Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχείς οι εναλλαγές πωλητών-αγοραστών

Σε επαφή με τα υψηλά παραμένει η Σοφοκλέους παρά την μεταβλητότητα. Η υπεραπόδοση των ΟΤΕ (1,9%) και ΔΕΗ (2,97%) απορροφά τις πιέσεις σε Εθνική (2,9%) και Alpha (0,6%). Κινητικότητα και στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Συνεχείς εναλλαγές πρόσημου στα υψηλά της αγοράς. Μετά την αρχική διόρθωση βασικών δεικτών, μετοχών οι αγοραστές επανέκαμψαν με συνέπεια την αντίδραση του μεν ΓΔ από τις 968,83, του FTSE Large Cap από τις 329 και του δε τραπεζικού από τις 229,31 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών νωρίτερα στα περίπου 48 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος σε μετοχές των Κύπρου, MIG, Alpha Bank, Εθνικής, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Από το μέτωπο των διεκδικητών του ΤΤ, που τελικά μένει υπό το ΤΧΣ, η Εθνική αντέδρασε από το χαμηλό των 1,3 ευρώ και η μετοχή της Alpha από τα 1,48.

Ωστόσο τον πρώτο λόγο έχουν οι αγοραστές στον ΟΤΕ, που από τα 5,58 ευρώ αντέδρασε νωρίτερα έως τα 5,83 ευρώ αλλά τώρα κινείται στα επίπεδα των 5,78 ευρώ. Για τον ΟΠΑΠ περιορίστηκαν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες με αντίδραση από τα 6,31 στα 6,52 και κίνηση στα 6,41 ευρώ.

Ανάλογη πορεία για ΔΕΗ και . Ωστόσο ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τη μετοχή της Επιχείρησης καθώς από τα αρχικά 6,28 ενισχύθηκε σταδιακά έως τα 6,65 αλλά μετά υποχώρησε ελαφρώς στα 6,60 ευρώ.

Νέο υψηλό για τη Μέτκα, στα 8,42 ευρώ η Motor Oil, στα 2,28 ευρώ η Ελλάκτωρ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Fourlis, Intracom, ΣΩΛΚ, Σιδενόρ και ΟΛΘ.

Για τον ΟΛΘ χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδουν την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία με τις ευρύτερες αλλαγές στον χάρτη των ελληνικών μαρίνων.

Από το μέτωπο των επιχειρήσεων η Πειραιώς ετοιμάζει ΜΟΔ έως 2 δισ. ευρώ, με την ΓΣ στις 21 Ιανουαρίου. Στον υπό δημιουργία όμιλο Εθνικής-Eurobank η ΕΤΕ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην υποβολή ΔΠ προς τους μετόχους της Eurobank Properties.

H ανατροπή στη διαδικασία πώλησης του ΤΤ και η επιλογή του μοντέλου της Proton αποτυπώνεται καταρχήν χρηματιστηριακά. Περίπου την ίδια ώρα που οδηγείται στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και τη στιγμή που στις διεθνείς αγορές το ευρώ ενισχύεται περαιτέρω προς τα 1,326 δολάρια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v