Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει για το... τέσσερα στα τέσσερα το ΧΑ

Με τους αγοραστές να έχουν το πάνω χέρι, το ΧΑ ανεβαίνει σε υψηλά 13 και πλέον μηνών. Για τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση η αγορά, με κλειδί τις 315-320 για τον FT 20. Υπεραπόδοση για MIG, Κύπρου, Πειραιώς, Τιτάνα.

Για το "τέσσερα στα τέσσερα" πηγαίνει το Χ.Α. καθώς οι αγοραστές ελέγχουν, μέχρι στιγμής, το παιχνίδι. 

Με συναλλαγές περίπου 45 εκατ. ευρώ, ο μεν Γενικός Δείκτης ενισχύεται στην περιοχή των 865 μονάδων (1,95%), ενώ ο FTSE 20 προς τις 320 μονάδες, με υπεραπόδοση των τραπεζών.

Το μάζεμα που έγινε στα χαμηλά της ημέρας και η απουσία σοβαρών εντολών πώλησης οδήγησαν κυρίως τους βραχυπρόθεσμους παίκτες σε νέες επανατοποθετήσεις, ωθώντας έτσι τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 13 και πλέον μηνών.

Το σημαντικό βέβαια, από τεχνικής πλευράς, είναι η προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 315 - 320 μονάδων για τον FTSE 20 και εάν επιτευχθεί, σε κλείσιμο, η αγορά θα εισέλθει στα πρώτα βήματα ενός νέου ανοδικού γύρου. 

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν από τις 13:45 μόλις δύο μετοχές του FT 20 (Μέτκα, Motor Oil) ήταν στο κόκκινο, ενώ για τις υπόλοιπες σημειωνόταν θετική απόδοση, που έφτανε το 9% στην περίπτωση της MIG.

Στα 2,3 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, με συναλλαγές 3,4 εκατ. τεμαχίων. Στα 2,07 η Alpha Bank, στο 1,28 η Eurobank, στο 0,585 η Πειραιώς.

Υπεραπόδοση για Κύπρου, Ελλάκτωρ, Λαϊκή, Folli Follie, Βιοχάλκο.

Στον FT 40 Mid, οι μετοχές-σηματωροί συνεχίζουν ανοδικά. Ούτως ή άλλως, ο δείκτης προηγείται της κίνησης στην υπόλοιπη αγορά, καθώς ήταν ο πρώτος όπου διαμορφώθηκε σχηματισμός αναστροφής. 

Με αυξημένες συναλλαγές ενισχύονται μετοχές θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο. Με τα Σωληνουργεία στο 1,40 ευρώ. Αγοραστές σε ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και σε Φουρλή, Intralot, ΕΧΑΕ, Intracom, Αττικής, Intrakat και άλλες. 

Το ζητούμενο για σήμερα είναι η επιβεβαίωση της τεχνικότητας της βραχυπρόθεσμης φοράς του Γ.Δ. και του FTSE 20 με συναλλαγές που θα ξεπερνούν τα 70-75 εκατ. ευρώ.  

Για τον δε 20άρη, το καλύτερο δυνατό σενάριο θα ήταν το κλείσιμο πάνω και από τις 320 μονάδες. 



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v