Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτευμένοι με τις... τράπεζες οι πωλητές

Νέος γύρος πιέσεων στις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί σε νέο χαμηλό οκτώ μηνών. Βουτιά 13,2% για Eurobank, στα 0,99 € η ΕΤΕ. "Κράτησαν" το θετικό πρόσημο για το δείκτη οι Coca Cola (+2,27%) και ΟΠΑΠ (+3,65%).

Συνεχίζεται το “rotation” στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, με την Αγορά να προσπαθεί να κινηθεί ψηλότερα, όμως ο απώτερος σκοπός είναι να μην μπει σε δοκιμασία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων και σε δεύτερη φάση να κερδηθεί χρόνος, μήπως και προκύψει η επόμενη είδηση – καταλύτης που θα μπορέσει να ωθήσει τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα.

Τον ρόλο του “ταγού” ανέλαβαν σήμερα οι ΟΠΑΠ και Coca-Cola, έχοντας σχετικές βοήθειες από Μέτκα και Motor Oil.

Όμως και οι δύο περιπτώσεις των βασικών πρωταγωνιστών από το ταμπλώ του 25αρη, αν μη τι άλλο, δημιουργούν σημαντικές επιφυλάξεις.

Στην περίπτωση της που σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα για την χρήση 2012, αυτά διαμορφώθηκαν στα 285 εκατ. (τα συγκρίσιμα κέρδη), καταγράφοντας πτώση 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Coca Cola θα διαμορφώνονταν στα 291,5 εκατ. ευρώ.

Παρά ταύτα, ο τίτλος κινήθηκε, κατά κύριο λόγο, με θετικό πρόσημο, δίνοντας σημαντικότατες βοήθειες στον Δείκτη.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της είναι, περίπου, το 19% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.


Σε υψηλό 11 μηνών ο ΟΠΑΠ

Σε νέα υψηλά 11 μηνών ο τίτλος του
ΟΠΑΠ, που συμπλήρωσε τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αλλά απέφυγε να αναμετρηθεί με την, θεωρητικά, δύσκολη ζώνη αντίστασης που οριοθετείται από τα 7,50 – 8,00 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα του μονοπωλίου, που προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ μόλις χθες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για τον Οργανισμό Προγνωστικών.

Μέσα στην πρόσκληση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο αποτιμητής θα πρέπει να παρουσιάσει την έκθεσή του εντός τριών μηνών, από την ημερομηνία της υπογραφής, ενώ μία παράταση της διάρκειας μπορεί να συμφωνηθεί.

Τώρα, πως κάποιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι στις 5 Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, είναι μάλλον μυστήριο. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές ακόμα και αν δεν έχουν στα χέρια τους την έκθεση του ανεξάρτητου αποτιμητή, που ακόμα αναζητείται;


Η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI

Καμία αλλαγή για τον Standard Greece Index δεν περιείχε η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI. Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola Hellenic και ο ΟΠΑΠ είναι οι μόνες εταιρείες του MSCI Greece Index. Αντιθέτως, υπήρξε διαγραφή του Ταχ. Ταμιευτηρίου από τον δείκτη Global Micro Cap. Η είδηση έφερε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στον τίτλο του ΟΤΕ, από όσους ποντάριζαν στην είσοδο της μετοχής στον MSCI Greece Index.

Από την άλλη, στις 15 Μαρτίου αναμένεται η αναδιάρθρωση του δείκτη FTSE All World, με
βάση το free float των μετοχών που περιλαμβάνει. Ο FTSE θα εγκαταλείψει το τρέχον σύστημα επιλογής του free float και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ακριβές free float της κάθε εταιρείας, στρογγυλοποιημένο προς το 1%. Έτσι, πολλές από τις εταιρείες του δείκτη θα δουν το free float τους να μειώνεται.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με βάση τις αλλαγές που θα γίνουν τα μετοχικά χαρτοφυλάκια των εν λόγω αμοιβαίων θα πρέπει να απεικονίζουν ανάλογες βαρύτητες.

Στην περίπτωση της Ελλάδας και σύμφωνα με την έκθεση της Citigroup, υπολογίζεται πως η διαδικασία αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων που παρακολουθούν τον εν λόγω δείκτη θα έχει ως αποτέλεσμα καθαρές εκροές ύψους 195,8 εκατ. δολ.

Η εκτίμηση αφορά τέσσερεις Ελληνικές εισηγημένες που συμμετέχουν στον δείκτη για τις οποίες και αναμένονται αλλαγές με βάση το free float rebalancing. Πρόκειται για την Coca Cola 3E όπου η Citi εκτιμά ότι θα δεχτεί έως τις 15 Μαρτίου εισροές κεφαλαίων της τάξης των 38,25 εκατ. δολ., την Εθνική Τράπεζα που υπολογίζεται ότι θα έχει εκροές 44,97 εκατ. δολ., την Eurobank με εκροές 13,30 εκατ. δολ. και την Alpha Bank με εκροές 28,43 εκατ. δολ. (21,15 εκατ. ευρώ).

Δεν αποκλείεται η αναδιάρθρωση να αφορά και άλλες εισηγμένες, δεδομένου ότι οι συνολικές καθαρές εκροές για στις οποίες αναφέρεται η Citi δεν προκύπτουν από τις εισροές – εκροές των παραπάνω τίτλων.

Από εκεί και πέρα και πέρα και παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, δεν έχει προστεθεί κάποιο νέο στοιχείο στα διαγράμματα της τεχνικής ανάλυσης.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης παραμένει “long”, όσο διατηρείται υψηλότερα των 1000 μονάδων, ενώ τεχνικά ζητούμενο είναι η υπέρβαση των 1065 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 1080, 1118 και 1175 μονάδες.

Αντίθετα, κλεισίματα χαμηλότερα των 990 μονάδων θα επαναφέρουν τον πρώτο λόγο στους πωλητές.

Συνεχίζει να δείχνει δυσκολοκατάβλητη η ζώνη 340 – 350, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η υπέρβασή της θα δώσει minimum κίνηση στις 361 μονάδες, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί νέο “pullback” προς τις 339 μονάδες. “Stop loss” για τους “long” το κλείσιμο χαμηλότερα των 326 μονάδων.

Τίποτα νεότερο από το Τραπεζικό ταμπλώ, που να δείχνει ότι η ταλαιπωρία φθάνει στο τέλος της.

Νέο χαμηλό 8μηνου για την μετοχή της Εθνικής και νέα χαμηλά οκτώ μηνών για τον Τραπεζικό δείκτη, που αν χάσει και την στήριξη των 181 μονάδων, δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στις 152 μονάδες.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν έδειξαν να βοηθούν την παράταξη των αγοραστών και έτσι τα ταμπλώ των μεγάλων διεθνών Αγορών (πλην Ασίας), φαίνεται να παίρνουν “κόκκινη απόχρωση”.

Ξεκινώντας από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η Ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο στη διάρκεια του Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται 0,1% και 0,4% σε ετήσια βάση. Το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο των προσδοκιών, που έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%, σύμφωνα με ξεχωριστές δημοσκοπήσεις των Dow Jones Newswires και Reuters.


Βαθύτερη των εκτιμήσεων η ύφεση στην Ευρωζώνη

Μεταφερόμενοι στην Γηραιά Ήπειρο, βαθύτερη των εκτιμήσεων αποδεικνύεται η ύφεση στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, η Ευρωζώνη κατέγραψε ύφεση 0,9%, που είναι και η μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ΑΕΠ από το 1995, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ύφεση κατά 0,4%. Τώρα τονίζουν πως η πτωτική πορεία δεν έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις μόνο για την Περιφέρεια, αλλά και ο Πυρήνας της ευρωζώνης έχει “βυθιστεί στο κόκκινο”.

Από την άλλη, οι Ισπανικές Χρηματιστηριακές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, ότι ανέστειλαν, πριν το άνοιγμα της Αγοράς, τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Bankia SΑ.
 
Η μετοχή της Bankia ήταν στα 0,46 ευρώ πριν την αναστολή. Νωρίτερα, σήμερα, η Ισπανική οικονομική εφημερίδα “Expansion”, επικαλούμενη άτομα με γνώση της κατάστασης, ανέφερε ότι το Κρατικό Ταμείο διάσωσης των Τραπεζών σχεδιάζει να αποτιμήσει τις μετοχές της Bankia στα 0,01 ευρώ στο πλαίσιο της διάσωσης.

Το ταμείο της Ισπανικής Κυβέρνησης για τις Τραπεζικές διασώσεις προειδοποίησε σήμερα ότι οι μέτοχοι της Bankia SA θα επωμιστούν σημαντικές ζημιές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Κρατικοποιημένης τράπεζας, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας για τις Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία, εντός του 2013, ο Moritz Kraemer, κορυφαίος αναλυτής της S&P και υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις στην Ευρωζώνη. Όπως τόνισε, ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, δεν θα σημάνει κι αυτόματη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας. Όσον αφορά την υποβάθμιση της Βρετανίας, σημείωσε ότι δεν αποτελεί μια ειλημμένη απόφαση.

"Oι προοπτικές για τις Χώρες της Ευρωπεριφέρειας παραμένουν δέσμιες σοβαρών προκλήσεων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοritz Kraemer.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αισθητά κατά 27.000 την περασμένη εβδομάδα. Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 341.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 360.000 αιτήσεις. Στην προηγηθείσα εβδομάδα είχαν εμφανιστεί στα ταμεία 368.000 νέοι άνεργοι.

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ανάκαμψη, η κεφαλαιοποίηση του δείκτη Wilshire 5000 φτάνει σε επίπεδο που υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Παρόμοια κίνηση είχε δείξει ο δείκτης αυτός κατά τη διάρκεια της “φούσκας” του Χρηματιστηρίου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, καθώς και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την περίοδο 2006-2007, όπου η αποτίμηση ξεπέρασε το εύρος του 100%, το γ’ τρίμηνο του 2006 και παρέμεινε πάνω από το επίπεδο αυτό για περίπου έναν χρόνο.
 
Ο δείκτης Wilshire 5000 ξεκίνησε το 1974 και συχνά χαρακτηρίζεται ως ο “Απόλυτος Δείκτης” διότι παρακολουθεί τις αποδόσεις σχεδόν όλων των Αμερικανικών εισηγμένων που διαπραγματεύονται στα μεγάλα Χρηματιστήρια. Αν και ο δείκτης αυτός είναι λιγότερο γνωστός από άλλους, είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος δείκτης παγκοσμίως σε επίπεδο αγοραίας αξίας. Ο δείκτης απαρτίζεται σήμερα από 6.307 εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, η Moody's ανακοίνωσε ότι το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ παραμένει αρνητικό, για έκτο συνεχόμενο έτος, παρά τα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Διεθνείς Αγορές, σημαίνει τμήμα ανάλυσης Fast Finance ΑΕΠΕΥ, που και σήμερα θα “βάλει στο τραπέζι” τις τεχνικές του γνώσεις, για να ανιχνεύσει τις διαθέσεις των μεγάλων διεθνών Χρηματιστηρίων.

Ξεκινώντας από την Γερμανία και τον δείκτη DAX, το τμήμα ανάλυσης της ΑΕΠΕΥ αναφέρει:
Με την κατοχύρωση του 6670 είχε όλα τα φόντα να μας βγάλει μια αντίδραση στο 7750-7770, ενώ σταμάτησε στις 7740 μονάδες. Πλέον το 7685 είναι κοντινή στήριξη ενώ μια ανοχή έχουμε μέχρι το 7662 που ουσιαστικά επιβεβαιώνει την διάσπαση. Αντίσταση κοντινή το 7720 και 7740 ενώ ο στόχος μας είναι ανάμεσα στο 7750-7770.

O S&P500 για άλλη μια φορά πλήρωσε το trend που ακολουθεί δίνοντας μέχρι στιγμής mini διόρθωση και χωρίς να σπάσει το 1513 που είναι και η κοντινότερη στήριξή του, διάσπαση της οποίας μπορεί να βγάλει τους πρώτους πωλητές με επόμενη στήριξη το 1508, ενώ πλέον η κύρια στήριξη είναι το 1505 που είναι και το “stop” μας στο “Long view”. Το 1523 κύρια αντίσταση που μόνο κατοχύρωση μπορεί να δώσει σοβαρό “squeeze”.

O Dow Jones δεν κατάφερε να κρατήσει την επιθετική του τάση, δίνοντας μικρή διόρθωση. Πλέον το 13880 είναι το “sto” στο “Long intraday view”, μιας και κατοχύρωση το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει, αν μη τι άλλο, το 13800. Κύρια αντίσταση το 14004-14014, ενώ κύρια στήριξη το 13910 επίπεδο”.


Επιστροφή στον Ελλαδικό χώρο

Επιστρέφοντας στον Ελλαδικό χώρο, δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ελληνική οικονομία, με την ύφεση να διαμορφώνεται στο 6% το δ' 3μηνο του 2012 και την ανεργία στο 27% το Νοέμβριο. Εννοείται ότι τα νούμερα, με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο, διαψεύδουν όσους επιμένουν να βλέπουν αναστροφή της οικονομικής κατάστασης, ακόμα και μέσα στο 2013 (!)

Πιο συγκεκριμένα, στο 27% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2012 έναντι 20,8% το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το γ΄ τρίμηνο 6,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακόμα δραματικότερες οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ, για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ανεργία θα “χτυπήσει κόκκινο”, το 2013, καθώς διαμορφωθεί στο 30%, ενώ η ύφεση θα φτάσει το 4,1%. Ωστόσο, η έκθεση του ΚΕΠΕ έχει και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, προβλέπει ότι το έλλειμμα του Εμπορικού ισοζυγίου σχεδόν θα μηδενιστεί εντός του έτους.


Πως κινήθηκαν οι τίτλοι στο ΧΑ

Οριακά λιγότεροι οι “πράσινοι” τίτλοι στο ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή των Ελ. Πετρελαίων.

Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για ΟΠΑΠ και Μέτκα και του 2% για την Coca-Cola, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Κύπρου, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τιτάν, Motor Oil, Jumbo.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την Eurobank (-13,28%). Ακολούθησαν με απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων οι Intralot και Εθνική και με μικρότερες απώλειες οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 17 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 1023,45 (10.34) και υψηλό τις 1040,73 (14.27), για να κλείσει στις 1032,43 μονάδες με κέρδη 0,48%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 67 εκατ. από τα οποία τα 1,7 αφορούσαν “πακέτα” Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ).

Προς το τέλος κρίθηκε η τελική εικόνα με 92 ανοδικές μετοχές έναντι 72 πτωτικών, 17 τίτλοι με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 7%, αλλά και άλλοι 14 με ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες των επτά ποσοστιαίων μονάδων.

ΕΤΕΜ, Ιατρικό, Αλουμύλ, Υγεία, Σιδενόρ, ήταν μερικές από τις μετοχές που συνδύασαν αξιόλογα κέρδη με ικανοποιητικές συναλλαγές, ενώ με μικρούς όγκους συνεχίζει ψηλότερα ο Παπουτσάνης.

Κινητικότητα και στην ΕΥΑΘ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.

Η Αγορά αντέδρασε θετικά στην είδηση, όμως μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ο χρόνος θεωρείται, χρηματιστηριακά, εξαιρετικά μακρύς.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Σωλ. Κορίνθου συμπληρώνοντας τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ανώτερο στέλεχος του αγωγού TAP δήλωσε ότι ίσως τελικά κατασκευαστούν και οι δύο αγωγοί που σήμερα ανταγωνίζονται για να μεταφέρουν φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται, ωστόσο, να συμβεί ταυτόχρονα αλλά διαδοχικά, με τον ένα αγωγό να γίνει ενδεχομένως αργότερα από τον άλλον, είπε στο Reuters ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του ΤΑΡ, Michael Hoffman.


----ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής ανόδου, με το συμβόλαιο να υπεραποδίδει του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη και να αυξάνει το premium στο 1,10%.

Σημαντική μείωση των συναλλαγών στα συμβόλαια του FTSE25 και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να υποχωρούν στα 34.522 συμβόλαια.

Τίποτα το άξιο αναφοράς από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.704, τιμή εκκαθάρισης 350) κινήθηκαν μεταξύ 346 και 352,75 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (50.100 ΔΕΗ, 9.500 Alpha Bank, 100.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (10.765), Alpha Bank (10.168), Πειραιώς (2.792), ΟΠΑΠ (2.290), ΟΤΕ (2.077), MIG (659), Μυτιληναίο (309), ΔΕΗ (1.606), Intralot (510), ΓΕΚ (525), Eurobank (1.205), Ελλάκτωρα (211), Coca-Cola (142), ΕΧΑΕ (118), Τέρνα Ενεργειακή (176), Motor Oil (194), Ελ. Πετρέλαια (191), Σιδενόρ (230).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, στην Αγορά δικαιωμάτων του FTASE, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μήνα στα at the money δικαιώματα υποχώρησε περεταίρω στα επίπεδα του 34%, ενώ ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε στα επίπεδα της Τετάρτης με 1.210 δικαιώματα (957 δικαιώματα αγοράς και 253 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Αντίθετα, το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων σε: Alpha Bank (10.880 τεμ.), MIG (15.680 τεμ.), Eurobank (11.200 τεμ.), Κύπρου (36.640 τεμ.), Πειραιώς (23.280 τεμ.)
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (6.972.506 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v