Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκτά τέμπο η Σοφοκλέους

Την περιοχή πάνω από τις 850 μονάδες «ανιχνεύει» το Χ.Α. Με επιλεκτικές κινήσεις από τους παίκτες, που τηρούν μάλλον στάση αναμονής. Η Εθνική στη δεύτερη θέση της κατάταξης αποτιμήσεων.

Σταθεροποιητικά και με εμφανή τη διάθεση αναμονής της μεγάλης μερίδας παικτών, το Χ.Α. παραμένει κοντά στα τελευταία υψηλά του. Με τον Γενικό Δείκτη να έχει αντιδράσει μέχρι τις 871,76 μονάδες, τον FTSE-20 έως τις 323,37 μονάδες, τις τράπεζες στη ζώνη των 360 μονάδων και τον FT Mid να συνεχίζει έως τις 970,74 μονάδες.

Άλλωστε, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι αυτός που με απόδοση 51,30% από την αρχή του έτους προηγείται των τραπεζών, του 20άρη αλλά και του ίδιου του Γενικού Δείκτη.

Είναι ο πρώτος από τους σημαντικούς δείκτες FT, όπου ολοκληρώθηκε σχηματισμός αναστροφής, αποτελώντας για αρκετούς το έναυσμα μαζικότερων τοποθετήσεων και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα επιμείνουμε στην εκτίμησή μας πως ο παλιός 40άρης λειτουργεί, μέχρι στιγμής, ως ανιχνευτής κι ιχνηλάτης της γενικότερης τάσης του Χ.Α.

Στις τράπεζες, η Εθνική επιχειρεί την επαναπροσέγγιση της τελευταίας τοπικής κορυφής των 2,40-2,44 ευρώ, με ένα μικρό κενό στα 2,14 ευρώ (8/10), που χρειάζεται προσοχή.

Στην περίπτωση, όμως, όπου η ΕΤΕ ξεπεράσει τα 2,40-2,44 ευρώ, τότε οι επόμενοι στόχοι είναι προς τα 2,60 και τα 2,95-3 ευρώ. Σημειώνουμε πως η αποτίμηση της Εθνικής έχει ενισχυθεί στα 2,25 δισ. ευρώ, αφήνοντας τα Ελληνικά Πετρέλαια στην τρίτη θέση με 2,02 δισ. ευρώ.

Έως τα 2,15 ευρώ αντιδρά η Alpha Bank, που προηγείται της Εθνικής, καθώς έχει ξεπεράσει τα τοπικά υψηλά Φεβρουαρίου. Στην Alpha Bank επιχειρείται δημιουργία σχηματισμού αναστροφής.

Έπεται η Eurobank, που στόχο έχει τα υψηλά Φεβρουαρίου στο 1,35 ευρώ. Εντυπωσιακή κίνηση, με απόδοση 184,23% το τελευταίο τρίμηνο, επιχειρείται στην Πειραιώς, που από τεχνική πλευρά έχει στόχο την τοπική κορυφή περίπου στο 0,80 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, ενδιαφέρουσα, από τεχνική πλευρά, είναι η εικόνα της MIG, της Βιοχάλκο, του Μυτιληναίου, της Ελλάκτωρ και της Motor Oil.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, παρά τη μικρή υποχώρηση της μετοχής, η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει πρώτη από πλευράς αποτίμησης μεταξύ των μετοχών του FT Mid. Ακολουθεί η Intralot.

Η αξία των συναλλαγών, λίγο μετά τις 11.30, διαμορφωνόταν στα 26,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία 6,8 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ, 4,5 εκατ. ευρώ στην Εθνική και ακολουθούσαν η Πειραιώς με 4,4 εκατ. ευρώ, η Κύπρου με 2,4 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank με 2,1 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 1,3 εκατ. ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα, είχαν αλλάξει χέρια συνολικά 28,7 εκατ. τεμάχια (απόλυτος αριθμός μετοχών), που θεωρείται ικανοποιητικό μέγεθος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v