Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα αναμέτρηση του ΓΔ με τις 1.000 μονάδες

Νέος γύρος ρευστοποιήσεων στις τράπεζες, με αντίβαρο τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και 3E. Πάνω από τις 1.000 μονάδες με μικρά κέρδη ο ΓΔ. Ισχνός ο τζίρος. Υπεραπόδοση για Βιοχάλκο, μεγαλύτερες πιέσεις σε Eurobank, Κύπρου. 

Μικτές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 994,88-1.012,27 μονάδων, με τον FTSE Large Cap μεταξύ της χαμηλής των 330,99 και της υψηλής των 338,66 μονάδων, με ανοδική αντίδραση για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αλλά με σημαντικές απώλειες για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Χαμηλός ο τζίρος, δεν ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης.

Έως 7,01% είναι η διόρθωση που σημειωνόταν νωρίτερα για τη Eurobank, ενώ χαμηλότερα του 1 ευρώ πιέζεται η Εθνική κατά 3,66% και κατά 5,24% η Alpha Bank.

Για τη μετοχή της Alpha Bank οι τιμές σε αυτό το διάστημα της συνεδρίασης επιστρέφουν στα επίπεδα του Ιουλίου και του Ιουνίου 2012. Για την Εθνική το χαμηλό έχει σημειωθεί στο 0,898 ευρώ στις 5/6/2016.

Σε σχετικό θέμα του Χρ. Κίτσιου σημειώνεται πως «οι Έλληνες τραπεζίτες αναζητούν την ευκαιρία για να εξηγήσουν στους επικεφαλής της τρόικας τις αρρυθμίες του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης», ούτως ώστε «να κατανοηθεί η ανάγκη για… χειρουργικές αλλαγές».

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οι όροι ανακεφαλαιοποίησης κρύβουν παγίδες για το ίδιο το ταμείο, επομένως και για το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντα στο ίδιο θέμα του Χρ. Κίτσιου, το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών έχει ζητήσει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας που φτάνουν στην Αθήνα την Πέμπτη.

Η συνάντηση αναμένεται να διενεργηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Προς ώρας, η αγορά μετρά νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, μετρά και νέα μικρή διόρθωση των δεικτών λίγο μετά τις 11.25. Όταν δηλαδή στον ΟΠΑΠ πήραν μικρό προβάδισμα οι πωλητές, πιέζοντας την τιμή της μετοχής από τα 6,89 ευρώ στα 6,67 ευρώ.

Ωστόσο, επιμένει κόντρα η ΔΕΗ έως τα 7,76 ευρώ, ο ΟΤΕ έως τα 6,29 ευρώ και η 3E έως τα 19,89 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν, Jumbo, Motor Oil, Μέτκα, Intralot, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο συμπληρώνουν την ομάδα μη τραπεζικών μετοχών που τουλάχιστον λίγο μετά τις 11.30 επέμενε ανοδικά.

Περίπου την ίδια ώρα, στις ευρωαγορές, η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο ενισχύονταν έως 0,65%, ενώ το ευρώ κυμαινόταν στο 1,3216-1,3237 δολάριο.

Στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΤτΕ, σε λίγη ώρα, θα συζητηθεί και το σχέδιο τροποποίησης καταστατικού σχετικά με ομόλογα (δες σχετικό θέμα).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v