Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανέτρεψε την τάση ο... τζόκερ του δικαστηρίου

Συνεδρίαση για γερά νεύρα λόγω ΟΠΑΠ που πλέον υποχωρεί περίπου 11%. Αντιδρούν οι τράπεζες (Alpha, Eθνική, Eurobank) και περιορίζονται οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη. Αυξημένος ο τζίρος. Kερδη για ΟΤΕ, Motor Oil.

Συνεδρίαση για γερά νεύρα, με απρόβλεπτες ρευστοποιήσεις λόγω ΟΠΑΠ. Ωστόσο, η υπεραντίδραση των τραπεζών περιόρισε τις αρχικές απώλειες των δεικτών. Στο 0,46% η μεταβολή των δύο βασικότερων δεικτών με τη συνδρομή του τραπεζικού κλάδου.

Η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη, κυρίως όμως του Ftse Large Cap, είναι ικανοποιητική από τεχνικής πλευράς δεδομένης και της... ψυχρολουσίας από τον ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του Οργανισμού μπορεί να παραμένει καθηλωμένη μεταξύ του -10% και του -12%, ωστόσο τα ισχυρά χέρια που επιδιώκουν και προσβλέπουν σε βελτίωση του κλίματος κυρίως στις τράπεζες απέκτησαν τον έλεγχο της αγοράς μετά τις 11.30-11.40.

Άλλωστε, αφορμής δοθείσης η... βουτιά του ΟΠΑΠ ήταν χρήσιμη και για την κατοχύρωση θέσεων, τη διαμόρφωση  χαμηλότερων αποτιμήσεων και την επανατοποθέτηση βραχυπρόθεσμων παικτών.

Και το σημαντικότερο, για όσους δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική παρακολούθηση της αγοράς, στην επιβεβαίωση των 330 μονάδων ως κομβικής περιοχής για τον Large Cap.

Υψηλότερες τιμές προ ολίγου για Alpha Bank και Εθνική αλλά και για τη Eurobank και την Πειραιώς, ενώ ενδεικτικός θα πρέπει να θεωρηθεί και ο τζίρος των 57 εκατ. ευρώ (μετά τις 12.00).

Ανθεκτικές και οι μετοχές των Motor Oil, Intralot αλλά και των Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια.

Η "συμπεριφορά" της μετοχής του ΟΠΑΠ

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ, μόλις 5-10 λεπτά κράτησαν από την αρχή της συνεδρίασης οι υψηλότερες τιμές για τη μετοχή του Οργανισμού, που μετά τις 10.40-10.45 δέχτηκε... ομοβροντία πωλήσεων, με συνέπεια το γύρισμα από τα 7,12 ευρώ σχεδόν άμεσα κατακόρυφα προς τα 6,80 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Ενδεχομένως κάποιοι γνωρίζοντες βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απόφαση για τον Οργανισμό.

Επίθεση στον ΟΠΑΠ, που σχεδόν ταυτόχρονα έπληξε (νωρίτερα) από τις μη τραπεζικές μέχρι τις τραπεζικές, με πολλούς, κυρίως βραχυπρόθεσμους παίκτες, να σπεύδουν να κατοχυρώσουν σημαντικές υπεραξίες.

Αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να τις περιμένουμε, καθώς οι υπεραξίες που έχουν κερδηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες μόνο αμελητέες δεν θα πρέπει να θεωρηθούν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v