Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: "Χαλαρά" προς τις 310 ο FTSE 25

Κέρδη καταγράφει η Σοφοκλέους με τις τράπεζες να "πρωταγωνιστούν". Άνοδος για Εθνική (3,7%), Alpha (3,8%), Εurobank (4,9%), Πειραιώς, ΔΕΗ. Πτωτικές τάσεις για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Περιορισμένος ο τζίρος συναλλαγών.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 885 μονάδων (0,84%), τον FTSE Large Cap κατά 0,42% υψηλότερα στις 303,20 μονάδες. Με τον Τραπεζικό Δείκτη να ενισχύεται ελαφρώς σε σχέση με τις χθεσινές σημαντικές πιέσεις κι απώλειές του.

Σε  σχετικά ράθυμο ρυθμό κινείται το Χ.Α., ενώ ενδεικτικός είναι ο χαμηλός τζίρος και η εμπορευσιμότητα.

Στο 1,36 ευρώ ενισχύεται η Εθνική, στο 1,34 ευρώ η Alpha Bank, στο 0,624 ευρώ η Eurobank και στο 0,318 ευρώ η Πειραιώς.

Από την πεντάδα των πιο δεικτοβαρών μετοχών, δύο βασικές υποχωρούν έως 2,2%, με τον ΟΤΕ στα 5,22 ευρώ, στα 5,50 ευρώ ο ΟΠΑΠ, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η 3E.

Το βιομηχανικό κομμάτι του… 25άρη ενισχύεται περαιτέρω, ειδικότερα δε στην περίπτωση των Βιοχάλκο, Μυτιληναίου και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, μέχρι τις 11.45, δεν καταγράφεται ιδιαίτερη διάθεση κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών να δοκιμάσουν για τον FTSE Large Cap τιμές πάνω από τις 310 μονάδες.

Να θυμίσουμε και να συνεκτιμηθεί πως σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η τελευταία σειρά ΣΜΕ για το 2012. Γεγονός που ενδεχομένως να αποτυπωθεί στο ταμπλό στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v