Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμα για υψηλότερα δίνει η Σοφοκλέους

Πάνω από τις 910 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, ξεπέρασε τις 310 μονάδες ο FTSE Large Cap, αποτελώντας ισχυρές τεχνικές παρακαταθήκες για τη συνέχεια. Ισχνός ο τζίρος. Υπεραπόδοση για Alpha, Eurobank, Πειραιώς.

Ισχυρό σήμα επανατοποθετήσεων έδωσε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, έστω και αν ο τζίρος (λόγω της εορταστικής ραστώνης) συντηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα (ο μικρότερος τζίρος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων).

Η σημερινή συνεδρίαση έδωσε το τεχνικά ζητούμενο, που ήταν το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 910 μονάδων και το κλείσιμο του δείκτη υψηλή κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 310 μονάδων.

Ο πρώτος έκλεισε σε νέα υψηλά 15 μηνών και αν διατηρηθεί πάνω από τις 910 μονάδες, η ανοδική τάση θα ανεβάσει στροφές και θα μπουν στο στόχαστρο οι 1010 – 1030 μονάδες.

Από την άλλη ο FTSE25 έδωσε το τεχνικά ζητούμενο που ήταν η υπέρβαση των 300 - 310 μονάδων. Επόμενες αντιστάσεις στις 324 και 340 – 350 μονάδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί το premium των επτά μονάδων και πλέον, που κινήθηκαν στο Χ.Π.Α. τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Οι κινήσεις μερικής κατοχύρωσης κερδών που σημειώθηκαν μετά τις 16.50 σε ορισμένους τίτλους του 25αρη και όχι μόνο, δεν δημιουργούν ανησυχία, καθώς θεωρείται ότι ήταν “εντός προγράμματος”.

Ίσως μάλιστα η σημερινή κίνηση της Αγοράς να έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς το ενδιαφέρον συμπεριέλαβε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταμπλώ και που είχε σαν αποτέλεσμα η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών να πλησιάσει το 5 προς 1, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης έλλειψε η βοήθεια της Coca-Cola ο τίτλος της οποίας κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Έτσι, δύο μόνο συνεδριάσεις πριν την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής χρονιάς, η εγχώρια Αγορά δείχνει να κλείνει στο άνω εύρος του “καναλιού αισιοδοξίας”, αφήνοντας θετικές παρακαταθήκες για τον νέο χρόνο.

Το καλό κλίμα, έστω και με μικρά διαλείμματα διόρθωσης, μπορεί να επεκταθεί τον Ιανουάριο και το πρώτο ήμισυ του Φεβρουρίου, όμως από εκεί και πέρα χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται οι δανειστές να απαιτήσουν νέα μέτρα, ενώ θα έχουν πλησιάζει σημαντικά και οι ΑΜΚ στον Τραπεζικό κλάδο, οι τιμές των οποίων θα αποφασιστούν από τους αναδόχους.


Η τεχνική εικόνα του τραπεζικού κλάδου

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, για όσους συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτόν, ο κλαδικός δείκτης έδωσε ένα πρώτο σήμα “αισιοδοξίας” με το κλείσιμό του υψηλότερα των 238 μονάδων, όμως για να επιβεβαιώσει την έξοδό του από το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι, χρειάζεται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 280 μονάδων.

Στους επιμέρους Τραπεζικούς τίτλους, για την Alpha Bank παραμένει ζητούμενο τα συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1,54 ευρώ (σήμερα ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 1,55 ευρώ) και της Εθνικής υψηλότερα των 1,45 ευρώ (ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 1,51 ευρώ αλλά υποχώρησε άτσαλα και έκλεισε αρκετά κοντά στα χαμηλά ημέρας).

Τεχνικά καλύτερη εικόνα για την Πειραιώς, που πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα των 0,36 ευρώ και έχει σαν ζητούμενο την επιστροφή υψηλότερα των 0,40 ευρώ.

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, ίσως αξίζει προσοχής η μετοχή της Τρ. Ελλάδος, καθώς δεν έχει θέματα ΑΜΚ και αν διατηρηθεί το σχετικά θετικό κλίμα στον κλάδο, δεν αποκλείεται να κάνει την μίνι έκπληξη (!)

Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη και σήμερα ο ΟΤΕ έδειξε ότι θέλει το “κάτι παραπάνω” προκειμένου να υπερκεράσει την ισχυρότατη αντίσταση στα 5,45 ευρώ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναρριχήθηκε μέχρι τα 5,36 ευρώ, όμως έμεινε από δυνάμεις και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με αρνητικό πρόσημο.


Σε υψηλό 14 μηνών η ΔΕΗ και 21 μηνών ο ΟΛΠ 

Νέο υψηλό 14 μηνών
για την μετοχή της ΔΕΗ που πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ. Παραμένει ο στόχος των 6,50 – 6,70 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τα Ελ. Πετρέλαια που δείχνουν ότι μπορούν να κατοχυρώσουν τιμές υψηλότερα των 7,00 ευρώ. Επόμενη αντίσταση στα 7,49 ευρώ.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Intralot που δείχνει ότι θέλει να αναμετρηθεί με την επόμενη αντίσταση στα 2,20 – 2,30 ευρώ.

Νέο υψηλό 21 μηνών για τον ΟΛΠ και νέο υψηλό 51 μηνών για τον ΟΛΘ. Ο πρώτος υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 17,29 ευρώ και έκλεισε επάνω στο ψυχολογικό όριο των 17,00 ευρώ. Αν υπερκεράσει τα 17,40 ευρώ, βάζει σαν πρώτο στόχο τα 18,70 ευρώ.

Ο δεύτερος, δεν έχει σημαντική τεχνική αντίσταση, μέχρι την ζώνη 27,00 – 30,00 ευρώ. Η τεχνική ανάλυση και όχι μόνο συνηγορούν εντυπωσιακά υπέρ του δεύτερου (!!!)

Νέο υψηλό 21 μηνών για την Τέρνα Ενεργειακή που υποχώρησε κάπως από το υψηλό ημέρας, ενώ σε υψηλά 16 μηνών και υψηλότερα της αντίστασης στα 4,30 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της ΕΧΑΕ έχοντας σαν επόμενη αντίσταση τα 4,60 ευρώ.

Μόλις τρεις οι τίτλοι με αρνητικό κλείσιμο στο ταμπλώ του FTSE25 και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (-2,85%), Eurobank Properties (-0,61%) και ΟΤΕ (-0,97%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+11,68%), Eurobank (+7,99%), Πειραιώς (+9,68%), Τιτάνα (+8,06%) και Τέρνα Ενεργειακή (+6,21%). Κέρδη μεγαλύτερα του 5% για ΕΧΑΕ και ΟΛΠ και του 4% για Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα (αν υπερκεράσει τα 2,01 ευρώ βάζει σαν στόχο τα 2,40 ευρώ), Μέτκα και Intralot.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 25αρη.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τις 10.31 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 918,4 μονάδες (15.13) και έκλεισε στις 912,7 με κέρδη 1,76%, ενώ ο τζίρος περιορίστηκε στα 46 εκατ.

Άκρως ικανοποιητική η τελική εικόνα με 143 ανοδικές μετοχές έναντι 29 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι σημείωσαν διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Στα επιμέρους, εντυπωσιακή εκτίναξη των συναλλαγών στην ΑΝΕΚ, η κινητικότητα στον Ικτίνο έδωσε αντανακλαστική κίνηση στον Κυριακίδη, κινητικότητας συνέχεια στα Ψάρια με Νηρέα και Σελόντα, νέο υψηλό 32 μηνών για την Lamda Development, σε υψηλά 20 μηνών η μετοχή της ΕΒΖ, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πέντε υποψήφιοι και πιο συγκεκριμένα οι Γαλλική πολυεθνική Cristal Union, η Πολωνική Cokier, η Βουλγαρική Litex, η Σερβική Sunoco και η Ελληνική Επίλεκτος υπέβαλαν εμπρόθεσμα φακέλους με δεσμευτική προσφορά. Οι προσφορές για το 82,33% της εταιρείας θα αξιολογηθούν από την ΑΤΕ (υπό Ειδική Εκκαθάριση) σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης.

Από εκεί και πέρα, σε υψηλό 42 μηνών και με συναλλαγές … εβδομάδος η Ευρ. Πίστη, υψηλά 19 μηνών για το Υγεία, ενώ η Ιντρακάτ άφησε πίσω της το ψυχολογικό όριο του 1,00 ευρώ και η Σωλ. Κορίνθου των 2,00 ευρώ.


Οι προβλέψεις για Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της, δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό “Wirtschaftswoche”, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann. Κατά τον ίδιο, η οικονομία μιας Χώρας δεν είναι δυνατό να υποστηρίζεται συνεχώς με οικονομική βοήθεια από τις άλλες Χώρες. Ο κ. Weidmann εκτίμησε ως θετική την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ορισμένων Χωρών, τοποθετώντας όμως την Ελλάδα στον αντίποδα της Ιρλανδίας.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δεκαετίες προκειμένου να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, με συνέντευξη, στην “Berliner Zeitung”.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Αξιοπρόσεκτα κέρδη στους Ασιατικούς δείκτες, οριακά κέρδη στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με απώλειες συνεχίζει η Wall Street.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, οι δείκτες σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν νέα υψηλά για το 2012, παρά τις ανησυχίες για το “δημοσιονομικό γκρεμό” των ΗΠΑ. Ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η νέα Κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος δεν θα δεσμευτεί από τα όρια για τις δαπάνες που έθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς η Κυβέρνησή του επιδιώκει μια άμεση επίδραση στην οικονομία πριν από τις εκλογές της άνω Βουλής το Καλοκαίρι.

Η οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας παραμένει υποτονική και το βραχυπρόθεσμο outlook υπόκειται σε πτωτικά ρίσκα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η βασικότερη πρόκληση για τη συνέχεια θα είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάκαμψη, να αντιμετωπιστεί το χάσμα της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τους εμπορικούς Εταίρους της Χώρας και να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει περισσότερο χρόνο στην Ισπανία και στη Γαλλία να μειώσουν τα Δημόσια ελλείμματά τους κάτω του στόχου του 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα “El Pais”. Επικαλούμενη ανώτατες πηγές στην Κομισιόν και στην Ισπανική Κυβέρνηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γαλλία θα έχει έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2014 αντί του 2013, για να περιορίσει το δημοσιονομικό της κενό, ενώ η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρόνο έως το 2015 ή 2016, αντί του 2014.

Την διάλυση της Ιταλικής Βουλής, μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Mario Monti, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Giorgio Napolitano, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διεξαγωγή Εθνικών εκλογών τον Φεβρουάριο. Όπως ανακοινώθηκε, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Η Γερμανική Κυβέρνηση υπόσχεται εν όψει των εκλογών υψηλότερες παροχές για τις αδύναμες Κοινωνικές ομάδες, αλλά ο Υπουργός Οικονομκών Β. Σόιμπλε διαθέτει κρυφή ατζέντα περικοπών, ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή εξασθένηση της οικονομίας, σύμφωνα με το “Spiegel”.


Στα όρια του Δημοσιονομικού γκρεμού οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν το νόμιμο όριο του Δημόσιου χρέους, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και γι αυτό πρέπει να ληφθούν “έκτακτα μέτρα που επιτρέπονται από τον νόμο” για να αποφύγει η Χώρα τη χρεοκοπία, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Τα μέτρα αυτά ανέρχονται σε 200 δισ. δολάρια και υπό ομαλές συνθήκες θα δώσουν περιθώριο δύο μηνών στα Δημόσια Ταμεία, αλλά η αβεβαιότητα των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζει την πρόβλεψη για τη διάρκεια της ζωής τους, ανέφερε επίσης ο κ. Γκάιτνερ. Βάσει συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στις αρχές του Αυγούστου του 2011, το ανώτατο όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών έχει οριστεί στα 16 τρισ. 394 δισ. δολάρια.

Οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία για το "δημοσιονομικό γκρεμό" στις ΗΠΑ πριν το τέλος του 2012 είναι μια στις τρεις, σύμφωνα με την Nomura. "Αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να «περάσουμε πάνω από τον γκρεμό»" προειδοποιεί. Παράλληλα, προβλέπει ότι τελικά η συμφωνία για αύξηση του ορίου του χρέους και αναβολή των έκτακτων μέτρων θα επιτευχθεί κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Oι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 22 Δεκεμβρίου κατά 12.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 350.000. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 360.000. Άλμα σημείωσαν το Νοέμβριο οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σκαρφαλώνοντας σε υψηλό άνω των δύο ετών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% το Νοέμβριο, από τον Οκτώβριο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 377.000 που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου. Από το Νοέμβριο του 2011 οι πωλήσεις σημειώνουν άνοδο 15,3%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο 1,9% από τον προηγούμενο μήνα στις 375.000.

Πτώση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 65,1 μονάδες το Δεκέμβριο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 71,5 μονάδων το Νοέμβριο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 73,7. Σημειώνεται πως ο δείκτης έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το μέγεθος των 70 μονάδων που είχαν εκτιμήσει οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Θετικό προδιαγράφεται το 2013 για το Χ.Α., σύμφωνα με την άποψη του Στρατή Πολυχρονέα.

Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P κατά έξι βαθμίδες σε “B-“, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την αλλαγή της άποψης των ξένων επενδυτών για την Χώρα, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών Ελληνικών Κρατικών χρεογράφων έχουν υποχωρήσει στο 11,7% από 29,9% στις 31/5/12.

Βέβαια για να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο προηγήθηκαν δύο διαγραφές χρέους, οι οποίες αθροιστικά υπερέβησαν το 74,5% της ονομαστικής αξίας, αλλά και σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες ψηφίσθηκαν τη Βουλή.

Ωστόσο για να συνεχισθεί η ροή των θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα, θα πρέπει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, η διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την εκταμίευση της δόσης.

Η υποβάθμιση της Κύπρου από την S&P στο “CCC+” (η χαμηλότερη υποβάθμιση από τους τρεις γνωστούς ξένους οίκους) με την απόδοση του ομολόγου της, λήξης 3/6/2013, να υπερβαίνει ακόμα και το 60% καταδεικνύει ότι στην θέση της Ελλάδας βρίσκεται πλέον η Κύπρος.

Η μεταβίβαση της Προεδρίας της Ευρωζώνης στην Ιρλανδία από 01/01/13 αναμένεται να επιταχύνει τις εξελίξεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, το 2013 εκτός της Κύπρου περιλαμβάνει δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ιταλία (Φεβρουάριο) και Γερμανία (Σεπτέμβριο), οι οποίες σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ισπανία θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Κατά συνέπεια, παρά το προδιαγραφόμενο θετικό κλίμα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, είναι λογικό και αναμενόμενο να συνεχισθούν οι όποιες διακυμάνσεις, εξαιτίας και των εξελίξεων στην Ευρωζώνη, αλλά και της σημαντικής εξάρτησης των δεικτών από την πορεία των Τραπεζικών τίτλων.

Επίσης σημείο αναφοράς στο εσωτερικό, μπορούν να αποτελέσουν και οι όποιες Κοινωνικές αντιδράσεις από την εφαρμογή των νέων μέτρων, καθώς τα όρια της Κοινωνίας φαίνονται να εξαντλούνται όπως άλλωστε πιστοποιείται από τα στοιχεία της ανεργίας και του μεγέθους της ύφεσης. Το 2013 προδιαγράφεται θετικό για την Ελλάδα.

Ζητούμενο η αποφυγή των αστοχιών και η σταδιακή βελτίωση των μακροοικονομικών στοιχείων με την επανεκκίνηση της οικονομίας, τονίζει ο αναλυτής της Solidus Sec.

----ΧΠΑ

Ανοδικά ξεκίνησε και η νέα εβδομάδα, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν σημαντική καθίζηση, ενώ αντίθετα σημαντική διεύρυνση παρουσίασε το premium στο συμβόλαιο του Μαρτίου που έφθασε το 2,62%.

Τα Σ.Μ.Ε. του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης προσγειώθηκαν στα 29.196 συμβόλαια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.779, τιμή εκκαθάρισης 323,75), κινήθηκαν μεταξύ 317 και 325 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.Μικρός ο δανεισμός τίτλων (5.200 Coca-Cola, 10.000 ΟΠΑΠ, 15.900 Eurobank, 300.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές σε Εθνική (7.832), Alpha Bank (4.179), Κύπρου (1.743), ΔΕΗ (587), ΟΤΕ (1.110), ΟΠΑΠ (695), Πειραιώς (6.403), Μυτιληναίο (221), Eurobank (510), ΓΕΚ (478), Intralot (490), CPB (287), MIG (3.614), Ελλάκτωρα (207), ΕΧΑΕ (198), Ελ. Πετρέλαια (115), Σιδενόρ (127).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, σε μέτρια επίπεδα διατηρήθηκε η κινητικότητα στα δικαιώματα του FTSE/ASE large cap, με τα τερματικά να δείχνουν 754 options (554 calls και 200 puts), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα βυθίστηκε στο 35%.

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (3.950.349 τεμ.), Εθνική (5.609.906 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v