Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεχίζεται η επούλωση "πληγών" στις τράπεζες

Συνεχίζουν στο Χ.Α. οι τράπεζες και ο FTSE Large Cap «δοκιμάζει» και πάλι στις 350-360 μονάδες. Ισχυροποιείται η βραχυπρόθεσμη τάση για Εθνική, Alpha Bank, μικρό προβάδισμα αγοραστών σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Σταθεροποιητικές τάσεις, με ήπια αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς τις 1.045 μονάδες, επικρατούν στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης.

Με μέτριες συναλλαγές, με νέα βελτίωση της θέσης του τραπεζικού δείκτη έως τις 195,5 μονάδες, με τον FTSE Large Cap να «πατά» και πάλι τις 350 μονάδες. Μέχρι τώρα υψηλό για τον 25άρη στις 352,28 μονάδες.

Μία μέρα μετά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, το Μαξίμου αποτιμά τα της γαλλοελληνικής συνεργασίας εν μέσω γενικής 24ωρης απεργίας και επιφυλάξεων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σε σχετικό θέμα της Έλενας Λάσκαρη γίνεται λόγος για το «πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ που αναμένεται να δοθεί στην αυριανή συνεδρίαση, καθώς μετά τη χθεσινή ψήφιση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή, καλύφθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα»*.

Στο ταμπλό, σταδιακά μετά τις 11.00-11.10 οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι σε Εθνική, Alpha Bank και δευτερευόντως σε Πειραιώς, Eurobank. Έως το 1,06 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Εθνικής, έως το 1,23 ευρώ της Alpha Bank.

Επανακάμπτουν οι αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, τη στιγμή που συνεχίζουν στη μετοχή της ΔΕΗ έως το υψηλό των 8,18 ευρώ. Και στις τρεις μετοχές πραγματοποιούνται από τα χαμηλά ημέρας ικανοποιητικές συναλλαγές.

Η δεικτοβαρής 3E κινείται από το αρχικό υψηλό των 20,10 ευρώ έως το χαμηλό των 19,75 ευρώ, όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς, ωθώντας την τιμή προς τα 19,99 ευρώ.

Ικανοποιητική κινητικότητα καταγράφεται στις μετοχές-σηματωρούς των Μυτιληναίου, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, Ελλάκτωρ, Ελληνικών Πετρελαίων.

Ανάλογη εικόνα, με μικρές διακυμάνσεις σε στενό εύρος τιμών, και για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στις 1.229-1.240 μονάδες, ο FT Mid ακολουθεί σε αυτήν τη φάση τον Large Cap, που δοκιμάζει και πάλι τιμές μέσα στη ζώνη των 350-360 μονάδων.

Οι εκλογές στην Κύπρο εύλογα επηρεάζουν τις τραπεζικές μετοχές, με το Χαμαιλέοντα να εξηγεί την ανοδική πορεία του τελευταίου διημέρου.

Στον χώρο των επιχειρήσεων ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Jumbo, τα μεγέθη 2012 της Space, η μείωση της θέση του Ι. Κλουκίνα στην ΚΛΜ.


* Ο Σαμαράς θέλει να λύσει το ζήτημα του Αιγαίου μεταδίδει το Bloomberg, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δεσμεύεται, σύμφωνα με το ξένο πρακτορείο, να βρει μια φιλική λύση με την Τουρκία.

Να σημειωθεί πως μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες, όπου προγραμματίζεται να επισκεφτεί τη γείτονα ο Αντ. Σαμαράς, θα είναι ήδη γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία και στην Κύπρο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v