Κέρδη 10% για τις τράπεζες-μονοπωλούν τον τζίρο

Η αποσαφήνιση εκκρεμοτήτων για τη διάρκεια του PSI ωθεί με υπεραπόδοση των τραπεζών τον Ftse 20 πάνω από τις 310 μονάδες. Ισχυρά κέρδη για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ΤΤ. Απώλειες για 3Ε. Μέτριος ο τζίρος.

Πάνω από τις 310 μονάδες με αιχμή τις τράπεζες επανέρχεται ο Ftse 20. Με υπεραπόδοση για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ο 20άρης, ενισχύεται περίπου 4%, ενώ κατά 3,8% αντιδρά ο Γενικός Δείκτης καθώς υπερβαίνει τις 760 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται περίπου στα 60 εκατ. ευρώ, λίγο πριν το κλείσιμο, από τα οποία τα περισσότερα στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank. Στις τράπεζες πραγματοποιείται περίπου το 70% του τζίρου.

Φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις αρμόδιων κύκλων του υπουργείου Οικονομικών πως δεν τίθεται θέμα παράτασης της διαδικασίας του PSI αποσαφηνίζει το σκηνικό την τελευταία μία ώρα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας επανακάμπτει στα 2,50 ευρώ, της Alpha Bank προς το 1,50 και της Eurobank στο 1,10 ευρώ. Η υπεραπόδοση του τραπεζικού δείκτη αποτελεί σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές ισχυρή ένδειξη για το τι θέλει και σε τι ποντάρει η αγορά.

Η ολοκλήρωση της κρίσιμης διαδικασίας του PSI (ακόμα και αν αυτή ακολουθείται από ενεργοποίηση των CACs) είναι το ζητούμενο για τους επενδυτές. Κυρίως τους βραχυπρόθεσμους, που τις τελευταίες ημέρες έχουν μαζέψει σημαντικό αριθμό θέσεων κυρίως στις τράπεζες.

Μετά μάλιστα την αρχική, πρωινή επιβεβαίωση των στηρίξεων για τον Ftse 20 και την Εθνική, οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι.

Υψηλότερα αντιδρούν ΟΤΕ, Μυτιληναίος, MIG, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Folli Follie.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Αττικής, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Creta Farm, Μέτκα, Ιντρακάτ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Frigoglass και Fourlis.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v