα 19,21 ευρώ (-1,99%), κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την προς στιγμήν βύθιση του Δείκτη στις 986,96 μονάδες (-0,84%). Εννοείται ότι οι τελικές δημοπρασίες αποκατέστησαν την τάξη και η μετοχή έκλεισε στα 19,96 ευρώ με κέρδη 1,84% και πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας (!)

Από τεχνικής απόψεως, ο τίτλος δείχνει να έχει κοντινή σημαντική αντίσταση στο ψυχολογικό όριο των 20,00 ευρώ, ενώ το “stop loss” για τους “long” έχει ανέβει στα 18,90 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Coca-Cola ερχόταν από τρεις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, ενώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, πριν τον “ανακαλύψουν” οι σημερινοί αγοραστές (!)

Αυτά βέβαια τα “μαγικά” είναι για τους “ερασιτέχνες”, καθώς την “παράσταση έκλεψε” ο τίτλος της Εθνικής. Η μετοχή κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,8900 ευρώ (-7,29%), το οποίο είναι το χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό χαμηλό της τελευταίας 15ετίας (αν όχι ever), στις 17.00 βρέθηκε στα 0,9470 ευρώ (-1,35%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στα 0,9700 ευρώ με κέρδη 1,04% και ανεκτέλεστο υπόλοιπο προς πώληση 542.724 τεμ. (!)

Τρεις, ακόμα, τίτλοι του 25αρη, πρόσφεραν σημαντικές ημερήσιες “συγκινήσεις” και πιο συγκεκριμένα οι Motor Oil, Jumbo και Μυτιληναίος.

Ο πρώτος τίτλος στην αρχή της συνεδρίασης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 8,28 ευρώ (-2,82%), όμως μετά τις 12.37 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και στις 17.00 βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 8,78 ευρώ (+3,05%). Όμως οι τελικές δημοπρασίες επεφύλασσαν μικρή αρνητική έκπληξη και ο τίτλος έκλεισε αμετάβλητος.

Η μετοχή της Jumbo ξεκίνησε αρνητικά και βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 7,00 ευρώ (-3,18%), όμως μετά τις 13.35 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Τέλος, ο τίτλος του Μυτιληναίου, παρά την αρχική υποχώρηση μέχρι τα 4,91 ευρώ (-3,9%), μετά τις 14.35 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Αντίθετα, δεν “είδαν” καθόλου το θετικό πρόσημο οι Ελ. Πετρέλαια (χθες έκλεισε στο υψηλό ημέρας), ΕΧΑΕ, Μέτκα, Κύπρου, Πειραιώς, Intralot, Alpha Bank, Eurobank.

Εννοείται ότι μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε και ο Τραπεζικός δείκτης που αναδύθηκε από το χαμηλό ημέρας των 159,54 μονάδων (-6,61%). Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση οι 152 μονάδες είναι το τελευταίο “προπύργιο” πριν το τελικό “sell off”.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Σημαντικές οι πιέσεις στις Αγορές Ασίας και Ευρώπης, καθώς το Ιταλικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν δείχνει να επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις των επενδυτών, ενώ με μικτά πρόσημα κινείται κατά τις πρώτες ώρες συνεδρίασης η Wall Street, περιμένοντας την κατάθεση του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι traders θα “μετρήσουν” τις δηλώσεις Bernanke σε σχέση με την αισιόδοξη εικόνα που πρόβαλλαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC του Ιανουαρίου.
 
Με την Αμερικανική οικονομία να αντιμετωπίζει την πρόκληση της επιβολής των αυτόματων περικοπών δαπανών ύψους 85 δισ. δολ. από την 1η Μαρτίου λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να βρει μια συμβιβαστική λύση, οι επενδυτές θα περιμένουν να ακούσουν ποια θα είναι η στάση της Fed για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.


Πως κινήθηκε το ιταλικό χρηματιστήριο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012 εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των 6μηνων εντόκων γραμματίων της Ιταλίας κατά τη σημερινή δημοπρασία.

Μία ημέρα μετά τις εκλογές, η Ρώμη βγήκε στις Αγορές με στόχο άντλησης 8,7 δισ. ευρώ πουλώντας 6μηνα έντοκα γραμμάτια. Η Ιταλία πέτυχε μεν τον στόχο, αλλά το κόστος δανεισμού ενισχύθηκε στο 1,237% από 0,731% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Ιανουαρίου.

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει μία ακόμη δυσκολότερη δοκιμασία αύριο Τετάρτη καθώς βγαίνει στις Αγορές με 10τεή ομόλογα από τα οποία προσδοκά να αντλήσει έως 4 δισ. ευρώ.Εν τω μεταξύ, στο Μιλάνο ο FTSE MIB έφθασε να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 4,5%, ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ιταλίας αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των Τραπεζικών μετοχών, οι οποίες κατέρρευσαν κοντά στο -10%.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις μεταρρυθμίσεις για την Ιταλία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε να είχε φανταστεί ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και προσθέτοντας ότι η Χώρα πρέπει να σταθεροποιήσει το υπερχρεωμένο της Δημόσιο τομέα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δυσκολεύει τις σχέσεις της Ιταλίας με τον Πυρήνα της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα τη Γερμανία, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank. Δύσκολη η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή μνημονίου, σε περίπτωση ενός αιτήματος για εξωτερική βοήθεια.

Ο Γερμανικός οίκος εκτιμά ότι είναι μάλλον απίθανο να σχηματιστεί μια σταθερή Κυβέρνηση, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.
 
Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Deutsche Bank, είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς ένα έωλο Κοινοβούλιο, στο οποίο θα έχουν ισχυρό ρόλο τα κόμματα που είναι κατά των μεταρρυθμίσεων και κατά της Ε.Ε., ενδεχομένως θα εγείρει αμφιβολίες, σχετικά με την ικανότητα της Ιταλίας να συνάψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωζώνη, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΟΜΤ).

Το πολιτικό ρίσκο στην Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί, προειδοποιούν οι αναλυτές της Nomura, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, ενώ οι αναλυτές της Westpac χαρακτηρίζουν την Ιταλία ως νέα Ελλάδα. Για πολιτικό και οικονομικό χάος, κάνει λόγο ο διάσημος οικονομολόγος, Nouriel Roubini.

Το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών είναι αρνητικό για την πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία και παρατείνει το πολιτικό ρίσκο στην Ευρωζώνη, εκτιμά η Citi. Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η υψηλή πολιτική αβεβαιότητα που αναμένεται να διατηρηθεί την ερχόμενη περίοδο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επενδυτικές αποφάσεις στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνει η αξιοσημείωτη δυναμική του Μπέπε Γκρίλο και η απογοητευτική απόδοση του Μάριο Μόντι αποτελούν ξεκάθαρα σημάδια ότι οι ψηφοφόροι έστειλαν μήνυμα κατά της λιτότητας, καθιστώντας πιο δύσκολες τις περαιτέρω προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.


Τι λέει η Citi για την Ιταλία

Την ίδια ώρα, η απουσία μιας συνεκτικής πολιτικής ηγεσίας μπορεί να περιπλέξει τη διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, υπογραμμίζει η Citi, προβλέποντας ότι θα αυξηθούν τα Ιταλικά spreads τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πιθανός αρνητικός αντίκτυπος για τα Ιταλικά spreads και η απουσία φιλοαναπτυξιακών πολιτικών θα συνεχίσει να επιδρά αρνητικά στις Ιταλικές Τράπεζες, λόγω της μεγάλης έκθεσης στην ιταλική οικονομία, προβλέπει η Citi. Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι παραμένει “underweight” για τις Ιταλικές Τράπεζες και συνεχίζει να προτιμά τις Τράπεζες της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών έχει πολλές ομοιότητες με αυτό των Ελληνικών εκλογών τον Μάιο του 2012, αναφέρει σε έκθεσή της η JP Morgan. Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας στον Μπέπε Γκρίλο δεν διαφέρει από την ψήφο διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τους Έλληνες στις κάλπες για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με την JP Morgan, ένας παράγοντας που θα περιορίσει τη μεταβλητότητα στις Αγορές ομολόγων είναι οι Γερμανικές εκλογές, καθώς είναι προς το συμφέρον της Μέρκελ να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποφασιστικά τις εντάσεις.

Οι τιμές των κατοικιών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ σημείωσαν το Δεκέμβριο την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων έξι ετών. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο δείκτης S&P/ Case-Shiller αυξήθηκε το Δεκέμβριο 6,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2006. Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 6,6%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε αισθητά τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ανήλθε στο 69,6. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα βελτιωθεί στο 62 σε σχέση με 58,6 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο εκτινάχθηκαν κατά 15,6%, πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν και με το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας 5ετίας. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων θα αυξηθούν 3% μετά την βουτιά 7,3% του Δεκεμβρίου.


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Επιστρέφοντας εντός των συνόρων και όσον αφορά την τεχνική εικόνα βασικών δεικτών, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης το “stop loss” για τους “short” εντοπίζεται στις 339 μονάδες.

Πάντως το γεγονός ότι ο εν λόγω δείκτης ενδοσυνεδριακά βρέθηκε χαμηλότερα από την ζώνη 325 – 322 (επίπεδο που ουσιαστικά είναι η κάτω μεριά του ανοδικού καναλιού που τόσο καιρό συντηρούσε) δεν είναι θετική ένδειξη.

Αντίστοιχα ο Γενικός Δείκτης κράτησε την πρώτη στήριξη στις 970 μονάδες, ενώ καταστρατήγηση των 940 – 935 μονάδων θα ανεβάσει στροφές στην πτωτική τάση.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου, η εικόνα δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη τάση μετατρέπεται σε αρνητική, με τα πρώτα σημάδια καθοδικής εκτόνωσης, της συσσώρευσης των προηγούμενων εβδομάδων, να δίνονται στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης όπου με υψηλό τζίρο η Αγορά έχασε τις 1000 μονάδες.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εναλλαγή θετικών πρωταγωνιστών σε μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, απλά αναβάλλει “το μοιραίο”, αλλά δεν μπορεί να το αποτρέψει και ότι ο Τραπεζικός κλάδος θα παρασύρει το σύνολο της Αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα.

Από εκεί και πέρα, οι επιδόσεις του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια του 2012, ήταν αξιοθαύμαστες, καθώς σε ένα υφεσιακό περιβάλλον κατάφερε να διατηρήσει τα περιθώρια κερδοφορίας του ανέπαφα και να αναχρηματοδοτήσει επιτυχώς χρέος που λήγει το 2013, σχολιάζει η Alpha Finance.

Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε μικρή μεταβολή των προβλέψεών της για το σύνολο της χρήσης 2012, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μακροοικονομικό περιβάλλον, την επίπτωση από τις μειώσεις στα τέλη τερματισμού και τον χαμηλό μέσο τζίρο ανά χρήστη για τους νέους συνδρομητές της σταθερής τηλεφωνίας.

Η Alpha Finance εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει (στις 28/2, πριν την έναρξη της συνεδρίασης) σε επίπεδο ομίλου EBITDA ύψους 1,534 δισ. ευρώ, ποσό 8% χαμηλότερο σε σχέση με το 2011, πωλήσεις μειωμένες κατά 7% στα 4,686 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη ύψους 492 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Motor Oil, επτά τίτλοι γύρισαν και έκλεισαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (+1,84%), Jumbo (+0,97%), Folli Follie Group (+0,75%), MIG (+1,15%), Μυτιληναίος (+1,17%), ΟΠΑΠ (+4,62%) και Εθνική (+1,04%).

Από την άλλη πλευρά οι μεγαλύτερες απώλειες για Eurobank (-14,81%), Κύπρου (-5,37%), Alpha Bank (-4,69%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει μέχρι το -6,94%), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εντυπωσιακό εύρος περίπου 30 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 970,32 (-2,52%) και υψηλό τις 1000,85 (+0,55%) και έκλεισε στις 991,56 μονάδες με απώλειες 0,38%, ενώ ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 65 εκατ. από τα οποία τα 2,8 αφορούσαν “πακέτα” (ΟΠΑΠ, Folli Follie Group).

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά κακή η τελική εικόνα με 42 ανοδικές μετοχές έναντι 107 πτωτικών, ενώ για 22 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 8%.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και η τροπή που αυτές θα πάρουν ενδεχομένως να σηματοδοτούν την αρχή μιας αρκετά δυσκολότερης χρηματιστηριακά περιόδου, που σίγουρα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος καλείται επιπλέον, να αντιμετωπίσει και το ‘’στοίχημα’’ της ανακεφαλαιοποίησης του Τραπεζικού Συστήματος της Χώρας, τονίζει με έμφαση ο Νίκος Καυκάς.

Τα δεδομένα επιβάλλουν στρατηγική "άμυνας" για το επόμενο χρονικό διάστημα,
με αγορές μόνο σε βίαιες διορθώσεις τιμών με σημαντικότερο επίπεδο στήριξης τις 920-900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή πιθανότατα να δοκιμαστεί με την έναρξη των Τραπεζικών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Αντίστοιχα, ως ζώνη ισχυρών αντιστάσεων θέτουμε τις 1050 και 1080 μονάδες.

Συστήνεται αποχή από μοχλευμένες κινήσεις και διατήρηση μικρής ρευστότητας, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκμετάλλευσης των αυξημένων διακυμάνσεων, ενώ δίνουμε προτεραιότητα σε εισηγμένες με την καλύτερη ορατότητα για τα κέρδη του 2013 και 2014.

Επίσης, δεν πρέπει να αγνοούνται οι νέες μεταβλητές που μπορεί να προκύψουν από το διεθνές περιβάλλον, καθώς δεν μπορούν να αποκλειστούν οι εκπλήξεις, επισημαίνει ο αναλυτής της Merit ΑΧΕΠΕΥ.


-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που ενίσχυσε τις συναλλαγές τόσο τα συμβόλαια του FTSE25, όσο και τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (48.788 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το premium να αυξηθεί κοντά στο 1%.

Καμία ουσιαστική συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8.793, τιμή εκκαθάρισης 332,25) κινήθηκαν μεταξύ 321,25 και 336,75 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (60.000 Coca-Cola, 64.000 Alpha Bank, 490.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15.019), Alpha Bank (7.608), Πειραιώς (9.108), ΟΠΑΠ (2.967), ΟΤΕ (3.369), MIG (1.102), Μυτιληναίο (525), ΔΕΗ (2.580), Intralot (935), ΓΕΚ (1.394), Κύπρου (2.199), Ελλάκτωρα (294), Motor Oil (165), ΕΧΑΕ (258), Eurobank (328), Ελ. Πετρέλαια (201), Σιδενόρ (123), CPB (153).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE large cap σκαρφάλωσε στο 46%, οδηγώντας σε υψηλότερους όγκους συναλλαγών, στα 1827 δικαιώματα (1389 calls και 438 put).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (8.929.506 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v