Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετεκλογικό "πάρτι" στη Σοφοκλέους

Υψηλά κέρδη στο ΧΑ με τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων 11 συνεδριάσεων. Πρωταγωνίστριες στις επιθετικές εντολές των αγοραστών οι τράπεζες. Άλμα για ΕΤΕ (11%), EFG (14%), ΟΠΑΠ (11,8%), OTE (11,3%).

Το εκλογικό αποτέλεσμα, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί και πυρετωδώς τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, έτυχε, όπως αναμενόταν, ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με τους αγοραστές να αγνοούν το μίνι ράλι προεξόφλησης που είχε συντελεστεί στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και να μπαίνουν στο σύστημα συναλλαγών με ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης ο τζίρος ξεπερνούσε τα 28 εκατ. και στην συμπλήρωση της πρώτης ώρας η μικτή αξία συναλλαγών έφθανε τα 45 εκατ. που είναι και το 44% του συνολικού ημερήσιου τζίρου (!)

Να σημειωθεί ότι η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, έδωσε τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων 11 συνεδριάσεων.

Πρωταγωνίστριες στις επιθετικές εντολές των αγοραστών δεν ήταν άλλες από τις Τραπεζικές μετοχές, που ώθησαν τον Τραπεζικό δείκτη μέχρι τις 286,4 μονάδες (+17,62%) και τον Γενικό Δείκτη μέχρι τις 600,76 μονάδες (+7,23%).

Την ίδια ώρα η μετοχή της Alpha Bank ακούμπαγε στα 1,6200 ευρώ (+20%), της Εθνικής στα 1,6200 ευρώ επίσης (+20%), της Eurobank στα 0,8980 ευρώ (+28,29%) και του Ταχ. Ταμιευτηρίου στα 0,6000 ευρώ (+25%). Η αναφορά γίνεται στους τέσσερις αυτούς Τραπεζικούς τίτλους, καθώς μέχρι στιγμής δείχνουν περισσότερο “τρεχαλατζίδικοι” από τους υπόλοιπους του Τραπεζικού ταμπλώ.

Ευνόητο είναι πως μόλις οι αγοραστές άρχισαν να γίνονται λιγότερο επιθετικοί και να επικρατούν και δεύτερες σκέψεις στις τάξεις τους, το δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών άρχισε να γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού και έτσι το σύνολο των Τραπεζικών μετοχών υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας.

Αντίθετα, άλλοι τίτλοι του 20αρη με πιο αργά “αντανακλαστικά” έδειξαν μεγαλύτερες αντοχές, όταν στο Χ.Α. “σάλπισε Ισπανική υποχώρηση”.

Έτσι η ΔΕΗ μπορεί να υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 2,2100 ευρώ (+13,33%), λιγότερο ο ΟΤΕ από το υψηλό των 1,9500 ευρώ (+16,77%) και με καλύτερη συμπεριφορά από όλους ο ΟΠΑΠ που κράτησε σχετική επαφή με ενδοσυνεδριακό υψηλό των 4,4000 ευρώ (+12,8%).

Η Αγορά απαιτεί άμεσο σχηματισμό Κυβέρνησης και έτσι οι πολιτικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν, βραχυπρόθεσμα, κλίμα και διαθέσεις, όμως από την άλλη δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αργή αλλά σταθερή επιδείνωση του διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος.

Επίσης, όσον αφορά το εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ και επειδή οι Τράπεζες, πλην Τρ. Ελλάδος, έχουν μπροστά τους δυσεπίλυτα θέματα, δεν αποκλείεται με τις πρώτες Κυβερνητικές δηλώσεις, όποτε και αν υπάρξουν το ενδιαφέρον να μεταφερθεί σε τίτλους που μέχρι πρότινος εμπλέκονταν σε σενάρια αποκρατικοποιήσεων, αν γίνει αντιληπτό από την Αγορά ότι η Κυβέρνηση που θα προκύψει είναι αποφασισμένη να “ξεπαγώσει” το εν λόγω θέμα (!)

Εννοείται ότι για να προχωρήσουν όλα αυτά, δεν πρέπει απλά να υπάρξει μία Κυβέρνηση, αλλά μία Κυβέρνηση αποφασισμένη να κυβερνήσει και όχι να προσμετρά το πολιτικό κόστος σε κάθε απόφαση – κίνηση.

Απόλυτα μετρημένοι στις εκτιμήσεις τους οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνουν ότι η Αγορά θα περιμένει να δει χειροπιαστά δείγματα ομαλοποίησης της κατάστασης, όπως ανακοπή εκροών και επιστροφή καταθέσεων, τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και πάνω από όλα πειστική δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων, με σφιχτό μάλιστα πρόγραμμα. Σε αυτά δεν θα ήταν καθόλου άσχημη και μία μικρή αναβάθμιση της Χώρας από κάποιον διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημες συζητήσεις για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνεργασίας, αναφέρει δημοσίευμα του Dow Jones Newswires επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων και από τα δύο κόμματα. Η νέα Κυβέρνηση, μάλιστα, αναμένεται έως την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον σχηματισμό Κυβέρνησης ακόμα και αν δεν έχουν την στήριξη άλλου κόμματος.

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να σχηματιστεί στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ζητήσει από τους πιστωτές της Χώρας παράταση δύο ετών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αναφέρουν στο Dow Jones Newswires Έλληνες αξιωματούχοι. Σύμφωνα με το πρακτορείο, μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να ενισχύσουν τη χρηματοδότησή της κατά 16 δισ. ευρώ επιπλέον.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Dow Jones Newswires ότι η νέα Κυβέρνηση θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και διεθνείς επενδυτές να παράσχουν άμεσα κεφάλαια ύψους 6,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να τη βοηθήσουν να αποπληρώσει καθυστερούμενες οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες.

Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα ανακουφίσει προσωρινά τις Αγορές, αλλά δεν αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού καθώς τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παραμένουν άλυτα, αναφέρει η Goldman Sachs στην πρώτη της αντίδραση μετά τα αποτελέσματα. Όπως αναφέρει ο οίκος, ο πληθωρισμός και η υψηλή ανεργία είναι μεταξύ των προβλημάτων που αναμένεται να διατηρήσουν την Ελληνική οικονομία υπό πίεση.

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει αμετάβλητη, λέει από την πλευρά της η Citigroup, η οποία εξακολουθεί να δίνει πιθανότητες 50%-75% για “Grexit” μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Οι αναλυτές της UBS και της Standard Bank σε σχόλιό τους για το ράλι του ευρώ που ακολούθησε την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. τονίζουν ότι η κίνηση αυτή δεν θα είναι διατηρήσιμη. Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα παραμένει και τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης εμφανίζονται αδύναμα, τονίζουν.

Η UBS βλέπει εκ νέου υποχώρηση του ευρώ στην ισοτιμία του 1,20 δολ. σε 3 μήνες και στο 1,15 δολάριο σε 12 μήνες, ενώ η Standard προβλέπει ισοτιμία στο 1,15 δολάριο έως το τέλος του έτους.

Μια Κυβέρνηση με άξονα τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις Ελληνικές εκλογές, μειώνει την πιθανότητα εξόδου της Χώρας από το ευρώ, αναφέρει ο Arοοp Chatterjee, αναλυτής της Barclays και σημειώνει ότι η επίπτωση στις Αγορές και στα επίπεδα ρίσκου στην Ευρωζώνη είναι ήπια, καθώς η κρίση έχει εξαπλωθεί από την Ελλάδα σε άλλες Χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, όπως η Ισπανία. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι πιέσεις προς το ευρώ θα μειωθούν αφού η αδύναμη ανάπτυξη θα οδηγήσει σε χαλάρωση νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ στο μέλλον. Ωστόσο, δεν προτείνει τοποθετήσεις στο νόμισμα.

Εξαιρετικές πιθανότητες έχει η Ελλάδα να επιτύχει έναν συμβιβασμό με την τρόικα σε σχέση με το οικονομικό της πρόγραμμα, αναφέρει σε έκθεσή της η Credit Suisse. Όπως αναφέρει, οι οικονομολόγοι της βλέπουν 80% πιθανότητα ενός βιώσιμου συμβιβασμού με την τρόικα, μοιράζοντας τα μέτρα ύψους 11 δισ. σε τέσσερα αντί σε δύο χρόνια, πιθανή μείωση των επιτοκίων αλλά και μέτρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Σημειώνει ότι η επικράτηση της Ν.Δ. αποτέλεσε θετική έκπληξη που “αγοράζει χρόνο” για τη Χώρα, ενώ χαρακτηρίζει τον Αντ. Σαμαρά "αμφιλεγόμενη προσωπικότητα" και εκτιμά ότι την Πρωθυπουργία σε Κυβέρνηση συνασπισμού θα την αναλάβει άλλο πρόσωπο. Ο οίκος συνεχίζει να δίνει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φέτος στο 20%, συμπεριλαμβανομένης πιθανότητας 10% για καθολική διάσπαση του ευρώ. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεδομένου του κόστους διάσπασης τόσο για την Ελλάδα (πτώση ΑΕΠ 10%, πληθωρισμός 40%), όσο και για την Ευρώπη (άμεσο κόστος στο 105% του Ελληνικού ΑΕΠ και έμμεσο κόστος ύψους τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης), η πιθανότητα “Grexit” είναι χαμηλή.

Περισσότερος πόνος για ολόκληρη την Ευρωζώνη... Αυτό είναι το συμπέρασμα του Paul Krugman, σε μια πρώτη απόπειρα αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα.
"Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα σηματοδοτούν μόνο ένα πράγμα: Έρχεται μεγαλύτερος πόνος για τις Ευρωπαϊκές Χώρες", αναφέρει σε άρθρο του στους New York Τimes. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, με το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνεται πως η Αθήνα θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια επώδυνη πολιτική, η οποία ωστόσο δεν αποδίδει...

"Ακόμη κι αν η νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα κατορθώσει να εφαρμόσει τα όσα απαιτούνται, απλά οι επενδυτές θα έχουν μια Χώρα λιγότερη για την οποία πρέπει να ανησυχούν", προσθέτει ο Krugman και συμπληρώνει "Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τρέμουν για την επόμενη μέρα της Ισπανίας και της Ιταλίας".

Η τελική πράξη της Ελληνικής τραγωδίας δεν έχει ακόμη παιχτεί σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπινί. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μετά την ανακοίνωση των exit polls, εκτίμησε ότι τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει παταγωδώς, καθώς η οικονομία θα βυθιστεί σε βαθύτερη ύφεση. Όπως έγραψε ο ίδιος, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε νέες εκλογές στις οποίες θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χώρα θα βγει από το ευρώ.

Ακόμη και μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού, δεν απομακρύνεται η αβεβαιότητα για την επιτυχία των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, σημειώνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει, οι μεγάλες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα είναι:

Η έκβαση μιας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με πιθανή μια συμφωνία για ηπιότερη μορφή λιτότητας.Τα νέα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή στους επόμενους μήνες. Αυτά ενδέχεται να είναι όντως μικρότερα από τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που προβλέπει το τρέχον μνημόνιο. Ωστόσο αναμένεται να δοκιμάσουν τη συνοχή της νέας Κυβέρνησης.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης να προχωρήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως αυτές που σχετίζονται με την Αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η βελτίωση των Δημόσιων οικονομικών και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το α' τρίμηνο του 2013.

H νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές μειώνει βραχυπρόθεσμα την πιθανότητα άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από την Ευρωζώνη, αναφέρει η Fitch. O διεθνής οίκος εκτιμά ότι μια νέα Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 28-29ης Ιουνίου. Ως εκ τούτου, σημειώνει η Fitch, δεν θα τεθούν σε rating watch negative οι αξιολογήσεις των υπολοίπων Κρατών της Ευρωζώνης, δεδομένο που θα μπορούσε να συμβεί αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.

Ωστόσο εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι εύθραυστη καθώς η κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη παραμένει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση. Σε ό,τι αφορά την "ελάφρυνση" του μνημονίου βλέπει περιθώρια ελιγμών στο κομμάτι του χρηματοοικονομικού σκέλους του τρέχοντος προγράμματος.
 
Η Γερμανία δεν θεωρεί πως είναι η κατάλληλη ώρα για να δώσει περιθώριο χαλάρωσης ή επιπλέον χρόνο στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης, δήλωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Georg Streiter. "Είναι αποφασιστικό τώρα η τρόικα να πειστεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες της και θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Τώρα δεν είναι η ώρα για οποιουδήποτε είδους έκπτωση στην Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεφούσκωσε ο αρχικός ενθουσιασμός στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Γαλλία, ευρώ υποχώρησε από το υψηλό 30ημέρου και κινείται χαμηλότερα των 1,26 δολαρίων, ενώ με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, στην υποβάθμιση του outlook της Ινδικής οικονομίας σε αρνητικό από σταθερό προχώρησε η Fitch Ratings.
 
Ο οίκος παράλληλα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας “BBB-“, της βραχυπρόθεσμης “F3” και του ανώτατου ορίου σε “BBB-“.Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1994 εκτινάχθηκαν τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Χώρας.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των επισφαλών δανείων ενισχύθηκε στο 8,72% τον Απρίλιο από 8,37% τον προηγούμενο μήνα. Σε απόλυτους αριθμούς, η αξία των επισφαλών δανείων αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 4,7 δισ. ευρώ στα 157,7 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας ασφυκτικά την κατάσταση για τις Ισπανικές Τράπεζες.

Δεν λένε να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες στις Αγορές ομολόγων, όπου μικρή αποκλιμάκωση παρατηρήθηκε μόνο στο Ελληνικό 10ετές. Οι αποδόσεις, στο Ελληνικό 10ετές στο 24,85%, στο Πορτογαλικό στο 10%, στο Ιρλανδικό στο 7,11%, στο Ισπανικό στο 7,09% και στο Ιταλικό στο 6,06%, όταν το Γερμανικό 10ετές έχει απόδοση 1,4%.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, τελικά, πέντε τίτλοι του 20αρη έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (-0,93%), Jumbo (-0,34%), CPB (-5%), Τιτάν (-0,79%) και Κύπρου (-3,46%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για την Eurobank (+14,71%). Κέρδη μεγαλύτερα του 11% για Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, του 10% για τον Ελλάκτωρα, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε στις 580,67 μονάδες με κέρδη 3,64%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 102 εκατ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 114 ανοδικές μετοχές έναντι 35 πτωτικών, ενώ για 22 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 10%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Δυστυχώς τα €100 δισ. που θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών Τραπεζών αποδεικνύονται “απλές ασπιρίνες στην βαριά πνευμονία” που φαίνεται να περνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ιταλία να προβάλλεται ως ο επόμενος μεγάλος ασθενής, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Αυτό άλλωστε πιστοποιείται και από την πρόσφατη υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s σε “Baa3” (αρνητική προοπτική) στο όριο του investment grade με την απόδοση των 10ετών Ισπανικών να υπερβαίνει το 7% την εβδομάδα που διανύσαμε.

Η απόδοση των Ιταλικών 10ετών ομολόγων ανήλθε στο 6,2%, με την Ιταλία να δανείζεται στην 3ετία με 5,3% (από 3,91% το Μάιο) και στην 8ετία με 6,13% (από 5,33%).

Επίσης την εβδομάδα που διανύσαμε είδαμε την υποχώρηση της τιμής των 10ετών Γερμανικών ομολόγων με την απόδοση αυτού που αποτελεί σημείο αναφοράς να αυξάνεται από το 1,20% και χαμηλότερα (ιστορικό ρεκόρ) στο 1,48% στο τέλος της εβδομάδας.

Γεγονός είναι ότι η Γερμανία προβάλλεται ως η πιο ευνοημένη από την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους στην τρέχουσα φάση, όσον αφορά βέβαια το δανεισμό της και τις εισροές καταθέσεων από ξένους, τη στιγμή που οι εκροές συνεχίζονται από Ισπανικές και Ιταλικές Τράπεζες.

Όσον αφορά τις Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ισχυρή Κυβέρνηση και πρέπει να αποτελέσει μέρος της συνολικής λύσης που πρέπει να δοθεί από τους Ευρωπαίους για να μην γίνει το παράδειγμα προς αποφυγή, όταν μάλιστα πυκνώνουν οι εκτιμήσεις ότι οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές τις προσεχείς δύο εβδομάδες και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις Αγορές.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική ευφορία στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ που θα προεξοφλήσει – συνοδευτεί και από την δημιουργία Κυβέρνησης και τις εξαγγελίες του Κυβερνητικού προγράμματος, όμως χρειάζεται να γίνουν πολλές ρηξικέλευθες κινήσεις προκειμένου η απαισιοδοξία να πάψει να έχει τον πρώτο λόγο για όσους κινούνται σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

----ΧΠΑ

Συνεχίστηκε ο ανοδικός βηματισμός, όμως παρά την σχετική ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα οι συναλλαγές παρουσίασαν αισθητή κόπωση.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας οριακά την υποτίμηση στο 0,26%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10331, τιμή εκκαθάρισης 221,5), κινήθηκαν μεταξύ 217,25 και 232 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Αυξήθηκε ο δανεισμός τίτλων (5000 ΓΕΚ, 46000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 30000 Coca-Cola, 10000 ΕΧΑΕ, 45000 Πειραιώς, 940000 ΟΤΕ, 68000 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (26916), Alpha Bank (25027), Πειραιώς (2864), Κύπρου (6959), ΔΕΗ (1941), ΟΤΕ (7635), ΟΠΑΠ (2601), Μυτιληναίο (410), Ταχ. Ταμιευτήριο (1165), MIG (548), ΓΕΚ (226), Αγροτική (243), ΕΧΑΕ (203), CPB (6145), Coca-Cola (249), Τιτάνα (118), Ελ. Πετρέλαια (206), Eurobank (297).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 18/6 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Eurobank (260000 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (7863020 τεμ.), Eurobank (8779119 τεμ.), Πειραιώς (4026760 τεμ.), CPB (7751518 τεμ.), Alpha Bank (7796750).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v