ΧΑ: Κέρδη με περιορισμένο τζίρο

Υψηλότερα κινούνται Εθνική, Εurobank, Alpha διατηρώντας τον FTSE 20 οριακά κάτω από τις 300 μονάδες. Πτώση για 3Ε, ΔΕΗ. Τις πρώτες επίσημες πληροφορίες κι ενδείξεις από το PSI περιμένει η αγορά. Μέτριος ο τζίρος.

Με μικτές τάσεις διαμορφώνονται βασικοί δείκτες και μετοχές μετά τα πρώτα 40΄-45΄ της συνεδρίασης. Η αγορά φαίνεται να κινείται με γνώμονα το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, περιμένοντας τις πρώτες επίσημες αναφορές κι ενδείξεις.

Πρόκειται για καθαρά βραχυπρόθεσμη προσέγγιση αφού το μεγαλύτερο μέρος του… πονταρίσματος δεν ξεπερνά την Πέμπτη, Παρασκευή.

Αρχικά η συνεδρίαση μπορεί να ξεκίνησε με τους αγοραστές να τραβούν κυρίως μέσω τραπεζών τον 20άρη προς τις 347 μονάδες, στη συνέχεια όμως ο δείκτης "κάθισε" με οριακή άνοδο στις 298 μονάδες.

Ανάλογη διακύμανση σημειώνεται και για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ο FT 40 MID υποχωρεί οριακά προς τις 693 μονάδες κι ο Small Cap 80 ενισχύεται κατά 0,43% υπερβαίνοντας οριακά τις 184 μονάδες.

Ο 20άρης ενισχύεται μεν κυρίως από την αντίδραση τραπεζικών μετοχών, ταλαιπωρείται όμως από τη ΔΕΗ και δευτερευόντως από τον ΟΠΑΠ και την 3Ε.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται μέχρι στιγμής σε στενό εύρος 0,10 ευρώ και συγκεκριμένα στα 2,27-2,37 ευρώ. Η Alpha Bank στο 1,28-1,34, η Eurobank από το 0,971 έως το 1,020 ευρώ.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη, από τεχνικής πλευράς, η αντίδραση που βγαίνει σε Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και στον ΟΤΕ μετά την καταγραφή χθες νέων ιστορικών ελάχιστων τιμών στα 2,18 ευρώ.

Ο τζίρος μέτριος κι είναι ενδεικτικό πως πέρασε τα 7 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 11:20. Με περίπου 2,9 εκατ. να έχουν αλλάξει χέρια σε Εθνική και Alpha Bank.

Μέτριος τζίρος και για μετοχές-σηματωρούς στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με ενδεικτικότερες τις περιπτώσεις της Αττικής, των Ελληνικών Καλωδίων, της ΕΧΑΕ και της Ιντραλότ.

Περίπου την ίδια ώρα στις ευρωαγορές το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,3176 - 1,3197 δολάριο. Ενώ με χαμηλά ποσοστά κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v