Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκλεισε στα... πάνω του το Χρηματιστήριο

Στα υψηλά ημέρας έκλεισε τελικώς ο Γενικός Δείκτης, μετά από μια... βαρετή συνεδρίαση. Πάνω από τα 20 € έκλεισε η Coca Cola, κέρδη για τράπεζες, ισχνός ο τζίρος. Πιέσεις στους τίτλους των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης άλλαξε 10 φορές πρόσημο και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας, η σημερινή συνεδρίαση δεν πρόσθεσε τίποτα καινούργιο, στις εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει οι αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις.

Βραχύβιες διορθώσεις, εκ περιτροπής, στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, με απώτερο σκοπό να μην ξαναμπεί σε δοκιμασία η στήριξη των 1005 και το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη και των 338 μονάδων για τον FTSE25, εμφανής αδυναμία καταγραφής νέων υψηλών, χαμηλοί τζίροι και σχεδόν απόλυτη επιφυλακτικότητα στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ, όπου οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές διαμορφώνονται από ελάχιστες “market” εντολές.

Άλλωστε, τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία συνεδρίαση που έδωσε τζίρο 50,4 εκατ. και από τα οποία τα 10,8 εκατ. αφορούσαν συναλλαγές της Eurodrip και το 50% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, συναλλαγές μόλις τριών τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Eurodrip, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου μετοχών της Εurodrip, ήτοι ποσοστού μετοχών περίπου 25,1% έναντι τιμήματος 1,53 ευρώ προχώρησε η P&P Water Holding. Σημειώνεται ότι εάν, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής και τη μεταβίβαση των προσφερόμενων μετοχών, η P&P Water Holding κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εurodrip, τότε η εταιρεία:

Θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα (squeeze out), και υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά μέσω του Χ.Α. όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου 3 μηνών από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου Τιμήματος

Όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας, ενώ στο υψηλό ημέρας έκλεισαν και οι Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Τιτάν, Εθνική, Jumbo και Alpha Bank.

Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, δεν “είδαν” θετικό πρόσημο οι Βιοχάλκο, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ και αρνητικό οι Coca-Cola, Eurobank Properties (μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις), Εθνική και Πειραιώς.

Επίσης, ας σημειωθεί η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της ΔΕΗ και η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική για τον τίτλο του Τιτάνα.

Από την άλλη, δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ και Intralot και τέταρτη συνεχόμενη πτωτική για τον τίτλο της ΕΧΑΕ.


Πως κινήθηκε το τραπεζικό ταμπλώ

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στην τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της Τρ. Κύπρου, που έκλεισε υψηλότερα από την πρώτη αντίσταση των 0,2650 ευρώ, δίνοντας ένα πρώτο σήμα αγορών.

Επίσης, η Εθνική Τρ. ενημέρωσε ότι η Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/11/2012, αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το ποσό των 3.824.361.928 ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας από 5,00 ευρώ σε 1 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού.

Μετά την ως άνω μείωση το Μετοχικό Κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε Ευρώ
2.313.590.482, και διαιρείται α) σε 956.090.482 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 1,00 η κάθε μία, β) σε 25.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 η κάθε μία και γ) σε 270.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές ν.3723/2008 ονομαστικής αξίας Ευρώ 5,00 η κάθε μία.

Η κίνηση ήταν απόλυτα αναμενόμενη από την Αγορά, καθώς στο ενημερωτικό δελτίο για την υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Eurobank αναφερόταν ότι οι τελευταίοι καλούνται να ανταλλάξουν 58 μετοχές της Eurobank με 100 νέες μετοχές της Εθνικής, ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ.

Ασφαλώς και η “ερώτηση του εκατομμυρίου” είναι σε τιμή θα γίνει η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, η οποία δεν μπορεί να γίνει υπό το άρτιο, δηλαδή σε τιμή χαμηλότερη της νέας ονομαστικής (1,00 ευρώ). Εκτός και αν υπάρξει και νέα μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υπάρξουν “μάχες” στο ταμπλώ προκειμένου να κρατηθεί το 1,00 ευρώ.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα στα Ασιατικά ταμπλώ, θετική εικόνα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και στο ξεκίνημα της Wall Street.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Ακίρα Αμάρι, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα ορίσει νέο διοικητή καθώς και υποδιοικητές στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 21 και 24 Φεβρουαρίου.

Οι χρηματοπιστωτικές Αγορές αναμένουν να δουν αν ο υποψήφιος που θα οριστεί θα ακολουθήσει τις προαναγγελθείσες τολμηρές πολιτικές και οικονομικές δράσεις.

Μεγαλύτερη των προσδοκιών χαρακτηρίστηκε η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία όπως αποτυπώθηκε από το δείκτη του Ινστιτούτου ZEW. Ο δείκτης διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 48,2 από 31,5 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν μικρότερη άνοδο στο 35. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο δείκτης ZEW κινείται ανοδικά κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας κατέθεσε η Ισπανική εταιρεία real estate Reyal Urbis, μετά την αποτυχία να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος με τους δανειστές. Η Reyal Urbis, η οποία τον Ιούνιο του 2012 αποτιμούσε το χαρτοφυλάκιο της στα 4,2 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Πηγές από τους πιστωτές της Reyal Urbis υποστήριξαν πως το γεγονός ότι τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας αποτιμούνται χαμηλότερα από τα χρέη της, δεν αποτελεί θετικό οιωνό για το μέλλον της.


Τα προβληματικά δάνεια στις ιταλικές τράπεζες

Στα 125 δισ. ευρώ ανήλθαν τα προβληματικά δάνεια στις Ιταλικές Τράπεζες στο τέλος του 2012, ποσό που αντιστοιχεί στο 6,3% του συνόλου των δανείων. Όπως μετέδωσε το Reuters, η Ιταλική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα “κόκκινα” δάνεια, αυξήθηκαν κατά 16,6% το Δεκέμβριο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Σημειώνεται ότι μόλις πριν δύο χρόνια τα “κόκκινα” δάνεια ανέρχονταν στα 78 δισ. ευρώ.

Μια νίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα εκτιμά η MediοBanca. Όπως μετέδωσε το Businessweek, αναλυτές της Mediobanca εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα "τρομάξει τις Αγορές", θα αυξάνονταν οι αποδόσεις των Ιταλικών ομολόγων, βοηθώντας τη Χώρα να ζητήσει επίσημη διάσωση με χαμηλότερο κόστος.

Η άνοδος των Ιταλικών spreads θα αποτελούσε την "τέλεια δικαιολογία" για την υποβολή αιτήματος διάσωσης στην ΕΚΤ, σημειώνει στην έκθεση της η Mediobanca, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί τo καλύτερο σενάριο για την Ιταλία.

"Το ευρώ είναι ένα αδύναμο νόμισμα γιατί δεν έχει μια Κεντρική Τράπεζα να το στηρίζει" ανέφερε σε συνέντευξη του στην “Corriere della Sera” ο κ. Μπερλουσκόνι. "Αν η Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα ομόλογα και δεν τυπώσει χρήμα, κάποιες Χώρες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα" πρόσθεσε.

Σταματήστε να ανησυχείτε για “double dip”, συστήνει ο ανώτατος οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius, που θεωρεί στην πιο πρόσφατη έκθεσή του ότι δεν υπάρχουν πλέον “ανυπολόγιστοι κίνδυνοι” ενόψει, για την Αμερικανική οικονομία, που θα αναπτυχθεί με (σχεδόν) πλήρη ισχύ.

Παρά την πρόσφατη στατιστική ανακοίνωση για συρρίκνωση 0,1% στο Αμερικανικό ΑΕΠ κατά το Q4, ο οικονομολόγος θεωρεί ότι όλα τα επιμέρους μακροοικονομικά στοιχεία για την απασχόληση, τις λιανικές πωλήσεις και την δραστηριότητα της μεταποίησης δείχνουν επιτάχυνση.

“Όμως ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο δείχνουν ότι εγκατέλειψαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το «όριο του χρέους» για να υποχρεώσουν σε πρόσθετες περικοπές δαπανών. Οπότε έχει μειωθεί πολύ ο κίνδυνος για μεγάλο δημοσιονομικό βαρίδι το 2012, που θα προκαλέσει στασιμότητα και νέα ύφεση”, σχολιάζει.

Πιο μακροπρόθεσμα, μάλιστα, δεδομένου ότι το Αμερικανικό έλλειμμα έχει ήδη μειωθεί από 10% του ΑΕΠ το 2009 σε 7% το 2012 και θα συρρικνωθεί στο 3% το 2015, οι “ανυπολόγιστοι κίνδυνοι” μειώνονται ακόμη παραπάνω.

Πτώση για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες σημείωσε το Φεβρουάριο ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης, στις ΗΠΑ, που καταρτίζει η National Association of Home Builders.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε στις 46 από 47 μονάδες τον Ιανουάριο, όταν είχε βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2006. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το δείκτη στις 48 μονάδες.


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, “δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας”, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας στο Ευρωκοινοβούλιο σε ερώτηση του Ν. Χουντή αναφορικά με το ποια είναι η θέση της ΕΚΤ για τους πολλαπλασιαστές. “Η Κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα, στην υλοποίησή του”, συμπλήρωσε.

Στο ταμπλώ του FTSE25, όπου επικεντρώθηκε το μέγιστο κομμάτι του ενδιαφέροντος και αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Βιοχάλκο και ΟΛΠ, πέντε οι μετοχές με αρνητικό κλείσιμο και πιο συγκεκριμένα οι Intralot (-0,44%), Ελ. Πετρέλαια (-0,57%), ΕΧΑΕ (-0,37%), ΟΠΑΠ (-0,67%) και ΟΤΕ (-1,27%).

Από την πλευρά των κερδισμένων, τα μεγαλύτερα κέρδη για την Κύπρου (+6,72%), ενώ ακολούθησαν με κέρδη μεγαλύτερα του 3% οι Coca-Cola, Jumbo, Frigoglass, του 2% οι Εθνική, Πειραιώς, Eurobank Properties, Alpha Bank, MIG και με μικρότερα κέρδη οι υπόλοιπες μετοχές του 25αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 18 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 1020,1 (10.59) και έκλεισε στο υψηλό των 1038,26 με κέρδη 1,12%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 50 εκατ.

Στο τέλος πέρασαν μπροστά οι τίτλοι με θετικό πρόσημο (85) έναντι αυτών με αρνητικό (69), ενώ για 14 τίτλους, οι περισσότεροι με ελαχιστόταστες συναλλαγές, τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν τις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά την επιμονή του Δείκτη στην διακράτηση των 1000 μονάδων, επιφυλακτικό δηλώνει το μεγαλύτερο κομμάτι των επαγγελματιών του χώρου, επισημαίνοντας ότι η Χώρα διανύει τον τρίτο χρόνο εφαρμογής συνεχόμενων μνημονίων και μόνος σίγουρα χαμένος είναι ο Ιδιωτικός τομέας με στρατιές ανέργων, για τις οποίες δεν δείχνει να συγκινείται κανείς.

Την ίδια ώρα ο προστατευτισμός του Δημόσιου τομέα καλά κρατεί, ενώ τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει σε δομές και νοοτροπίες.

Μάλιστα οι πλέον απαισιόδοξοι εκτιμούν ότι μέσα στο 2013 η επίσημη ανεργία θα ξεπεράσει το 30% (κάτι που υποστηρίζει και το ΚΕΠΕ), παρά την σημαντική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.

Ασφαλώς, ο αριθμός των ανέργων μπορεί να πάρει ακόμα τρομακτικότερες διαστάσεις, αν συνυπολογιστεί η “μαύρη” εργασία, οι υποαπασχολούμενοι, οι μακροχρόνια άνεργοι που βαρέθηκαν να ανανεώνουν την κάρτα εργασίας και βέβαια όσοι αποφοιτούν τα τελευταία χρόνια από τις σχολές και δεν έχουν βγάλει κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Από εκεί και πέρα και επειδή οι Αγορές έχουν την “δική τους λογική”, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιρειών που διατήρησαν τον θετικό βηματισμό τους και στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Σε κάθε περίπτωση εταιρείες που έχουν αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση σε φθηνά κεφάλαια για την χρηματοδότησή τους, έχουν ισχυρό ταμείο και μηδενικό η μικρό Τραπεζικό δανεισμό και παράλληλα έχουν αυξήσει τα μερίδια τους σε επίπεδο κύκλου εργασιών στο εξωτερικό, αναμένεται να εμφανίσουν ικανοποιητικούς ισολογισμούς και να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια με μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική.

Από την άλλη συνεχίζεται το γνωστό “κατενάτσιο” στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, που όλο τις “γκαζώνει” η Κυβέρνηση και όλο “μένουν από λάστιχο” “Το γεγονός ότι από τους οκτώ ενδιαφερόμενους για τον ΟΠΑΠ έκαναν πίσω οι δύο μεταξύ των οποίων και ένα fund, κάτι σημαίνει”, υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι “σε αυτή τη συγκυρία θα πρέπει να προσελκύουμε κεφάλαια και όχι αυτά να φεύγουν.

Ειδικά για την περίπτωση του ΟΠΑΠ, ο λόγος που ξένα επενδυτικά σχήματα σκέπτονται το ενδεχόμενο να κάνουν πίσω, συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες εν όψει ιδιωτικοποίησης. Η Κυβέρνηση θα επιθυμούσε να τελειώνει μέχρι τα μέσα Απριλίου, όμως μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή.

Επίσης υπάρχουν και άλλες τεχνικές δυσκολίες, καθώς α) προγραμματίζεται να υπογραφούν συμφωνίες, που θα δεσμεύουν τους επίδοξους αγοραστές, και β) εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ως προς τη διατήρηση ή μη του μονοπωλείου του Οργανισμού”.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

O Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί συσσώρευση στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου του 2011 και μάλιστα χωρίς καμία συμμετοχή του Tραπεζικού δείκτη, ο οποίος έχει απολέσει το 3/4 της αξίας του, έκτοτε, αναφέρει ο Νίκος Καυκάς.

Μετά το ‘’μάζεμα’’ των αποτιμήσεων, λόγω μείωσης του τιμήματος του ρίσκου της Χώρας, η Αγορά αναζητά ειδήσεις, όχι μόνο για να συνεχίσει ανοδικά, αλλά και για να παραμείνει κοντά στο ψυχολογικό φράγμα των 1000 μονάδων.

Οι προσδοκίες χτίστηκαν κυρίως επάνω στις αποκρατικοποιήσεις και στην επίδειξη βούλησης για μεταρρυθμίσεις, αρκεί να κοιτάξουμε τις αποδόσεις των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ και Λιμένων το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο βρισκόμαστε πλέον στο ‘’δια ταύτα’’.

Η Κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει στην υλοποίηση δύσκολων δεσμεύσεων, ενώ οι αγοραστικές δυνάμεις του Χ.Α. θα ανταμείψουν τις ‘’μικρές νίκες’’, που θα οδηγήσουν στην ‘’μεγάλη’’ στροφή της οικονομίας.

Η τελευταία πρόταση του αναλυτή της Merit ΑΧΕΠΕΥ, περιγράφει και την στρατηγική που ακολουθούμε στην παρούσα φάση:

“Συνολικά, παραμένουμε αγοραστές μόνο σε βίαιες διορθώσεις των τιμών, εκτός και αν οι εξελίξεις μας επιβάλλουν πιο επιθετικές τοποθετήσεις, ενώ ως σημαντικό επίπεδο στήριξης θεωρούμε την περιοχή των 940-900 μονάδων, επίπεδο που πιθανότατα θα δοκιμαστεί στην περίπτωση που προχωρήσουν οι ΑΜΚ των Τραπεζών τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, εκτιμούμε ότι αν και είναι εφικτή περαιτέρω άνοδος, ενδεχομένως και μέχρι τις 1100-1150 μονάδες, δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν υπάρχουν οι ανάλογοι θετικοί και μετρήσιμοι καταλύτες”.


-------ΧΠΑ

Αλλαγή σκηνικού, όσον αφορά το τελικό πρόσημο, με το συμβόλαιο να έχει σχετικά καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη και να αυξάνει το premium στο 1%.

Μικρή αύξηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του FTSE25 και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να ανεβαίνουν στα 31.965 συμβόλαια.

Καμία ουσιαστική συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.823, τιμή εκκαθάρισης 352,5) κινήθηκαν μεταξύ 344,75 και 353 μονάδων.

Αξιοπρόσεκτος ο δανεισμός τίτλων (41.500 Εθνική, 217.000 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4.538), Alpha Bank (8.931), Πειραιώς (4.875), ΟΠΑΠ (1.723), ΟΤΕ (2.910), MIG (166), Μυτιληναίο (252), ΔΕΗ (1.904), Intralot (193), ΓΕΚ (128), Eurobank (3.148), Κύπρου (2.354), Coca-Cola (109), CPB (130).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, h τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap αυξήθηκε ελαφρώς στο 42% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 820 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (680 δικαιώματα αγοράς και 140 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (7.654.606 τεμ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v