Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιχείρηση αντίδραση, πράξη δεύτερη

Στο πράσινο για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση το ΧΑ, με τις τράπεζες να πρωτοστατούν στην αντίδραση εν μέσω προσδοκιών για το PSI. Αθροιστικά κέρδη 9,15% για τον κλάδο. Νέο ιστορικό χαμηλό για ΔΕΗ.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο Τραπεζικός κλάδος έπαιξε το ρόλο του “ταγού” στην επιχειρούμενη ανοδική αντίδραση, ενώ οι λίγες επιλεκτικές τοποθετήσεις και στους υπόλοιπους τίτλους του 20αρη, επέτρεψαν και στον Γενικό Δείκτη να κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έστω και αν έκλεισε σαφώς χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας.

Να σημειωθεί ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο Τραπεζικός δείκτης συμπλήρωσε αθροιστικά κέρδη 9,15%, ενώ διαθέσεις αύξησης των συναλλαγών παρατηρήθηκαν και στην Αγορά Παραγώγων.

Από το Τραπεζικό ταμπλώ, οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Εξαίρεση η Γενική που υφίσταται το “κατενάτσιο” του βασικού μετόχου και βάζει σε δοκιμασία την υπομονή των τελευταίων που έχουν απομείνει στο μετοχολόγιο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Τράπεζας Ελλάδος γλύτωσε την 8η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση ακριβώς στο τέλος.

Από τον υπόλοιπο FTSE, 5η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Folli Follie Group, συνεχίζουν με πλαγιοκαθοδικές διαθέσεις Jumbo και Μυτιληναίος, με τον δεύτερο να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας εντείνοντας έτι περισσότερο τις ήδη αυξημένες ανησυχίες, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Αντίθετα μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν Motor Oil και Τιτάνας.

Πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου μεταφράζουν την Τραπεζική αντίδραση των δύο τελευταίων ημερών στην συγκρατημένη αισιοδοξία για πιθανές εξελίξεις στο PSI plus.

Ωστόσο το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε είναι πρόσκαιρο και είναι πιθανό να ανατραπεί χωρίς προειδοποίηση. Αυτό που είναι βέβαιο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων επενδυτών δεν επιθυμεί την όποια ανάληψη ρίσκου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η διαδικασία του PSI για την Ελλάδα ήταν μια καταστροφή δήλωσε ο D. Riley, υψηλόβαθμο στέλεχος της Fitch, προειδοποιώντας ότι αν οι συνομιλίες για το ύψος του “κουρέματος” δεν καταλήξουν σε συμφωνία τότε η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο και σημειώνοντας ότι αυτή η διαδικασία είχε μια διαρκή επίδραση για ολόκληρη την Ευρωζώνη καθώς τόσο η χρεοκοπία Κρατών όσο και η αναδιάρθρωση χρέους τέθηκαν στο τραπέζι.

Σαν διέξοδο από την ύφεση, που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια, βλέπουν και οι αναλυτές της Credit Suisse την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος για την εθελοντική αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Έπειτα από τις προβλέψεις της Merrill Lynch, που θέλουν το χρέος να πέφτει κάτω από το 100% του ΑΕΠ έως το 2020, με το PSI, η Credit Suisse εκτιμά ότι μόνο το “haircut” στα ομόλογα μπορεί να ανακόψει την πτωτική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη έστω και οριακά θετικών ρυθμών ανάπτυξης το 2013.

Πάντως, για την Credit Suisse, ο μήνας που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας είναι ο Ιανουάριος, αφού όπως επισημαίνεται, εάν κλείσει η συμφωνία για το PSI, το προφίλ χρέους της Χώρας βελτιώνεται σημαντικά και οι δανειακές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια μειώνονται. Πέραν των πρώτων 2-3 ετών, όταν οι ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ο οίκος υπολογίζει ότι οι δανειακές ανάγκες θα παραμείνουν χαμηλές, ως ποσοστό του ΑΕΠ και σε σχέση με τις περισσότερες ανεπτυγμένες Χώρες, για μία δεκαετία τουλάχιστον.

Από εκεί και πέρα, τα εγχώρια μηνύματα δεν αφήνουν το ελάχιστο παράθυρο αισιοδοξίας.
Το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011 ανήλθε στο 18,2%, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% τον Σεπτέμβριο του 2011, Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός στα 4.382.356 άτομα.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ξένου συναλλάγματος στον κόσμο έχει προετοιμαστεί για την επιστροφή σε όλα τα αρχικά νομίσματα των Χωρών της Ευρωζώνης, αν τελικά γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο και αυτή διαλυθεί. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Icap, δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στην πλατφόρμα συναλλαγών EBS -που είναι και η δημοφιλέστερη μεταξύ των traders ξένου συναλλάγματος-, για να διασφαλίσει ότι θα μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές και με τα 17 νομίσματα έναντι του δολαρίου μέσα σε λίγες μέρες από την επανεισαγωγή τους.

Περαιτέρω επιβράδυνση των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη βλέπει ο ΟΟΣΑ όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται από την πορεία του Leading Indicator που τον Νοέμβριο υποχώρησε κατά 0,1 στο 100,1 μονάδες. Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, η εκτίμηση του ΟΟΣΑ είναι δυσμενέστερη από ότι ήταν τον προηγούμενο μήνα καθώς ο σχετικός Leading Indicator μειώθηκε στο 98,3 από 98,7. Δυσμενέστερες είναι και οι εκτιμήσεις για την Γερμανική οικονομία, για την οποία ο Leading Indicator μειώθηκε κατά 0,8 μονάδες στο 97,9.

Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, να διατήρησε τα επιτόκιά της στο 0,5% η Τράπεζα της Αγγλίας. Επίσης, η νομισματική επιτροπή της ΒοΕ δεν προέβη σε κάποια αλλαγή ως προς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 275 δισ. στερλινών. Οι αποφάσεις της ΒοΕ ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Citigroup και Royal Bank of Scotland εκτιμούν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα προχωρήσει σε νέα επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον επόμενο μήνα.

Υπάρχουν σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης, με κυρίαρχους την κρίση χρεών, την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τον προστατευτισμό, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης Mario Draghi που εκτιμά ανάκαμψη της οικονομίας αλλά με πολύ αργό ρυθμό, μέσα στην φετινή χρονιά.

Σχεδόν 10 δισ. ευρώ άντλησε η Ισπανία από τη σημερινή κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων, ποσό διπλάσιο του αρχικού στόχου. Η ισχυρή ζήτηση και η σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοπρασίας ομολόγων στη Μαδρίτη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011 υποχώρησε το κόστος 12μηνου δανεισμού της Ιταλίας κατά τη σημερινή δημοπρασία. Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε 8,5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία των 12μηνων εντόκων γραμματίων. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,725% από 5,95% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη δημοπρασία στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα αποτελέσματα των δύο δημοπρασιών έφεραν αντίδραση στο ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα, αποκλιμάκωση των Ευρωπαϊκών spreads και πρόσκαιρα θετικό πρόσημο στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς η εικόνα μετά το άνοιγμα της Wall Street γύρισε σε μικτή.
Η τελευταία ξεκίνησε μάλλον επιφυλακτικά, καθώς τα μηνύματα από την Αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις δεν ήταν και τα καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 24.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν 399.000 αιτήσεις, σε σχέση με 375.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός των νέων ανέργων θα διαμορφωθεί στους 375.000.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με τον αναιμικό ρυθμό του 0,1% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,3% στις πωλήσεις, κατόπιν αύξησης 0,4% τον Νοέμβριο.

Επιστρέφοντας στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ, σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των αγοραστών έπαιξε και σήμερα ο τίτλος της Εθνικής, καθώς κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Για να δώσει ενδείξεις αλλαγής τάσης πρέπει να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1,62 ευρώ, όμως για να βγει από το μεσοχρόνιο πτωτικό κανάλι, πρέπει να “δει” κλεισίματα υψηλότερα των 2,32 ευρώ.

Σε αντίθετη περίπτωση και αν δεν αντέξει το “οχυρό” στα 1,22 – 1,20 ευρώ δύσκολα θα βρει στήριξη στο ψυχολογικό όριο των 1,00 ευρώ, με την αμέσως επόμενη στήριξη να οριοθετείται στην ζώνη 0,82 – 0,80 ευρώ.

Εκτός 20αρη, χωρίς αμφιβολία μία από τις μετοχές που “έκλεψαν την παράσταση” ήταν αυτή του Αστέρα, καθώς επέστρεψαν τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, στην τελική ευθεία, βρίσκεται η διαδικασία για τη διαμόρφωση των όρων αποκρατικοποίησης του συγκροτήματος, ώστε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαϊου (!)

Σημειώνεται ότι το τίμημα για την απόκτηση του Αστέρα εκτιμάται περίπου στα 4 ευρώ ανά μετοχή, από αυτούς που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν κάτι περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι η ξενοδοχειακή μονάδα ανήκει στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, όμως το 1/3 του οικοπέδου που είναι κτισμένο το συγκρότημα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων όσον αφορά την κατανομή των εσόδων από την πώληση.

Επίσης κινητικότητα επέδειξαν Ιντρακόμ, Γενική Εμπορίου, ΕΛΒΕ, Ελαστρον, Βιοτέρ, Σωλ. Κορίνθου, ενώ πλαγιοανοδικά επιμένει και ο Κέκροπας, αλλά με σχετικά λίγες συναλλαγές.
Τεχνικά, η εικόνα δεν έχει αλλάξει σε κάτι. Για τον Γενικό Δείκτη οι πρώτες ανάσες θα δοθούν υψηλότερα της ζώνης 670 – 675 και αλλαγή της βραχυχρόνιας τάσης με κλεισίματα υψηλότερα των 750 μονάδων

Επόμενη στήριξη το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 600 μονάδων.

Για τον FTSE, τελευταία στήριξη οι 225 μονάδες, πριν εισέλθει σε απόλυτα “αχαρτογράφητα νερά” (!)

Παραμένει “εν ζωή” με κλεισίματα υψηλότερα των 264 μονάδων και δημιουργεί ενδείξεις ότι κάτι αλλάζει με συνεχή κλεισίματα υψηλότερα των 300 μονάδων.

Μόλις έξι οι Δεικτοβαρείς τίτλοι που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (-2,33%), Ελλάκτωρ (-0,86%), Μυτιληναίος (-3,33%), Folli Follie Group (-1,3%), Jumbo (-1,44%) και Coca-Cola (-1,5% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας. Συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+9,14%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (+6,23%). Κέρδη μεγαλύτερα του 4% για Εθνική και Πειραιώς, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Όπως προαναφέρθηκε ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 642,99 μονάδες (12.12), στις 17.00 βρέθηκε στις 635,16 και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στις 632,19 μονάδες με κέρδη 0,49%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 33 εκατ.

Σαφώς διαφοροποιημένη η τελική εικόνα με 103 ανοδικές μετοχές έναντι 53 πτωτικών και 24 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 7 έως 29,87%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Δεν ξεκίνησε με το δεξί το καινούριο έτος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, τονίζει ο Νίκος Χριστοδούλου, έστω και αν στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις επιχειρείται κάποιου είδους αντίδραση.

Μετά τις πρώτες 6 πτωτικές συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε νέο χαμηλό κλείσιμο από το Δεκέμβρη του 1992. Οι μικρές θετικές αποδόσεις στις 2 τελευταίες εβδομάδες του προηγούμενου έτους αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα και το γνωστό εποχικό φαινόμενο “January Effect” δεν επιβεβαιώνεται στην Ελληνική Αγορά.

Αναβρασμός υπάρχει αυτήν την περίοδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Οι μακροοικονομκές ανακοινώσεις και τα επιτόκια δανεισμού των Χωρών δείχνουν μια Ευρωζώνη 2 ταχυτήτων, ενώ τα σενάρια διάσπασης υπάρχουν στο τραπέζι παρά τις διαψεύσεις από αξιωματούχους.

Η Ελληνική Αγορά αυτήν την περίοδο υπέστη νέους κραδασμούς από τη σεναριολογία περί εξόδου από το ευρώ και τα σενάρια περί μεγαλύτερου “haircut” από το 50%, κάτι που επηρεάζει περισσότερο τις Τράπεζες.

Από την Κυβέρνηση εκπέμπεται αισιοδοξία για γρήγορη ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων πολύ πριν την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 30/1 και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση Παπαδήμου-Dallara.

Το επιτόκιο των νέων ομολόγων αναμένεται να είναι μεταξύ 4-5% ανάλογα τη διάρκεια των ομολόγων. Άγνωστο και μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το ποσοστό συμμετοχής που θα κρίνει την ενεργοποίηση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης και κατ’ επέκταση την ενεργοποίηση των CDS.

Πολλά τα ανοιχτά θέματα για την Κυβέρνηση αυτήν την περίοδο καθώς οι Ηγέτες της Ευρ. Ένωσης έστειλαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση τους τη Δευτέρα, για συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της εξαιρετικής σημασίας δόσης του Μαρτίου.

Τα έσοδα του Δεκεμβρίου ήταν κοντά στα αναμενόμενα, αλλά και πάλι η ετήσια απόκλιση από τον αναθεωρημένο στόχο είναι σημαντική (1,3 δισ ευρώ). Μολονότι το έλλειμμα αναμένεται να μην ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ λόγω και αυξημένης απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, υπάρχει ανάγκη για μέτρα περίπου 2 δισ ευρώ για το 2012, μέχρι στιγμής.

Σε αυτές τις συνθήκες η προηγούμενη στήριξη των 640-650 μονάδων έχει μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη αντίσταση. Η αβεβαιότητα σε πολλούς εγχώριους τομείς αναμένεται να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 600 μονάδων παρά τη σταθερότητα που επιδεικνύουν συγκεκριμένες μετοχές.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται και η ΔΕΗ με βασική αιτία τον υψηλό δανεισμό της που φτάνει τα €4,9 δισ και οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των τόκων που πληρώνει η εταιρεία (+33% στο εννεάμηνο). Άλλες εταιρείες που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες ήταν η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ πιθανότατα λόγω του θέματος με το εμπάργκο στο Ιράν.

Το ενδιαφέρον και η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνουν αυξημένα στις Τραπεζικές μετοχές. Εάν το “haircut” στα ομόλογα κλείσει τελικά στο 60% αναμένουμε τον Τραπεζικό δείκτη κάτω και από τις 150 μονάδες.

Όσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, οι Τράπεζες συνεχίζουν να σχεδιάζουν κεφαλαιακές ενισχύσεις διαφόρων ειδών όπως η επαναγορά υβριδικών και ομολογιών που ανακοινώθηκε από την Εθνική και σχεδιάζεται και από άλλες Τράπεζες.

Αν το “haircut” φτάσει τελικά το 60%, οι κεφαλαιακές ανάγκες πρέπει να αναμένονται σε 18-20 δισ ευρώ εφ’ όσον βέβαια δεν προκύψει κάποια αρνητική έκπληξη από τα tests της BlackRock.
 
Για το είδος των κεφαλαιακών ενισχύσεων έχουν γραφεί πολλά αλλά επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του ΤΧΣ με συνδυασμό προνομιούχων και κοινών μετοχών, επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

Η Αγορά μπορεί να θέλει, αλλά προς το παρόν δεν δείχνει ότι έχει τις αντοχές να κάνει το κάτι παραπάνω, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Αν και τα μεγέθη των συναλλαγών παραμένουν ακόμα περιορισμένα, η αύξηση του τζίρου σε ανοδικές ημέρες είναι μια προϋπόθεση σταθεροποίησης της Αγοράς. “Συνιστούμε ωστόσο προσοχή σε κινήσεις “επενδυτικού ενθουσιασμού” καθώς οι παράγοντες που αποτελούν τους εν δυνάμει καταλύτες (PSI, ΒlackRock, κλπ) παραμένουν σε εκκρεμότητα χωρίς να μπορεί να ποσοτικοποιηθεί ακόμα με ακρίβεια η επίδραση τους (θετική ή αρνητική) στην περιουσιακή κατάσταση των εταιρειών”, τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

------ΧΠΑ

Ανοδικών αντιδράσεων συνέχεια, ενώ μετά από καιρό σημειώθηκε και αξιοπρόσεκτη αύξηση στις συναλλαγές.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με διαθέσεις υπεραπόδοσης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει σε premium 0,43%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7010, τιμή εκκαθάρισης 245) κινήθηκαν μεταξύ 239,5 και 246,75 μονάδων. Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 υποχώρησε στα επίπεδα του 53%, με τον όγκο συναλλαγών να είναι και εδώ υψηλός, στα συνολικά 1.310 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (1.038 δικαιώματα αγοράς και 272 δικαιώματα πώλησης).

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (8000 ΟΠΑΠ, 69800 Εθνική, 12000 ΟΤΕ, 5400 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15610), Alpha Bank (2456), Κύπρου (510), ΟΤΕ (485), Ταχ. Ταμιευτήριο (203), ΟΠΑΠ (442), Πειραιώς (515), ΔΕΗ (471), Motor Oil (141), Μυτιληναίο (293), MIG (138), Ελ. Πετρέλαια (119), Αγροτική (198), MPB (345).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 12/1 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (18625416 τεμ.), ΟΤΕ (4526156 τεμ.), MIG (4322733 τεμ.), Eurobank (9762549 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v