Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε επαφή με τις 900 μονάδες

Με τις μη τραπεζικές δυνάμεις στο τιμόνι της αγοράς κλείνει χρηματιστηριακά το 2012 στην περιοχή των 900 μονάδων. Ζητούμενη η επιβεβαίωση της αντίστασης (ή νέας στήριξης) των 310 μονάδων για τον FTSE Large Cap.

Με άλλους οδηγούς στην... ατμομηχανή κλείνει χρηματιστηριακά το 2012. Στις συνεδριάσεις που απομένουν δεν μπορεί να σημειωθούν θεαματικές ανατροπές σε βαθμό που θα μετέβαλλαν τον συσχετισμό δυνάμεων, όπως αυτός διαμορφώθηκε σταδιακά από τα χαμηλά του Ιουνίου.

Τέλος χρονιάς με τον Γενικό Δείκτη οριακά χαμηλότερα των 900 μονάδων, με τον Large Cap στις 308, τον Mid Cap στις 1.090 και τις τράπεζες στη γνωστή μας κατάσταση.

Σε σχετικό θέμα του Euro2day σημειώνεται πως «…ομόλογα ελληνικού δημοσίου, ονομαστικής αξίας 12,5 δισ. ευρώ, πρόσφεραν στο πρόγραμμα επαναγοράς η Εθνική, η Alpha, η Eurobank και η Πειραιώς, καταγράφοντας προ φόρων κέρδη από την πώληση ύψους 923 εκατ. ευρώ».

Την ίδια στιγμή, οι τραπεζίτες συζητούν με την κυβέρνηση το ενδεχόμενο δημιουργίας τοξικής τράπεζας, όπως αναφέρει η Αναστασία Παπαϊωάννου, ώστε να λειτουργήσει σαν ομπρέλα που θα σκεπάσει τα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων.

Ο κλαδικός δείκτης παραμένει από τεχνικής πλευράς εντός του βραχυπρόθεσμου καναλιού, με ζητούμενη τη διατήρησή του και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.

Όμως, η βαρύτητα στάθμισης των τραπεζικών μετοχών έχει ελαφρυνθεί σταδιακά, υπολείπεται δε σημαντικά άλλων δεικτοβαρών τίτλων.

Στο σχετικό θέμα του euro2day  περιλαμβάνεται αναλυτικός πίνακας με τη βαρύτητα των μετοχών του FTSE Large Cap.

Με στοιχεία κατατοπιστικά για το πώς έχουν διαμορφωθεί οι νέες δυνάμεις και ισορροπίες, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ρίξουν το βάρος τους οι διαχειριστές αλλά και οι παίκτες τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες του 2013.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v