Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Παλεύει" για το €1 η ΕΤΕ-Πιέσεις σε Eurobank

Με συνεχείς εναλλαγές προσήμου το ΧΑ επιχειρεί να σταθεροποιηθεί στο εύρος των 1.020-1.030 μονάδων. Στα "όρια" του 1 ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ. Πτώση έως 12% για τη Eurobank. Ανοδος για 3Ε, ΟΠΑΠ.

Νευρικότητα και μικρές απώλειες καταγράφει η Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει προς τις 1.020-1.030 μονάδες με μέτριο τζίρο και με την φορά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που είχαν προηγηθεί με διόρθωση.

Λίγο χαμηλότερa ο DAX στις 7.697 μονάδες και στις 6.352 ο FTSE 100 με το ευρώ σε μικρή διόρθωση προς τα 1,3396 $.

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου CCH 3E (αναλυτικά στο σχετικό θέμα του euro2day) γεγονός, που επηρέασε ανάλογα την βραχυπρόθεσμη τάση. Δεδομένης της βαρύτητας της μετοχής και του υψηλού βαθμού στάθμισης προεξοφλείται, πως θα διαδραματίσει ρόλο στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Απώλειες στις τράπεζες, ενώ σημείο αναφοράς για τον τραπεζικό δείκτη θεωρούνται οι 180 μονάδες.

Και λόγω της χθεσινής σημαντικής διόρθωσης και λόγω της αναπόφευκτης «δοκιμασίας» μίας τόσο κρίσιμης τεχνικά περιοχής «ανεβάσαμε» νωρίτερα διάγραμμα του δείκτη (από τα στοιχεία της eZMarket) στον Εκηβόλο. Μένει να φανεί εάν σήμερα-αύριο θα λειτουργήσει- επιτέλους- η τεχνικότητα για αυτόν τον δείκτη. Προσώρας πάντως η στήριξη αντέχει και σε τιμές λίγο υψηλότερες (των 180) όντως ενεργοποιούνται επιλεκτικές αγορές. Ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση.

Στο πρώτο ημίωρο η μετοχή της πιέστηκε έως 1,45% χαμηλότερα με στήριξη στα 19,00 ευρώ, ενώ προσπάθειες αντίδρασης έγιναν στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Εως 3,98% η πτώση για τη μετοχή της Εθνικής που παλεύει να κρατήσει το 1 ευρώ, έως τα 2,5% οι απώλειες για την Alpha Bank.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης η πτώση της Eurobank έως και 12% στα 0,475 ευρώ με την αξία των συναλλαγών στις 912 χιλ. ευρώ (στις 12:30). Χρηματιστηριακοί κύκλοι έκτιμούν ότι η πτώση πιθανότατα οφείλεται σε ρευστοποιήσεις από επενδυτές που δεν επιθυμούν να εμπλακούν στη διαδικασία ανταλλαγής μετοχών με την ΕΤΕ η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Κέρδη σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ και απώλειες για τον ΟΤΕ. Μικρό προβάδισμα έχουν οι αγοραστές σε Μυτιληναίο, Ιντραλότ, ΕΧΑΕ αλλά και σε Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v