Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Καθάρισε" πάλι η Coca Cola!

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας, με τον ΓΔ να αλλάζει 15 φορές πρόσημο. Καταλυτικό το "γύρισμα" της Coca Cola για το κλείσιμο σε νέο υψηλό 18 μηνών. Πιέσεις στις τράπεζες. Υπεραπόδοση για Βιοχάλκο, Frigoglass, Motor Oil.

Σε μία συνεδρίαση έκδηλης νευρικότητας, όπου ο Γενικός Δείκτης άλλαξε 15 φορές πρόσημο, όλα κρίθηκαν μετά τις 15.51, όταν η μετοχή της Coca-Cola γύρισε σε μόνιμα θετικό πρόσημο, έχοντας προσπεράσει τις αρχικές απώλειες που την είχαν πιέσει μέχρι τα 19,62 ευρώ (-1,95%).

Σημαντικές βοήθειες στον Δείκτη, που μετά τις 16.22 κινήθηκε και αυτός, μόνιμα με θετικό πρόσημο, έδωσαν και οι ΔΕΗ και ΟΠΑΠ που ανασύρθηκαν από τα χαμηλά ημέρας των 7,21 (-2,44%) και 6,71 ευρώ (-1,32%) και τελικά έκλεισαν και με θετικό πρόσημο.

Αντίθετα, για πολλοστή συνεδρίαση απογοήτευσαν οι Τραπεζικοί τίτλοι, που αν και “οδήγησαν την κούρσα”, πολύ σύντομα έμειναν από δυνάμεις, υποκύπτοντας στην σημαντική προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90λεπτο μέρος της συνεδρίασης ο τίτλος της Alpha Bank αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,45 ευρώ (+2,11%), της Εθνικής μέχρι τα 1,18 ευρώ (+4,42%) και της Πειραιώς μέχρι τα 0,3300 ευρώ (+4,76%).


Οι δηλώσεις Γ. Στουρνάρα για τράπεζες

Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη αποδυνάμωση των Τραπεζικών μετοχών έπαιξαν οι δηλώσεις Στουρνάρα, αλλά και οι νεότερες εκτιμήσεις που προέκυψαν από το Τραπεζικό ρεπορτάζ.

Πιο συγκεκριμένα, “Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων, όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Παράλληλα διευκρίνισε πως η δημιουργία μιας “bad bank” για να αναλάβει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, “δεν αποτελεί προτεραιότητα” της Κυβέρνησης.

Από την άλλη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - δημοσιεύματα, παρατηρείται νέα αύξηση κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες των “κόκκινων” δανείων στο σύνολο του χαρτοφυλακίου στεγαστικών και κατά 12 μονάδες επί των δανείων σε καθυστέρηση. Και αυτό, μόνο για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς (!)

Με αυτά τα δεδομένα και πάλι ο Δείκτης χρειάστηκε την βοήθεια του πλέον Δεικτοβαρούς τίτλου, που δεν είναι άλλος από αυτόν της ο οποίος συμπλήρωσε και δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση (!)

Από εκεί και πέρα και μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι για σήμερα την “παράσταση έκλεψαν” οι Frigoglass και Βιοχάλκο.

Ο τίτλος της πρώτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και έδωσε ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 5,90 – 6,00, βάζοντας σαν επόμενο στόχο την αντίσταση στα 6,48 ευρώ.

Με θετικό πρόσημο, μετά τα πρώτα 55 λεπτά της συνεδρίασης κινήθηκε και η μετοχή της Βιοχάλκο, συμπληρώνοντας τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και κλείνοντας υψηλότερα από την ζώνη 5,20 – 5,30 ευρώ. Τυχόν επιβεβαίωση της ανοδικής διαφυγής, βάζει σαν minimum στόχο τα 5,80 ευρώ.

Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις “μετρά” ο τίτλος της Jumbo που κινείται σε νέα υψηλά 37 μηνών. Δεν υφίσταται ουσιαστική τεχνική αντίσταση μέχρι τα 8,00 ευρώ.
Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Παραμένει “long”, όσο διατηρείται υψηλότερα των 1000 μονάδων, ενώ τεχνικά ζητούμενο είναι η υπέρβαση των 1065 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 1080, 1118 και 1175 μονάδες.

Έστω και σχετικά οριακά, ο FTSE25 απεγκλωβίστηκε από το “σφιχτό εναγκαλισμό” της ζώνης 340 – 350. Η υπέρβασή της, αν επιβεβαιωθεί, θα δώσει minimum κίνηση στις 361 μονάδες, ενώ, σε περίπτωση διόρθωσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί νέο “pullback” προς τις 339 μονάδες.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές, στην ίδια εικόνα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ με αξιοπρόσεκτες απώλειες ξεκίνησε η Wall Street.

Ξεκινώντας από την Ασία, το Ιαπωνικό Χρηματιστήριο υποχώρησε μετά το χθεσινό ράλι και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής πριν τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος στην Κίνα.

Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι εταιρείες αναμένουν περαιτέρω βελτίωση στο α΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της εξασθένισης του γεν και της επιθετικής νομισματικής χαλάρωσης. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσαν άνοδο 2,8% έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,7%, και έρχεται μετά από την αύξηση κατά 3,9% του Νοεμβρίου.

Αυξημένα επιτόκια πλήρωσε σήμερα η Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, η Μαδρίτη, από τα ομόλογα λήξεως το 2015 άντλησε 1,948 δισ. ευρώ, ενώ η μέση απόδοση αυξήθηκε στο 2,823% από 2,476%. Από τα ομόλογα λήξεως το 2018 η Ισπανία άντλησε 2,070 δισ. ευρώ, ενώ η μέση απόδοση ενισχύθηκε στο 4,123% από 3,770%.

Από τα ομόλογα λήξεως το 2019, η Μαδρίτη άντλησε 593 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση απόδοση αυξήθηκε σχεδόν κατά 100 μονάδες βάσης, στο 5,787% από 4,849%.


Τι λέει η JP Morgan για Κύπρο

Λόγο για κοιμούμενη και μίνι κρίση κάνει, σε έκθεσή της για την Κύπρο, η JP Morgan, που υπογραμμίζει ότι υπάρχουν 6 πιθανές επιλογές για μείωση του χρέους:

*Την άμεση στήριξη των τραπεζών από τον ESM.
*Τη χρήση των αποθεμάτων φυσικού αερίου/ιδιωτικοποιήσεις.
*Κατανομή των βαρών του Τραπεζικού δανεισμού
*Επέκταση της αποπληρωμής του χρέους
*Διαγραφή του χρέους.
*“Κούρεμα” των βασικών πιστωτών των Τραπεζών, ή επιβολή φόρου στις καταθέσεις.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της JP Morgan, η Κύπρος και η τρόικα θα συμφωνήσουν σε ένα φιλικό προς την Αγορά συνδυασμό ενεχυρίασης των αποθεμάτων φυσικού αερίου, ιδιωτικοποιήσεων και κατανομής μετατροπής των αξιογράφων. Στο σενάριο αυτό, δίνεται πιθανότητα 70%-80% να επιτευχθεί.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,5%. Παράλληλα, δεν προέβη σε καμία αλλαγή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανέρχεται στα 375 δισ. στερλίνες. Δήλωσε ωστόσο, ότι θα επανεπενδύσει τα 6,6 δισ. στερλίνες που αποκόμισε ως κέρδη από ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο και διαβεβαίωσε για "την ετοιμότητά της να παράσχει επιπλέον κίνητρα από τη νομισματική πολιτική εφόσον κριθεί απαραίτητο". Η Τράπεζα της Αγγλίας εξακολουθεί να προβλέπει "αργή αλλά βιώσιμη ανάπτυξη" αλλά προειδοποιεί ότι υπάρχουν "πτωτικοί κίνδυνοι".


Βλέπει ανάκαμψη ο Mario Draghi

Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά αργότερα μέσα στο έτος 2013, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας.
 
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε επίσης ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην Περιφέρεια θα παραμείνουν συγκρατημένες. Λίγο νωρίτερα η επιτροπή καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, κατά την συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

Με ενδιαφέρον αναμενόταν κάποιο σχόλιο σχετικά με την πολύ "φρέσκια" είδηση ότι η Ιρλανδία κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΚΤ για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους που ανέλαβε το Δουβλίνο για να στηρίξει την Anglo-Irish Bank. Ο κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε, όμως, να αποσαφηνίσει την κατάσταση, σχολιάζοντας ότι οι δύο πλευρές διεξάγουν διαπραγματεύσεις και ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από μέρους της ΕΚΤ.

Η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον Ευρωπαϊκό Νότο θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία δεκαετία ύφεσης και εν τέλει θα την οδηγήσει στην επανάσταση και στη διάλυση της Ε.Ε., δήλωσε σε συνέντευξη του στην Ολλανδική τηλεόραση ο George Soros. "Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα για τη διατήρηση του ευρώ, το οποίο αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετεί την Ε.Ε.", επισήμανε ο κ. Soros.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, μετά την μεγάλη αύξηση στο προηγηθέν διάστημα. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 366.000 νέοι άνεργοι. Οι αναλυτές περίμεναν 360.000.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, η παραγωγικότητα στην Αμερικανική οικονομία μειώθηκε 2% στο δ΄ τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι εργατοώρες αλλά η παραγωγή Αγαθών και Υπηρεσιών έμεινε σχεδόν αμετάβλητη. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,5% της παραγωγικότητας.


Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

Επιστρέφοντας εντός των τειχών, οι εικόνες της απόγνωσης και της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πληθαίνουν και προκαλούν την έκπληξη των διεθνών ΜΜΕ. Οι φωτογραφίες με υψωμένα χέρια πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν μία δωρεάν τσάντα με τρόφιμα και οπωροκηπευτικά που μοίραζαν δωρεάν παραγωγοί και πωλητές αγροτικών προϊόντων έκαναν τον γύρο του κόσμου (!)

Από την άλλη, βουτιά 7% σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο και τη χαριστική βολή αλλά και το στίγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται το δίνει η μείωση των εσόδων από ΦΠΑ κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 15%. Τα νέα προφανώς δεν είναι καθόλου καλά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγες μέρες ξεκινά νέος κύκλος αξιολόγησης από την τρόικα, στην τρικομματική Κυβέρνηση έχει αρχίσει η γκρίνια για την υπερφορολόγηση των πολιτών και βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την λήψη νέων μέτρων.

Ερχόμενοι στα “στενότερα όρια” του Χ.Α., μένοντας στο ταμπλώ της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ξεκινώντας από τον τίτλο – ταγό, που οδηγεί την άνοδο όλων των τελευταίων ημερών, στα 470 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων και τόκων της Coca Cola για το σύνολο της χρήσης 2012, εκτιμά η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “hold” και τιμή-στόχο στα 17 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων στο δ΄ τρίμηνο θα υποχωρήσουν κατά 21%. Σημειώνει ωστόσο ότι το δ' τρίμηνο δεν είναι σημαντικό από πλευράς κερδοφορίας για την εταιρία και δεν αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή. Η ΑΧΕ προβλέπει αύξηση των όγκων πωλήσεων 5% στις Αναδυόμενες Αγορές και υποχώρηση 5% στις Ανεπτυγμένες Αγορές. Από την άλλη, 11 συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο τίτλος του ΟΠΑΠ χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ, αδυνατώντας να δώσει κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 6,75 – 6,90 ευρώ.

Την κάλυψη της μετοχής συνεχίζει η Piraeus Sec, θέτοντας τιμή - στόχο 7 ευρώ και σύσταση "neutral. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή υποαπέδωσε κατά 41% σε σχέση με την Αγορά, λόγω της εισαγωγής των νέων φόρων για τα τυχερά παιχνίδια και τις ανησυχίες σχετικά με το μονοπώλιο. Η ΑΧΕ αναφέρει ότι ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο και τα έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν το 2013, το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής είναι ισορροπημένο.

Έξι οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλώ του FTSE25, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Εθνικής και πιο συγκεκριμένα οι Eurobank Properties (-0,16%), Alpha Bank (-2,82%), Eurobank (-2,81%), MIG (-2,41%), Μέτκα (-1,24%) και ΟΤΕ (-0,78%).
Στην “πράσινη” πλευρά, με κέρδη μεγαλύτερα του 5% οι Βιοχάλκο και Frigoglass, του 3% η Jumbo, του 2% οι ΟΛΠ, Τιτάν και Motor Oil, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 20 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 1026,21 (10.49) και υψηλό τις 1046,2 (16.57) και έκλεισε στις 1042,16 με κέρδη 0,67%, ενώ ο τζίρος υποχώρησε στα 62,3 εκατ. από τα οποία τα 4,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, Καράτζη, Jumbo).

Μάλλον κακή η τελική εικόνα με 79 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών, για 17 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 5%, αλλά και άλλοι 18 σημείωσαν απώλειες μεγαλύτερες των πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Περιορισμένο, αλλά άξιο λόγου το ενδιαφέρον στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ, όπου σχετική κινητικότητα παρατηρήθηκε σε Alco, Cyclon και Επίλεκτο.

Επίσης, ίσως αξίζει αναφοράς ότι στα Κλ. Ναυπάκτου και στα 0,38 ευρώ άλλαξαν χέρια 100000 τεμ. (όχι “πακέτο”).

Χωρίς να ανεβάσει συναλλαγές, διατηρεί επαφή με τα υψηλά 33 μηνών ο Σαράντης. Στις 27 Μαρτίου 2013 θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 2012 η εισηγμένη, ενώ η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2013. Σημειώνεται ότι η πρόταση του Δ.Σ. στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας θα είναι η μη διανομή μερίσματος για την χρήση 2012.

Στις 30/9, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στα €4,55 εκατ. ενώ ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού ανά EBITDA διατηρείται κάτω από την μονάδα.
Τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα αποτέλεσαν το 74% των πωλήσεων του ομίλου, ενώ το 60% του συνολικού τζίρου πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

Επιμένοντας πλαγιοανοδικά, απειλεί νέα υψηλά 63 μηνών η Έλτον, ενώ σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά υποχώρησε από το υψηλό ημέρας των 1,25 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα μεγέθη εννεαμήνου ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 67 εκατ. (από 63,2 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) και τα καθαρά κέρδη στα 2,95 εκατ. (+4,1%).
 
Η καθαρή θέση στα 38,8 εκατ., οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 10,6 εκατ. και οι μακροπρόθεσμες στα 7,5 εκατ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα έφθαναν στα 1,756 εκατ.
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 30,5 εκατ. ενώ αν η χρήση ολοκληρωνόταν στις 30/9 ο τίτλος θα διαπραγματευόταν με p/e 10,5.

Σταθερά και χωρίς “τυμπανοκρουσίες” αναρριχήθηκε σε υψηλά 11,5 ετών (!) ο Καράτζης, ενώ σήμερα έγιναν αξιοπρόσεκτες συναλλαγές στα 3,53 και 3,55 ευρώ (“πακέτο” 71600 τεμ.)

Στις 30/9, η καθαρή θέση ήταν στα 87,6 εκατ., οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 24,5 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες στα 27,7 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 18,56 εκατ. Ο κύκλος εργασιών στα 53,6 εκατ. από 48,94 εκατ. πέρυσι το εννεάμηνο και τα καθαρά κέρδη στα 6,7 εκατ. (+33,3%).

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 54 εκατ. ενώ αν η χρήση ολοκληρωνόταν στις 30/9 ο τίτλος θα διαπραγματευόταν με p/e 7,9 (!)


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές στην αγορά

Από το Καλοκαίρι μέχρι τώρα, η Αγορά έχει διανύσει σημαντικό διάστημα ανόδου, όμως ο σημαντικός όγκος συναλλαγών σημειώθηκε από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο του 2012, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Από τον Δεκέμβριο και μετά ο Γενικός Δείκτης, καταγράφει νέα υψηλά με σχετικά χαμηλούς όγκους, κάτι που δημιουργεί υπόνοιες ότι οι αγοραστές παρουσιάζονται επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε επιθετικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην και κατά δεύτερο λόγο στις Τραπεζικές μετοχές, καθώς εμφανίστηκαν σενάρια πιθανής αλλαγής των όρων ανακεφαλαιοποίησης, ή μετάθεσης του χρονικού ορίζοντα.

Όμως οι σημερινές δηλώσεις Στουρνάρα έβαλαν τέλος στα παραπάνω σενάρια και η επιφυλακτικότητα επέστρεψε στο Τραπεζικό ταμπλώ.

Με τα δεδομένα αυτά και αν υπάρξουν ειδήσεις – καταλύτες, σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή της Solidus Sec., καθίσταται δύσκολη η αναρρίχηση του Γενικού Δείκτη σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.


----ΧΠΑ

Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων που τελικά διατήρησε το ανοδικό σερί, ενώ σημαντική καθίζηση σημείωσαν οι συναλλαγές τόσο στα συμβόλαια του 25αρη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να υποχωρούν τα 46.692 συμβόλαια.

Σε ακινησία τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.644, τιμή εκκαθάρισης 355) κινήθηκαν μεταξύ 348,5 και 356 μονάδων, αυξάνοντας το premium στο 1%.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (7.085), Alpha Bank (17.330), Πειραιώς (11.461), Κύπρου (168), ΟΠΑΠ (797), ΟΤΕ (3.775), MIG (1.173), Μυτιληναίο (473), Ελλάκτωρα (268), ΔΕΗ (1.768), Intralot (523), ΕΧΑΕ (408), Σιδενόρ (106), Eurobank (404), Βιοχάλκο (242), Coca-Cola (186).
Σύμφωνα με την Alpha Finance, στην Αγορά των δικαιωμάτων του δείκτη, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα υποχώρησε ελαφρά στο 40%, ενώ ο συνολικός όγκος διαμορφώθηκε στα 978 δικαιώματα, (589 δικαιώματα αγοράς και 389 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (6.972.506 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v