Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ζητούμενο η επιβεβαίωση των στηρίξεων

Φυσιολογική η χθεσινή διόρθωση, ειδικά σε μετοχές που υπεραπέδωσαν, όπως ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola. Κινήσεις σορταρίσματος από βραχυπρόθεσμους παίκτες. Η επιβεβαίωση των στηρίξεων βασικό ζητούμενο για την αγορά.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη και φυσιολογική θεωρήθηκε η χθεσινή διόρθωση με τον Γενικό Δείκτη στις 1.026 μονάδες και τον FT-25 στις 344 μονάδες.

Στο χθεσινό σχόλιο του Θανάση Σταυρόπουλου αναφέρονται λεπτομέρειες, στατιστικά στοιχεία και άλλα ενδιαφέροντα από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η εικόνα της αγοράς δεν εμπνέει, μέχρι τώρα, ανησυχίες, ειδικότερα στους βραχυπρόθεσμους παίκτες, καθώς η διόρθωση οφείλεται στην υποχώρηση κυρίως της μετοχής του ΟΠΑΠ αλλά και της Coca Cola. Ειδικότερα στη μετοχή του ΟΠΑΠ είχαν ανοιχτεί αρκετά συμβόλαια πώλησης με οροφή τις υψηλές τιμές που σημειώθηκαν στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις.

Πρόκειται για μια καθαρή κίνηση short σε μια μετοχή που υπεραπέδωσε τις τελευταίες ημέρες κατέγραψε νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων και δικαιολογούσε διόρθωση κατ’ αρχήν έως τις πρώτες στηρίξεις της.

Αντιθέτως η εικόνα στις τράπεζες ήταν μετά από καιρό συγκριτικά καλύτερη, με την Εθνική να παλεύει και να κρατά το 1 ευρώ, ενώ αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στη μετοχή της Alpha Bank.

Για τη σημερινή συνεδρίαση ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση της πρώτης στήριξης του FT-25 (328 μονάδες) που αντιστοιχούν στις περίπου 1.210 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v