Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντιδρά η Εθνική

Σταθεροποιητική συνεδρίαση με το ΧΑ στις 1.030-1.040 και τον 25άρη στα επίπεδα των 345 μονάδων. Ισχυρά κέρδη για την Εθνική, άνοδος για Alpha, Eurobank. Kατοχύρωση θέσεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eλλάκτωρ, ΕΛΠΕ.

Αντιδρά -επιτέλους- η Εθνική Τράπεζα, προσπαθούν οι άλλες τρεις συστημικές και το Χ.Α. επανέρχεται προς τις 1.035-1.040 μονάδες.

Το κλειδί, και μια ενθαρρυντική ένδειξη βραχυπρόθεσμα, είναι η επιτυχής αναστροφή της μετοχής της ΕΤΕ από το 0,994 προς το 1,030 ευρώ με σχετικά αυξημένο τζίρο. Τελευταία ημέρα σήμερα για τη διαδικασία αποδοχής της δημόσιας πρότασης του ομίλου προς τους μετόχους της Eurobank και τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων η συνεδρίαση δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να είναι χειρότερη από τη χθεσινή.

Στην περιοχή των 345 μονάδων ο Ftse Large Cap, με τον τραπεζικό δείκτη πέριξ της ζώνης των 180 μονάδων, με τις συναλλαγές μετά από καιρο συγκριτικά καλές και στη μετοχή της ΕΤΕ και της Alpha Bank.

Όμως, βγαίνει προσφορά σε μετοχές κυρίως της ΔΕΗ και δευτερευόντως σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με τον τίτλο της Επιχείρησης προς τα 7,50 ευρώ, όπου έχει διαμορφωθεί μία ασθενής- και βραχυπρόθεσμη- περιοχή στήριξης.

Θα φανεί στη συνέχεια εάν και από ποιους θα ενεργοποιηθούν εντολές αγοράς σε αυτές τις τιμές ή αν θα ταλαιπωρηθεί χαμηλότερα.

Προς ώρας, η μετοχή της ΔΕΗ ακολουθεί μία απόλυτα φυσιολογική και τεχνικά εναρμονισμένη διορθωτική κίνηση (στην εβδομάδα μετρά κέρδη 5,4%) μετά την τελευταία αντίδραση. Λίγο χαμηλότερες τιμές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, αλλά πάντα στο πλαίσιο μιας απαραίτητης υποχώρησης και ενδεχομένως επιβεβαίωσης των πρώτων στηρίξεων.

Στα 19,79 ευρώ η μετοχή της CCH 3E και έχει ενδιαφέρον η προοπτική εισόδου της εταιρείας στο LSE στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, όπως αναφέρει σε σχετικό θέμα της η Αλεξάνδρα Γκίτση.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας αναφερθήκαμε στην εκτίμηση μερίδας της αγοράς για αποτίμηση της τάξεως (έως) τα 8 δισ. ευρώ την περίοδο εισαγωγής στο λονδρέζικο χρηματιστήριο. Θα δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν...

Στα 5,42 ευρώ με περιορισμένες ρευστοποιήσεις η μετοχή τυ Μυτιληναίου, στα 9,24 της Motor Oil και στα 2,13 ευρώ της Ελλάκτωρ.

Στα πρώτα 45-50 της συνεδρίασης οι συναλλαγές προσέγγιζαν τα 9 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου το 1,1 στη μετοχή της Εθνικής, αλλά με 2,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ήπια διόρθωση του Γ.Δ. προς τις 1.031 μονάδες, με διαπραγμάτευση στο στενό εύρος των 1.030-1.036. Αντίστοιχα, για τον 25άρη η διακύμανση στο εύρος μεταξύ 344,8 και 347,2 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v