ΧΑ: "Ξεθαρρεύουν" οι αγοραστές

Προσπάθεια απεγκλωβισμού από τις 750 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης. Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι τράπεζες. Συνεχίζεται το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι σε ΟΤΕ και ΔΕΗ. Άνοδος για Κύπρου, Πειραιώς. Μέτριος τζίρος.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης βασικοί δείκτες και μετοχές, με μετριότατες συναλλαγές. Λίγο πριν από τις 12 όμως οι αγοραστές αναθάρρησαν, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 760 μονάδες.

Ο Ftse 20 κινείται οριακά πάνω από τις 300 μονάδες, ενώ ο τζίρος στις 11:45 διαμορφώθηκε στα 15,1 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος πραγματοποιείται και σήμερα στις τρεις τραπεζικές μετοχές αλλά και στην Τράπεζα Κύπρου, όμως ο υψηλότερος τζίρος γίνεται στον ΟΤΕ.

Αυξημένες συναλλαγές και στη μετοχή της ΔΕΗ, οι οποίες με τον Οργανισμό συνεχίζουν τη βραχυπρόθεσμα ανοδική αντίδρασή τους.

Έως τα 2,82 ευρώ αντέδρασε η μετοχή του ΟΤΕ, έως τα 3,44 της ΔΕΗ, δηλαδή κοντά στην πρώτη σημαντική περιοχή όπου θα δοκιμαστούν οι αγοραστές.

Σε Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank οι συναλλαγές γίνονται στην περιοχή των 2,35-2,39 ευρώ, στο 1,40 και στο 0,90 αντίστοιχα.

Συγκριτικά μέτριος τζίρος σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ αλλά και σε Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου στις 11:20 στη μετοχή της Τιτάν (13,58 ευρώ) είχαν αλλάξει χέρια μόλις τέσσερις μετοχές αξίας 55 ευρώ! Κι αυτό σε μία από τις 20 μετοχές του αντιπροσωπευτικότερου δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μέτριος τζίρος και για την πλειονότητα των τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης,  με εξαίρεση την Ιντραλότ, η οποία υπεραποδίδοντας έως 6,38% αντιδρά προς το 0,65 ευρώ.

Ανάλογα ήπιες τάσεις διαμορφώνονται και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ παραμένει σταθερά χαμηλότερα του 1,3080 δολ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v