Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανευρη συνεδρίαση στη Σοφοκλέους

Κοντά στις 1.050 μονάδες διατηρείται το Χ.Α., και αρκετοί περιμένουν τον νέο επενδυτικό νόμο. Πάνω από τις 350 μονάδες ο FT-25 με αιχμή τις τράπεζες. Επαναφορά των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και νέα υψηλά στα 8,28 ευρώ για ΔΕΗ.

Όσο επουλώνονται οι πληγές στις τράπεζες και επιβεβαιώνονται οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις τόσο το Χ.Α. θα δοκιμάζει υψηλότερα.

Έως τις 1.049,05 μονάδες αντέδρασε νωρίτερα (στις 12.00-12.05) ο Γενικός Δείκτης, έως τις 353,49 μονάδες ο FTSE Large Cap, με μέτριες αλλά στοχευμένες συναλλαγές. Εν συνεχεία κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα με υποτονικό πάντα τζίρο.

Οι συναλλαγές λίγο μετά τις 16.20 ξεπερνούσε τα 35 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 15 εκατ. στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Και οι τρεις τους σε ανοδική φορά, με επανάκαμψη του ΟΤΕ προς τα 6,21 ευρώ, του ΟΠΑΠ στα 7,47 ευρώ και με συνέχιση της ΔΕΗ προς τα 8,28 ευρώ.

Σημειώνουμε πως για τη μετοχή της ΔΕΗ το σημερινό υψηλό στα 8,28 ευρώ είναι νέα μέγιστη τιμή 52 εβδομάδων, μετά τα 8,09 ευρώ στις 18 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε πως για τη μετοχή του ΟΤΕ μέγιστη τιμή είναι τα 6,82 ευρώ από τις 28/1 και για τον ΟΠΑΠ τα 7,76 ευρώ από την προχθεσινή συνεδρίαση.

Πλέον οι τρεις τους, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, κινούνται σχεδόν παράλληλα, με καταγραφή διαδοχικών νέων υψηλών, με αυξανόμενες συναλλαγές που παραπέμπουν στην είσοδο και νέων παικτών στο παιχνίδι.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στις μετοχές των Μυτιληναίου, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Intralot, MIG, Jumbo.

Το Χ.Α. παραμένει στα υψηλά του, διστάζοντας ωστόσο να επιχειρήσει πειστική ανοδική διάσπαση των αντιστάσεων. Ταυτόχρονα, όμως, δεν φαίνεται να τίθενται σε δοκιμασία οι στηρίξεις του Large Cap και του FT Mid.

Από τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μόλις τρεις μετοχές υποχωρούν (Αττικής, ΜΛΣ και Lamda Development), επανέρχονται ανοδικά οι μετοχές των Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, Σωληνουργείων Κορίνθου, Intracom, ΕΒΖ, Επίλεκτου, ΟΛΘ.

Ενδιαφέρον θα είχε για την αγορά η κατάθεση ενός ουσιαστικού επενδυτικού νόμου, γεγονός που θα φανεί σύντομα. Σε σχετικό θέμα σημειώνεται πως σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και του επενδυτικού πλαισίου στη χώρα μας.

Η συγκυρία ίσως να είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε να περιμένει σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση και ο Αντ. Σαμαράς.

Στον… ευρωπαϊκό Νότο, η Λισαβόνα συζητά επιπλέον μέτρα ισοδύναμα του 0,5% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τη Moody’s παραμένουν οι προκλήσεις και οι πιέσεις για τις ισπανικές τράπεζες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v