Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διέξοδο αναζητεί το ΧΑ

Σε δύσκολη κατάσταση και η Σοφοκλέους, με τη διόρθωση να διευκολύνει όσους κατοχύρωσαν κέρδη στα τελευταία υψηλά. Κλειδί οι τράπεζες και οι 280 μονάδες για τον FTSE 20. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Για διπλωματία υψηλού κινδύνου στην πλάτη της Ελλάδας κάνει λόγο ο Peter Spiegel από τους Financial Times. Αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τη στιγμή όπου η συγκυβέρνηση και η χώρα τελούν υπό ευρω-ομηρία.

Εν μέσω διόρθωσης στις ξένες αγορές, το Χ.Α. υποχώρησε χθες άτακτα, με τους πωλητές να εκβιάζουν χαμηλότερες τιμές και τους εν δυνάμει αγοραστές να μη βιάζονται.

Σύμφωνα με τον Economist, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, διαφορετικά δεν έχει ελπίδες να γλιτώσει από το μαρτύριο της σταγόνας. Επίσης εξαιρετικό άρθρο, που και αυτό αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία, το μεν υπουργείο Οικονομικών εκπονεί σχέδια «εκτάκτου ανάγκης» για τις 16/11, όπως σημειώνει η Έλενα Λάσκαρη, και το Χ.Α. περιμένει από χαμηλότερα επίπεδα τις εξελίξεις.

Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως, με βάση το T+3, η χθεσινή άτακτη διόρθωση διευκολύνει όσους θα ήθελαν να λάβουν θέση στην αγορά από χαμηλότερα επίπεδα.

Δεδομένης της «ουράς» πωλήσεων, από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, ενδέχεται αυτές οι χαμηλότερες τιμές να διαμορφωθούν.

Κλειδί παραμένουν οι τράπεζες κι ο Χρ. Κίτσιος αναφέρεται στον κρυφό άσσο των αυξήσεων κεφαλαίου.

Σημαντική διόρθωση για την Εθνική, την Alpha Bank, τη Eurobank και την Πειραιώς (χωρίς να… υστερούν και οι λοιποί του FTSE 20), με τις δεύτερες γραμμές άμυνας των μετοχών και του τραπεζικού δείκτη λίγο χαμηλότερα.

Εάν οι συγκεκριμένες στηρίξεις λειτουργήσουν, τότε η συνέχεια μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε προς το χειρότερο τη βραχυπρόθεσμη τακτική μας.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοίνωσε ο ΟΤΕ τα αποτελέσματά του με τα κέρδη του να διαμορφώνονται στα 109 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v