Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση προς τις 950 μονάδες για το ΧΑ

Παραμένει επιφυλακτική η αγορά λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Νέες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, παρασύρουν τον FTSE Large Cap προς τις 325 μονάδες. Στο κόκκινο όλες πλέον οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Συνεχίζεται η διόρθωση στο Χ.Α., με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 952 μονάδες και τον FTSE Large Cap στις 322 μονάδες.

Η διόρθωση, η οποία φτάνει στα όρια του 2% για το Γενικό Δείκτη οφείλεται και σήμερα στις τράπεζες. Σε σχετικό θέμα των Αν. Παπαϊωάννου - Χρ. Κίτσιου γίνεται λόγος για το… γλυκαντικό που αναζητείται για τους υφιστάμενους μετόχους και τους ιδιώτες επενδυτές.

Προφανώς και θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα εάν οι αρμόδιοι θέλουν να πετύχουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να αποτραπεί ο δραστικός περιορισμός της συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων.

Μέχρις ότου όμως γίνουν γνωστά τα ενδεχόμενα κίνητρα, το δέλεαρ για έναν ιδιώτη επενδυτή, ο κλάδος θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό πίεση.

Νωρίτερα, η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε στο 1,22 ευρώ, της Alpha Bank στο 1,33 ευρώ, ενώ πιέσεις δέχονται και οι Πειραιώς, Eurobank.

Οι όποιες προσπάθειες ανάσχεσης της τραπεζικής πίεσης εστιάζονται και σήμερα στη μη τραπεζική τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκλίνουσα διακύμανση μετοχών όπως για παράδειγμα του Μυτιληναίου, της Motor Oil, της Βιοχάλκο, των Ελληνικών Πετρελαίων, της ΕΧΑΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v