Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Απαιτείται αυξημένη προσοχή

Αγοραστικό ενδιαφέρον οδηγεί το ΧΑ πάνω από τις 860 μονάδες. Υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην αρχή της συνεδρίασης. «Πονηρή» η σημερινή μέρα, κλειδί πάντα οι 315 μονάδες για τον FTSE 20.

 Δοκιμάζει και τις 315 μονάδες ο FTSE 20, καθώς οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή της συνεδρίασης.

Αναφερόμαστε κατ’ αρχάς στον FTSE 20, καθώς εδώ και καιρό, μήνες θα λέγαμε, θεωρούσαμε σχεδόν μυθική την ευρύτερη περιοχή τιμών που ως ελάχιστο όριο έχουν τις 315 μονάδες για τον συγκεκριμένο δείκτη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αγορές σε επίπεδα έως και 1,50% υψηλότερα, για να κατοχυρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά βραχυπρόθεσμες θέσεις.

Πρόκειται για θέσεις που κατά κύριο λόγο έχουν ληφθεί τις προηγούμενες μία-δύο συνεδριάσεις από παίκτες που φαίνεται πως πόνταραν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με σημείο αναφοράς πλέον τις 850 μονάδες, περιοχή που μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής θα φανεί εάν θα παραμένει ισχυρή αντίσταση ή θα μπορέσει να αποτελέσει στήριξη και βάση εν όψει ενός επόμενου ανοδικού γύρου.

Γι’ αυτό κυρίως η σημερινή συνεδρίαση χρειάζεται αυξημένη προσοχή και παρακολούθηση, καθώς βρισκόμαστε σε οριακά επίπεδα τιμών.

Χρειάζεται αυξημένη προσοχή γιατί μπορεί να θεωρηθούν εν δυνάμει στηρίξεις, αλλά και πιθανές «ανοδικές παγίδες εγκλωβισμού».

Νωρίτερα, η μετοχή της Εθνικής είχε φθάσει έως τα 2,3 ευρώ, ο τίτλος της Alpha Bank έως τα 2,09 ευρώ και της Eurobank έως το 1,29 ευρώ. 

Η μετοχή της ΔΕΗ κινείται στα 4,4 ευρώ με άνοδο μεγαλύτερη του 1%, ο τίτλος του ΟΠΑΠ στα 4,24 ευρώ, του ΟΤΕ στα 3,64 ευρώ με μικρές απώλειες και η μετοχή της Coca Cola υποχωρεί στα 17,86 ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v