Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υποχώρηση με "βύθιση" του τζίρου

Πτώση στη Σοφοκλέους με το χαμηλότερο τζίρο για το 2013. Απώλειες για Alpha (5,3%), Πειραιώς (6,93%), ΟΤΕ (1,1%). Κάτω από τα 1,10 ευρώ έκλεισε η Εθνική. Κέρδη για ΟΠΑΠ (1,37%), ΕΛΠΕ.

Η εντυπωσιακή καθίζηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 29 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στην ημιαργία της 31/12/2012, που έφθασε 18,4 εκατ.), δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE25 να συμπληρώσουν δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, ενώ Τραπεζικός δείκτης, αλλά και δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, “μετράνε” τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, δημιουργώντας επιπλέον ερωτηματικά για την τεχνική τους εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε ότι η εγχώρια Αγορά έχει κουραστεί από την περιορισμένη ροή ειδήσεων και από την αναμονή ενός σημαντικού καταλύτη, που θα μπορέσει να ωθήσει σημαντικά ψηλότερα τιμές και ψυχολογία.

Δυστυχώς, χωρίς φρέσκο ??περιεχόμενο από τα τρία μεγάλα μέτωπα, δηλαδή ΑΜΚ Τραπεζών, αποκρατικοποιήσεις και εκτέλεση προϋπολογισμού, η Σοφοκλέους δεν μπορεί να ελπίζει σε εντυπωσιακά καλύτερα πράγματα.

Ξεκινώντας από τα αξιοσημείωτα της ημέρας, ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι το Χ.Α., κατόπιν της από 11/02/2013 απόφασής του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών των εταιρειών Olympic Catering και Ιπποτούρ, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 17 του ν.3371/2005, ανακοίνωσε την παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών από σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 16:13 μ.μ.


Έχασε το τεχνικό όριο των 200 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης

Ξεκινώντας από τους δύο δείκτες που δημιουργούν τους περισσότερους τεχνικούς προβληματισμούς, ο Τραπεζικός έχασε εκ νέου το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 200 μονάδων, κλείνοντας μάλιστα εξαιρετικά κοντά στο χαμηλό ημέρας και αν δεν δώσει άμεση και απόλυτα πειστική ανοδική αντίδραση, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα βάλει σε δοκιμασία την αμέσως επόμενη στήριξη στις 181 μονάδες.

Σήμα νέου πτωτικού κύματος, έδωσαν, ή ετοιμάζονται να δώσουν και οι τρεις Τραπεζικοί τίτλοι που απασχολούν το ενδιαφέρον των traders. Μάλιστα Εθνική και Πειραιώς έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας, ενώ ο τίτλος της Alpha Bank έκλεισε ένα “click” ψηλότερα.

Ξεκινώντας από την τελευταία μετοχή, σαν τελευταίο τεχνικό “οχυρό” δείχνουν τα 1,23 ευρώ, πριν ανοίξει η “καταπακτή” για την επόμενη ζώνη στήριξης που οριοθετείται μεταξύ των 1,00 και 0,98 ευρώ.

Χαμηλότερα της ζώνης 1,14 – 1,09 έκλεισε ο τίτλος της Εθνικής και αν δεν δώσει άμεση σημαντική αντίδραση, δεν αποκλείεται να “δει” τιμές χαμηλότερες του ευρώ (!) Να σημειωθεί ότι η μετοχή έκλεισε σήμερα σε νέα χαμηλό 8μηνου, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 13/6/2012 (1,04 ευρώ).

Χαμηλότερα από την στήριξη των 0,2920 ευρώ επέστρεψε ο τίτλος της Πειραιώς, με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στα 0,2500 -0,2450 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, συμπλήρωσε και ο FTSEM (-2,21%), έστω και αν ανέκαμψε από το χαμηλό ημέρας των 1185,74 μονάδων.

Τεχνικά, ο πλέον “δραστήριος” δείκτης του Χ.Α. αρχίζει να χαλάει την εικόνα του, με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 1160 μονάδες, ενώ για να ξαναδώσει αγοραστικό σήμα χρειάζονται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1265 μονάδων.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα σε Ασία και Ευρώπη, ενώ με ελεγχόμενες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Να σημειωθεί ότι οι Αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Ταϊβάν, την Σιγκαπούρη, τη Ν. Κορέα και την Μαλαισία είναι κλειστές σήμερα Δευτέρα για τον εορτασμό του νέου έτους, ενώ στην Ιαπωνία τα Χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά για την ημέρα National Foundation.

Η Κίνα κατέλαβε την κορυφή του Παγκόσμιου Εμπορίου το 2012, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το σύνολο των εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ ανήλθε το 2012 στα 3,82 τρισ. δολάρια. Η Κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το Εμπόριο αγαθών της Χώρας το 2012 αυξήθηκε στα 3,87 τρισ. δολάρια.

Ο Jim O’Neill της Golmdan Sachs εκτιμά ότι η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στο Παγκόσμιο Εμπόριο απειλεί να διαταράξει τις καθιερωμένες εμπορικές σχέσεις, καθώς γίνεται ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος για κάποιες Χώρες.

Οι Ιταλικές εκλογές, η διάσωση της Κύπρου, το πρόγραμμα που τρέχει στην Ελλάδα και το σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ισπανία θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών που συναντώνται στις Βρυξέλλες, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ινστιτούτου ZEW, Wolfgang Franz, ο οποίος, μάλιστα, τονίζει ότι η κρίση κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει. Η συνάντηση έρχεται πριν το ραντεβού των Υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Αρκετές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του Κόσμου δείχνουν σημάδια βελτίωσης, ενώ η Ευρωζώνη έχει σταθεροποιηθεί έστω και αν η οικονομία της Γαλλίας παραμένει αδύναμη, σύμφωνα με το leading indicator του ΟΟΣΑ.

Σε υψηλό πέντε μηνών ανήλθε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο στην Ιρλανδία. Όπως μετέδωσε η “Guardian”, o δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε τον Ιανουάριο στο 64,2 από 49,8 τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης υποχώρησε το Δεκέμβριο σε χαμηλό 12 μηνών, μετά την ανακοίνωση νέων αυξήσεων και περικοπών από την Κυβέρνηση της Χώρας.


Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας εντός των συνόρων και σύμφωνα με δημοσιεύματα, νέο “κούρεμα” του Ελληνικού Δημοσίου χρέους -που μπορεί να αγγίξει τις 20 μονάδες του ΑΕΠ- μετά τις Γερμανικές εκλογές, επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες, τη Χάγη και το Βερολίνο οι Κοινοτικοί εταίροι.

Από την άλλη, το πρόβλημα, που θα οδηγήσει, κατά τα φαινόμενα σιωπηρά, σε αναβολή των αποφάσεων για την δόση του Φεβρουαρίου (2,8 δισ. ευρώ), είναι η “πρόοδος” με την υπόθεση των “απολύσεων” και οι ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες διαπιστώνονται νέες καθυστερήσεις και διαρκείς αναθεωρήσεις των χρονοδιαγραμμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs μείωσε το “country risk premium” για την Ελλάδα κατά περίπου 600 μονάδες βάσης, όπως προκύπτει από έκθεση του διεθνούς οίκου για τα Ευρωπαϊκά utilities. Πιο συγκεκριμένα, η Goldman Sachs μείωσε το “risk premium” στο 10,3% από 16,2%.

Με δεδομένο ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έχουν μειωθεί, σε σχέση με δύο μήνες πριν, στην Ελλάδα, η Goldman Sachs αύξησε την τιμή - στόχο για τη ΔΕΗ στα 9,8 ευρώ ενώ διατηρεί την σύσταση “neutral”.

Η ανακοίνωση της έκθεσης, έφερε μία πρώτη ανοδική αντίδραση για τον τίτλο που αναρριχήθηκε μέχρι τα 7,33 ευρώ (+2,52%), όμως η συνέχει δεν ήταν ανάλογη και το τελικό κλείσιμο ήταν αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας και με αρνητικό πρόσημο.


Πως κινήθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης η μετοχή του ΟΠΑΠ που ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 6,89 ευρώ (+4,71%). “Καύσιμα” για την ανοδική κίνηση οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες, μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΠΑ (και τον ΔΕΣΦΑ), την πώληση ακινήτων στο εξωτερικό και της έκτασης Αφάντου στη Ρόδο.

Μάλιστα, ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι στις 5 Απριλίου, το αργότερο, θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για τον Οργανισμό Προγνωστικών, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα γίνει με την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του μονοπωλίου, που προέκυψε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Έσοδα ύψους 310 εκατ. ευρώ από τα τρέχοντα παιχνίδια του ΟΠΑΠ προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τη Eurobank Equities.

Ειδικότερα, η Κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα ύψους 222 εκατ. ευρώ από τον φόρο 30% στα τρέχονται παιχνίδια του Οργανισμού το 2013 και επιπλέον 88 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών, μετά και την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα κέρδη έως 100 ευρώ.

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, δεν “είδαν” θετικό πρόσημο οι Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Μέτκα, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Με απώλειες 0,5% έκλεισε ο τίτλος της Μετκα, ενώ νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή, στα 15 από 10,5 ευρώ, δίνει η Natiοnal Sec. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι το μέσο μέρισμα στην περίοδο 2012-2014 θα διαμορφωθεί στα 0,6 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, εκτιμά ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 28% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο ενώ θεωρεί ότι το τρέχον ανεκτέλεστο εργασιών διασφαλίζει ορατότητα κερδών και για το 2013.

Με σαφείς ενδείξεις κόπωσης, μετά την εντυπωσιακή κούρσα που προηγήθηκε, ο τίτλος της Coca-Cola, που συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, κατέβασε εντυπωσιακά τον όγκο συναλλαγών και άλλαξε πολλές φορές, μέσα στην ημέρα, πρόσημο.

Τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης “BBB+” και της βραχυπρόθεσμης “A-2” της Coca-Cola σε “CreditWatch” ανακοίνωσε η Standard & Poor΄s Ratings Services.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η συνέχιση του “CreditWatch” οφείλεται στο γεγονός ότι η μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και η εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της εθελοντικής ανταλλαγής μετοχών, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η S&P διευκρινίζει πως εάν η Coca-Cola ολοκληρώσει επιτυχώς την ανταλλαγή, η αξιολόγησή της θα εξαρτηθεί από τη λειτουργική της απόδοση και από τη στήριξη της “The Coca-Cola Co.”.


Μόλις 5 τίτλοι στο πράσινο για τον 25αρη

Μόλις πέντε τίτλοι διασώθηκαν “στο πράσινο” από το ταμπλώ του 25αρη και πιο συγκεκριμένα οι Eurobank Properties (+0,97%), Motor Oil (+0,23%), Folli Follie Group (+0,22%), Ελ. Πετρέλαια (+0,91%) και ΟΠΑΠ (+1,37%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Πειραιώς (-6,93%), Alpha Bank (-5,3%) και Εθνική (-4,42%). Απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Κύπρου, Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Intralot, Frigoglass, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τις 13.10, κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1009,93 μονάδες (16.04) και έκλεισε στις 1013,35 με απώλειες 0,9%, ενώ ο τζίρος προσγειώθηκε στα 37,4 εκατ. από τα οποία τα 5,4 αφορούσαν “πακέτα” της ΔΕΗ.

Κακή η τελική εικόνα με 50 ανοδικές μετοχές έναντι 114 πτωτικών και για 18 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 7%.

Χαμηλότερα του 25αρη, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Fourli, ενώ η Alpha Finance δίνει σύσταση “neutral” και τιμή – στόχο στα 3,1 ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μετοχή έχει δυνητικά οφέλη από τα καθιερωμένα δίκτυα της IKEA και της Intersport, από την υψηλή λειτουργική μόχλευση και αύξηση των μεριδίων σε περίπτωση ανάκαμψης της οικονομίας. Από την άλλη, καταγράφει την αργή ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι που επηρεάζει αρνητικά εταιρείες, όπως η Fourlis, στο τέλος του οικονομικού κύκλου.

Σύμφωνα με εκτίμηση της ΑΧΕ, η εισηγμένη δεν αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία πριν το 2016, ενώ προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης των εσόδων και των EBITDA κατά 2,2% και 9% αντίστοιχα για την περίοδο 2011-2014.

Κίνηση σε ιδιαίτερα μεγάλο εύρος για την μετοχή της Alco που κινήθηκε μεταξύ 0,7730 (+7,66%) και 0,5660 ευρώ (-21,17%) για να κλείσει με απώλειες 13,37%.

Επιθετικά ξεκίνησε και σήμερα την συνεδρίαση η Επίλεκτος που αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,5650 ευρώ (+5,81%), για να υποχωρήσει σημαντικά στην συνέχεια και να κλείσει με απώλειες 1,69%.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε Lamda Development και Ευρ. Πίστη. Ο πρώτος τίτλος έκλεισε σε νέα υψηλά 36 μηνών, ενώ ο δεύτερος επαναπροσεγγίζει τα υψηλά 52 μηνών.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Λουλη, ενώ παραμένει με το σταγονόμετρο η προσφορά στον Καρέλια (+4,10%), που διακίνησε 211 τεμάχια και έμεινε με ανεκτέλεστο αγοράς 1386 τεμ. (!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Λίγο υψηλότερα των 1040 μονάδων ο Γενικός Δείκτης “δήλωσε” διπλή αδυναμία ανοδικής συνέχειας προς τις 1080 μονάδες παρά την “επιστράτευση” της Coca-Cola, όπου πλέον αντιπροσωπεύει το 21,53% του Δείκτη, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Το καθοδικό candlestick της Παρασκευής είχε “ουρά” στην αρχή της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να ωθήσει τον Δείκτη προς την κάτω πλευρά του πολύ βραχυχρόνιου καναλιού, στις 994 με 998 μονάδες, περιοχή από όπου διέρχεται και ο απλός κινητός μέσος των 21 ημερών.
 
Περαιτέρω καθοδική πίεση θα ανοίξει το διάβα για το επαναπροσέγγιση των 960 μονάδων. Αν και το trend παραμένει ανοδικό η συνεχόμενη δυσπραγία του Τραπεζικού κλάδου να “βάλει πλάτη” στο ανοδικό momentum είναι πολύ πιθανό να επιφέρει ένα γρήγορο “κατέβασμα” στην Αγορά.

Τελικά το επίπεδο των 350 μονάδων παρέμεινε “ακλόνητο” στις τελευταίες τριήμερες επιδρομές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δημιουργώντας προϋποθέσεις ενός μίνι “pullback” προς την περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 335 μονάδων.
 
Από εκεί και έπειτα αυξημένες ρευστοποιήσεις με σημαντικό τζίρο συναλλαγών είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε καθοδικό “κρέμασμα” χτυπώντας την κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου καναλιού, στις 322 με 325 μονάδες. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο δείκτης ξεφύγει από το σκόπελο των 350 μονάδων θα έρθει πολύ γρήγορα αντιμέτωπος με το όριο των 362 μονάδων, περιοχή, όπου εάν διασπαστεί ανοδικά με ισχυρό αγοραστικό τζίρο θα αλλάξει τα δεδομένα της Αγοράς.

Το καθοδικό candlestick της Παρασκευής άνοιξε το δρόμο στη μετοχή του ΟΠΑΠ για την επαφή με τη μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης, στα 6,42 ευρώ. Γραμμή, όπου εάν χαθεί σε επίπεδο κλεισίματος θα θέσει σε αμφιβολία το ανοδικό trend σπρώχνοντας τη τιμή της μετοχής προς τη ζώνη των 6,20 με 6,10 ευρώ. Έντονη αλλαγή στο υπάρχον κλίμα ανοδικής δυσπραγίας μπορεί να προκληθεί μόνο με τη διαπέραση της οροφής των 7,00 με 7,24 ευρώ.

Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων (12/02) η Frigoglass δέχτηκε ένα γρήγορο αγοραστικό κύμα που την ώθησε από το όριο των 5,60 ευρώ προς τα 6,26 ευρώ, χτυπώντας έτσι -χωρίς αποτέλεσμα- μετά από τέσσερις μήνες την άνω πλευρά του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού.

Τα 6,26€, όπου ήρθε σε επαφή η τιμή της μετοχής, θα παίξει καθοριστικό διαγραμματικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της, καθώς “κροσάρεται” στο εν λόγω σημείο και από το βραχυχρόνιο κανάλι. Αποφασιστική ανοδική τμήση των 6,26 ευρώ θα ωθήσει τη τιμή της μετοχής πάνω από την αντίσταση των 6,58 ευρώ.

Η διακράτηση στις αρχές του Φεβρουαρίου της ζώνης των 1495 με 1500 μονάδων για τον Αμερικάνικο δείκτη S&P 500, έδωσε πόντους στο ανοδικό σενάριο προσέγγισης της αντίστασης των 1522 μονάδων.

Στην περίπτωση, που ολοκληρωθεί μια επιτυχής ανοδική διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για την ανάβαση προς την επόμενη σημαντική περιοχή αντίστασης των 1538 με 1541 μονάδων, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μάνθου.


-----ΧΠΑ

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια, με νέα συρρίκνωση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να αυξάνονται στα 24.283 συμβόλαια.

Παραμένουν θεατές τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.939, τιμή εκκαθάρισης 344,75) κινήθηκαν μεταξύ 342 και 349,25 μονάδων, μειώνοντας το premium στο 1,10%.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3.375), Alpha Bank (8.311), Πειραιώς (5.495), Κύπρου (240), ΟΠΑΠ (917), ΟΤΕ (1.766), MIG (461), Μυτιληναίο (272), ΔΕΗ (1.351), Intralot (741), ΕΧΑΕ (275), Σιδενόρ (158), CPB (194), ΓΕΚ (331).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE large cap κατρακύλησε στο 38%, με ισχνή συναλλακτική δραστηριότητα, στα 347 δικαιώματα (346 calls και μόλις 1 put).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (6.972.506 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v