Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοίχημα το υψηλό των 360 για τον FTSE-25

Σε νέα υψηλά 18 μηνών και άνω ο ΓΔ, προς την κορυφή των 360 μονάδων ο FTSE-25. Υπεραπόδοση για τράπεζες, με αιχμή την Alpha Bank. Θεαματικές αποδόσεις για την πλειονότητα μετοχών μεσαίας και χαμηλότερης αποτίμησης.

Υπεραποδίδει το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 18 και πλέον μηνών, με τον FTSE Large Cap πάνω από τις 350 μονάδες.

Με αιχμή τις τράπεζες, την Alpha Bank να υπεραποδίδει και την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται από 2% έως 8%, με αυξημένες συναλλαγές.

Το στοίχημα, από τεχνική πλευρά, επικεντρώνεται πλέον στον 25άρη, καθώς το δικό του υψηλό έχει καταγραφεί στις 360,5 μονάδες.

Ζητούμενη κυρίως για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες θεωρείται η επιβεβαίωση ή όχι της ανοδικής φοράς, ικανής να οδηγήσει τον Large Cap στην καταγραφή του δικού του υψηλού.

Κι αυτό γιατί ο δείκτης υστερεί έναντι του Γ.Δ. κυρίως λόγω των τραπεζών.

Ωστόσο, ο κλάδος φαίνεται να ενισχύεται με αφορμή κυρίως την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημιουργία bad bank σε κάθε τράπεζα, όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr, και εν συνεχεία τη συνένωσή τους σε ένα σχήμα. Πρόθεση που κατά την εκτίμηση διορατικών παικτών αποτυπωνόταν στις προηγούμενες συνεδριάσεις στην άρνηση των τραπεζών να υποχωρήσουν σημαντικά χαμηλότερα.

Σημειώνεται, δε, πως από τη στιγμή όπου δεν διασπάστηκαν καθοδικά οι στηρίξεις πέριξ των 180 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών, ένα τέτοιο σενάριο έχει πολλές πιθανότητες.

Περισσότερα, ειδικά γι' αυτό το θέμα, θα ανεβάσουμε αργότερα στον Εκηβόλο, με επικαιροποιημένο διάγραμμα και τεχνική προσέγγιση του FTSE Large Cap.

Σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιό μας, επιβεβαιώνεται η διαδικασία επαναφοράς μετοχών του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στα υψηλά του Ιανουαρίου.

Πιο ενδιαφέρον όμως στοίχημα επιμένουμε να θεωρούμε το ενδεχόμενο επαναφοράς για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα υψηλά του Μαρτίου 2012.

Ανοδικά κινούνταν πριν από λίγο στην πλειονότητά τους οι μετοχές του Large Cap και του Mid 40. Με αυξημένες συναλλαγές και πακέτα σε Μυτιληναίο, Motor Oil, Jumbo, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και σε Σιδενόρ, ΓΕΚ Τέρνα, Intracom και σε πολλές ακόμη μετοχές από αυτές τις κατηγορίες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v