Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με Alpha και Εθνική "γυρίζει" το ΧΑ

Κέρδη σημειώνει η Σοφοκλέους με την Εθνική και την Alpha να ηγούνται της ανόδου. Πτώση για Eurobank.Κινητικότητα για ακόμα μία συνεδρίαση σε Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜIG. Mέτριος ο τζίρος.

Ανοδικά «γύρισαν» βασικοί δείκτες και μετοχές, όταν σταδιακά οι αγοραστές ανέλαβαν τα ηνία στη μετοχή της Εθνικής αλλά και στην Alpha Bank.

Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά περίπου 1%, στα 11,0 ευρώ.Ανάλογη αντίδραση καταγράφηκε περίπου στο ίδιο διάστημα για τη μετοχή της Alpha Bank, με την τιμή της να ενισχύεται προς το 1,30 ευρώ.

Στο ημίωρο που ακολούθησε έγιναν αρκετές συναλλαγές, σχεδόν το 1/3 του τζίρου που είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τις 11.55.

Γύρισμα χαρακτηριστικό της «ρηχής» αγοράς μας και της σχετικής ευκολίας με την οποία είναι εφικτή μια αλλαγή συσχετισμών.

Όσο ο Large Cap παραμένει πάνω από τις 326 μονάδες δεν μπορεί να θεωρηθεί πως δίνεται σήμα γενικότερης κατοχύρωσης θέσεων. Ωστόσο, οι πωλητές έχουν ελαφρύ προβάδισμα έναντι των λιγοστών αγοραστών και οι μέτριες συναλλαγές είναι ενδεικτικές του κλίματος που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο τραπεζικός δείκτης διορθώνει μεν, παραμένει ωστόσο πάνω από το όριο των 180 μονάδων, που έχει τεθεί ως σημείο αναφοράς.

Περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα οι κινήσεις στις άλλες δύο συστημικές Πειραιώς και Eurobank, που εξετάζονται πλέον χωριστά από την Εθνική και την Alpha Bank. Μικρά κέρδη σημειώνει η μετοχή της Coca Cola 3E και τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου είναι ίσως πρόκριμα βραχυπρόθεσμων κινήσεων. Δεδομένης της υψηλότατης στάθμισης της μετοχής, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η εν δυνάμει αντίδραση ή διόρθωσή της στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Πιο περιορισμένες σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις οι συναλλαγές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, όμως παραμένουν τρεις ενεργές επιλογές μεγάλης μερίδας ξένων και Ελλήνων διαχειριστών και παικτών. Ωστόσο, και στην περίπτωση των τριών η τεχνική εικόνα παραπέμπει μάλλον σε δοκιμασία προς λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Ειδικότερα για τον τίτλο του ΟΤΕ, καλό θα ήταν να μη χαθούν τα 6,10 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ θα είχε ενδιαφέρον πάνω από τα 6,80 ευρώ. Επιμέρους κινήσεις σε Μέτκα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v